Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Η αντίδραση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΠΕΓΔΥ για την κατάργηση του Τμήματος Εγγείων Βελτιώσεων της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Τριφυλίας

Το ΠΣ ΠΕΓΔΥ Τριφυλίας ύστερα από την συνεδρίαση των μελών εκφράζει την λύπη του που από το οργανόγραμμα της περιφέρειας Πελοποννήσου προκύπτει ότι καταργείται το τμήμα Εγγείων Βελτιώσεων της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Τριφυλίας αλλά και όλων των υπηρεσιών σε όλη την Ελλάδα.
Οι υπηρεσίες Εγγείων Βελτιώσεων ...........

λειτουργούν από την σύσταση του Υπουργείου Γεωργίας μέχρι και σήμερα.

Αυτό θα έχει σαν συνέπεια ότι οι πολίτες της Τριφυλίας προκειμένου να εξυπηρετηθούν θα πρέπει να προσφεύγουν στην Καλαμάτα έδρα των υπηρεσιών που θα κληθούν να υλοποιήσουν τα αντικείμενα που χειρίζονται οι καταργηθείσσες υπηρεσίες Εγγείων Βελτιώσεων.

Συγκεκριμένα τα αντικείμενα της εποπτείας των τοπικών οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων μεταβιβάζεται στους Δήμους.
Το αντικείμενο της εποπτείας των Γενικών οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων μεταβιβάζεται στο τμήμα Δομών και Περιβάλλοντος της νέας Δ/νσης Τεχνικών έργων.
Τα αντικείμενα της εκμηχάνισης της Γεωργίας (απογραφή Γεωργικών μηχανημάτων κ.λ.π.του Αγροτικού Εξηλεκτρισμού και οι εξετάσεις για την έκδοση και θεώρηση των αδειών οδήγησης γεωργικών ελκυστήρων αναμένεται να ανατεθεί σε κάποια άλλη υπηρεσία.
Όπως είναι αντιληπτό η στέρηση υλοποίησης των παραπάνω αντικειμένων από τους Γεωτεχνικούς οι οποίοι διδάσκονται αυτά στα Γεωπονικά Πανεπιστήμια της χώρας και του εξωτερικού και η ανάθεση υλοποίησης από άλλους επιστήμονες άλλων ειδικοτήτων αποτελεί ισοπέδωση και απαξίωση των Γεωτεχνικών (Γεωπόνων ιδιαίτερα) με ότι αυτό συνεπάγεται για τον κλάδο της Αγροτικής οικονομίας και του εξυπηρετούμενου πολίτη της περιοχής του οποίου η ταλαιπωρία θα είναι προφανής.

Το Π.Σ. της ΠΕΓΔΥ Τριφυλίας αισθάνθηκε την ανάγκη να ενημερώσει τους πολίτες της Τριφυλίας για την εξέλιξη και για τις δυσάρεστες επιπτώσεις που θα έχει για την περιοχή της Τριφυλίας.

Για το Π.Σ. Τριφυλίας
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.