Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Και νέα απογραφή δημοσίων υπαλλήλων, με σφραγίδα ΟΟΣΑ!

Με τον ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) πρόκειται να συνεργαστεί το υπουργείο Εσωτερικών το επόμενο διάστημα ώστε να πραγματοποιήσει δεύτερη απογραφή δημοσίων υπαλλήλων, αυτή τη φορά όχι με αριθμητικό στόχο, αλλά ποιοτικό.

«Ξέρουμε πόσοι είναι με ακρίβεια, αλλά δεν ξέρουμε με την ίδια ακρίβεια τι κάνουν», σημειώνει στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών.

Στο πλαίσιο μια σειράς μετατάξεων και ........

αποσπάσεων που πρόκειται να συμβούν στον δημόσιο τομέα, ώστε να λειτουργεί αποτελεσματικότερα, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Ραγκούσης αποφάσισε να ενεργοποιήσει μια παλιά και «ξεχασμένη» συμφωνία του υπουργείου με τον ΟΟΣΑ.

Πράγματι, μπορεί πλέον το υπουργείο Εσωτερικών για πρώτη φορά στην ιστορία του νεοελληνικού κράτους να έκανε μέσα στο 2010 απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, όμως ο αριθμός τους δεν αρκεί ώστε να γίνουν με επιτυχία μετατάξεις. Ο ΟΟΣΑ θα αναλάβει να καταγράψει τα δεδομένα των στοιχείων των υπαλλήλων.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους στο υπουργείο ότι μία από τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του έτους θα είναι η συνολική αναδιοργάνωση των μετατάξεων.

Σημειώνεται ότι, με βάση την απογραφή που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουλίου, έφτασαν τους 768.009 οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα.

Όλα έτοιμα για τον «Καλλικράτη»

Την ικανοποίησή του για τον τρόπο που προχώρησαν οι προετοιμασίες για τον «Καλλικράτη» εξέφρασε ο κ. Ραγκούσης στην ίδια συνάντηση.

Ένα μεγάλο μέρος των κρίσιμων σημείων και λεπτομερειών έχουν ήδη ολοκληρωθεί, όπως για παράδειγμα τα προεδρικά διατάγματα, οι υπουργικές αποφάσεις, τα σεμινάρια στους νέους αυτοδιοικητικούς άρχοντες, οι σφραγίδες, τα ΑΦΜ, οι πινακίδες κτλ.

Το υπουργείο, τέλος, έχει δημιουργήσει και ιστοσελίδα για τον «Καλλικράτη», όπου αναρτώνται δράσεις των περιφερειών και των δήμων, οι σχετικοί νόμοι, τα προεδρικά διατάγματα κα. Η διεύθυνση της ιστοσελίδας είναι kallikratis.ypes.gr ενώ παράλληλα θα λειτουργεί το τηλεφωνικό νούμερο 1500 προς ενημέρωση των πολιτών.

Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.