Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Αντίδραση του Παναθηναϊκού στην τιμωρία της έδρας

Την έντονη αντίδραση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός προκάλεσε η τιμωρία της μια αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών που της επεβλήθη για τα επεισόδια στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό.

Σε ανακοίνωσή τους οι πράσινοι» εμμένουν στην έκθεση της αστυνομίας και την υποστηρικτική τους γραμμή, ότι τα επεισόδια προκλήθηκαν από αναρχικούς, που πήγαν επί τούτου στο ΟΑΚΑ για να συγκρουσθούν με τις αστυνομικές δυνάμεις, λόγω των δυο χρόνων από τη δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Επιπλέον, προεξοφλούν το γεγονός πως θα ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός: .........


«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε νωρίτερα σήμερα ότι η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Super League μας επέβαλε την ποινή της διεξαγωγής ενός αγώνα κεκλεισμένων των θυρών λόγω γεγονότων που έλαβαν χώρα εκτός γηπέδου κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ της ομάδας μας και του Πανσερραϊκού στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος.

Από όλα τα στοιχεία που εξετάσθηκαν, περιλαμβανόμενης και της σχετικής έκθεσης της Αστυνομίας, αλλά και από την ίδια την αίσθηση της κοινής γνώμης έγινε προφανές ότι τα όσα συνέβησαν δεν είχαν καμιά σχέση με την ομάδα μας ή τον αθλητισμό γενικά.

Είναι σαφές πως:

* ό,τι συνέβη, συνέβη εκτός γηπέδου

* όσοι ενεπλάκησαν είχαν ως στόχο τις αστυνομικές δυνάμεις για λόγους, όπως προκύπτει και από σχετική έκθεση της ΕΛ.ΑΣ., έξω και πέρα από τον αθλητισμό που σχετίζονται με την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου

* κανείς δεν αρνείται πως η συγκεκριμένη αντιπαλότητα και η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία είναι η μοναδική αιτία των γεγονότων

Με δεδομένα τα παραπάνω θεωρούμε κατάφωρα άδικο να χρεώνεται ο Παναθηναϊκός (ή κάθε άλλη ΠΑΕ) την οποιαδήποτε έξω-αθλητική αντιπαλότητα μεταξύ περιθωριακών και αντι-εξουσιαστικών στοιχείων και Αστυνομίας, πολύ δε περισσότερο όταν οι συγκρούσεις που απορρέουν από αυτή την αντιπαλότητα πραγματοποιούνται εκτός γηπέδου.

Είναι απαράδεκτο μια ΠΑΕ να κρατείται πρακτικά όμηρος για γεγονότα που, στο κάτω της γραφής, όταν συμβαίνουν μακριά από αθλητικές εγκαταστάσεις (και συμβαίνουν συχνά) δεν επιφέρουν κανενός είδους ανάλογη συνέπεια σε κανέναν.

Με δεδομένα τα παραπάνω, η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ θα υποβάλει έφεση εναντίον της σχετικής απόφασης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.