Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Ανάσα για ασφαλισμένους. Τα ταμεία θα καλύπτουν διαγνωστικές εξετάσεις

Την πλήρη κάλυψη των δαπανών για τις διαγνωστικές εξετάσεις που θα γίνονται στα ολοήμερα νοσοκομεία που ανήκουν στο ΕΣΥ θα αναλάβουν τα ταμεία, όπως έγινε γνωστό χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν ο αναπληρωτής υπ. Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης και ο υφ. Υγείας Μ. Τιμοσίδης.

Επιπλέον, ανακοινώθηκε ότι θα .........

καλύπτεται τμήμα του ποσού των ιατρικών επισκέψεων που θα κάνουν τα μέλη των ταμείων σε νοσοκομειακούς γιατρούς του ΙΚΑ, ενώ οι δαπάνες θα καθοριστούν μέσω κρατικού τιμολογίου, το οποίο θα είναι ενιαίο για όλα τα ταμεία.

Πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας

Η αρχή αναμένεται να γίνει από το ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς, όπως είπε ο Κ. Σουλιώτης, πρόεδρος του ΟΠΑΔ, το ταμείο ασφάλισης των δημοσίων υπαλλήλων θα συνάψει άμεσα τις σχετικές συμβάσεις με τα ολοήμερα νοσοκομεία, εξασφαλίζοντας προνομιακά πακέτα για τους ασφαλισμένους του. Σύμφωνα με τους υπουργούς, με το νέο αυτό σύστημα οι πολίτες αποκτούν πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας χωρίς να απαιτείται να πληρώνουν και να υποβάλλονται στη συνέχεια στις διαδικασίες της έγκρισης της δαπάνης και της επιστροφής των χρημάτων από τα ταμεία ή να απευθύνονται στις ακριβότερες υπηρεσίες του ιδιωτικού τομέα.
Επιπλέον, τα κρατικά νοσοκομεία αξιοποιούν τις δυνατότητές τους και ενισχύουν τους πόρους τους προς όφελος των υποδομών τους.

Προστίθενται άλλα 8 νοσοκομεία

«Θέλουμε να πετύχουμε την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας και ο ασφαλισμένος να μπορεί να έχει πρόσβαση στο γιατρό ή στην υπηρεσία της επιλογής του» είπε ο κ. Κουτρουμάνης, ενώ, από την πλευρά του, ο κ. Τιμοσίδης ανακοίνωσε ότι στις αρχές του 2011 θα ενταχθούν στα 55 ολοήμερα νοσοκομεία άλλα 8. «Παρά τα προβλήματα των νοσοκομείων, γίνεται κάθε προσπάθεια για τη βελτίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας» είπε ο κ. Τιμοσίδης.

Κατά 850 εκατ. ευρώ μειώθηκε η φαρμακευτική δαπάνη

Για σημαντικές μειώσεις στις δαπάνες των ταμείων όσον αφορά την παροχή υπηρεσιών υγείας -σήμερα φτάνουν τα 25 δισ. ευρώ- από την καθολική εφαρμογή του μέτρου της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και την επέκτασή της στο σύνολο των υπηρεσιών υγείας έκανε λόγο ο κ. Κουτρουμάνης. «Το 2010 πετύχαμε τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 850 εκατομμύρια ευρώ και επιδιώκουμε την περαιτέρω μείωση κατά 1,4 δισ. ευρώ για το 2011 και κατά 3,5 δισ. ευρώ έως το 2013» ανέφερε ο κ. Κουτρουμάνης, τονίζοντας ότι από τα 10,2 δισ. που ανήλθε η κρατική δαπάνη για φάρμακα το 2009, αυτή έφτασε στα 7 δισ. το 2010, χωρίς να στερηθούν οι πολίτες σε ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

City Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.