Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

ΕΟΡΤΕΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ - ΑΠΟΥΣΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ

Η υποτονικότητα στην αγορά και η κατήφεια, είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα των φετεινών Χριστουγέννων.
Οι επαγγελματίες έμποροι, οι υπάλληλοι και γενικά όλος ο εμπορικός κόσμος , βρίσκονται σε δεινή θέση.

Η έλλειψη ρευστότητας, αλλά και διάθεσης, λόγω της πεσμένης ψυχολογίας των Ελλήνων πολιτών, δημιούργησε βαρύ κλίμα στην Ελληνική περιφέρεια αυτές τις γιορτινές ημέρες.
Αυτή είναι η πικρή διαπίστωση, αλλά οφείλουμε να μη μείνουμε σ΄αυτό!
Αναμένουμε εκείνες τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν τον εμπορικό κόσμο και θα βοηθήσουν να κρατηθούν ζωντανές οι επιχειρήσεις.
Αναμένουμε εναγωνίως την άμεση εφαρμογή ........

πολιτικών που θα επιλύσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου που κι αυτός αρχίζει και πλήττεται έντονα, οι αγρότες μας κ.λ.π.

Αναμένουμε την υλοποίηση όλων εκείνων των δεσμεύσεων της Κυβέρνησης προς τους Έλληνες πολίτες , σχετικά με το κοινωνικό κράτος, με την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας , με τον έλεγχο και την πάταξη του παρακράτους, με τον έλεγχο της αγοράς και τη σταθεροποίηση των τιμών ,με τη δίκαιη φορολόγηση,με τη δημιουργία θέσεων εργασίας κ.α.

Αντί όλων αυτών τι βλέπουμε?
Την αναποτελεσματικότητα των κυβερνητικών πρωτοβουλιών, τη λάθος κατεύθυνση της πολιτικής που εφαρμόζεται, όπου πλήττονται οι μη έχοντες και όχι οι έχοντες, τη διόγκωση της ανεργίας, την παράλυση του κράτους, την πορεία προς την καταστροφή.
Παρακολουθούμε όλοι οι Έλληνες απαθείς, να μας λένε οι κυβερνώντες και τα ΜΜΕ που τους στηρίζουν σθεναρά , πως ο μόνος σωστός δρόμος διεξόδου από την κρίση, είναι αυτός που ακολουθούμε.

Πως είμαστε και τυχεροί που κάποιοι μας δανείζουν ακόμη, πως σε λίγα χρόνια θα λήξει αυτό το μαρτύριο και πολλά ακόμη ασύστολα ψεύδη, με μοναδικό στόχο να μας αποκοιμίσουν για μία ακόμη φορά και όταν αντιληφθούμε το οριστικό αδιέξοδο, να μην έχουμε δυνάμεις να αντιδράσουμε.
Ακόμη και οι αιρετοί στις νέες αυτοδιοικητικές δομές όπως ο νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, θεωρεί σκόπιμο να συντηρήσει τις φρούδες ελπίδες για διέξοδο από την κρίση λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι "σε τρεις μήνες θα δημιουργήσει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκείνες τις συνθήκες για να αναπτυχθεί η τοπική οικονομία και να γίνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, περιφέρεια πρότυπο".

Ελπίζω αυτές οι πρώτες 100 ημέρες για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, να μην έχουν σχέση με τις πρώτες 100 καταστροφικές για τον τόπο, της σημερινής Κυβερνητικής πλειοψηφίας και πράγματι να υπάρχει σχέδιο ανάταξης της τοπικής μας οικονομίας και να μην είναι απλώς λόγια,συναίνεσης στην Κυβερνητική πλειοψηφία.
Ο τόπος τελικά έχει ανάγκη αλλαγής της πολιτικής που εφαρμόζεται σήμερα και μας οδήγησε στη δυσχερή αυτή θέση, αλλά και πολιτικούς που θα δείξουν τη σύνεση που επιβαλλουν οι συγκυρίες και θα αντιληφθούν πως οι Έλληνες έφθασαν πια στα τελικά όρια της αντοχής τους, που αντί να φορολογούν αλύπητα τους πάντες, θα δώσουν εκείνες τις αναπτυξιακές προοπτικές που πρέπει στον τόπο, που θα επενδύσουν στην εμπιστοσύνη και όχι στο φόβο, που θα δώσουν όραμα και ελπίδα σε όλους εμάς!

Καλαμάτα 27 Δεκεμβρίου 2010

Αντωνία Μπούζα-Κωνσταντέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.