Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Σε λίγα χρόνια σ΄αυτό τον τόπο, με αυτή την πολιτική, δεν θα υπάρχουν Έλληνες.

Η Κυβέρνηση αιφνιδιάζοντας για μια ακόμη φορά, εξήγγειλε νέα επιδρομή κατά των πολυτέκνων, προαναγγέλλοντας τη θέσπιση εκ νέου εισοδηματικών κριτηρίων για τη χορήγηση του επιδόματος και της σύνταξης στην πολύτεκνη μητέρα και του επιδόματος τους τρίτου παιδιού.

Η θέσπιση του επιδόματος του τρίτου τέκνου και του επιδόματος και σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας έγινε στα πλαίσια της ασκήσεως δημογραφικής πολιτικής, για να ενθαρρυνθούν οι Έλληνες στην απόκτηση περισσοτέρων παιδιών.

Η ίδια η Κυβέρνηση στην αναθεώρηση του .........

Συντάγματος το 2001 όχι μόνον διατήρησε τη διάταξη του άρθρου 21 παρ. 2, πού προβλέπει ότι: «πολύτεκνες οικογένειες... έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος», αλλά προχώρησε ακόμη περισσότερο και θέσπισε με την παρ. 5 του ίδιου άρθρου ότι: « Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους».

Το μέτρο των εισοδηματικών κριτηρίων για τη χορήγηση του επιδόματος τρίτου παιδιού, του επιδόματος και της σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας, θεσπίσθηκε το 1997 και απέτυχε, αφού ουδεμία εξοικονόμηση δαπάνης υπήρξε, όπως αποδεικνύεται από τα ποσά που χορηγήθηκαν από το έτος 1995 και μετά και όχι μόνον αυτό, αλλά το Συμβούλιο της Επικρατείας (Ολομέλεια) με την 1095 / 2001 απόφασή του και πλήθος άλλων που επακολούθησαν μέχρι και σήμερα, θεώρησε αντισυνταγματική την παραπάνω θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων για τη χορήγηση του επιδόματος και της σύνταξης στην πολύτεκνη μητέρα, ενώ το ίδιο αποφάνθηκαν και όλα τα Διοικητικά Πρωτοδικεία και Εφετεία της χώρας.

Η επάνοδος σ΄ ένα μέτρο, που έχει χαρακτηρισθεί αντισυνταγματικό, είναι αδιανόητη και απαράδεκτη. Εκτός, εάν η Κυβέρνηση στα πλαίσια της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης νομίζει ότι έχει εξασφαλίσει εκ προοιμίου απόφαση ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας θ΄ αλλάξει τη νομολογία του. Εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο τότε οφείλει να μας το γνωστοποιήσει ώστε να μην ταλαιπωρούνται εκ νέου και οι πολύτεκνοι με προσφυγές στο ΣτΕ. Θεωρούμε, όμως, ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβαίνει και συνεπώς η Κυβέρνηση έχει χρέος να εγκαταλείψει τα αποτυχημένα πειράματα.

Καλούμε την Κυβέρνηση να μην αποτολμήσει να προχωρήσει στη λήψη του αντισυνταγματικού και αντιδημογραφικού αυτού μέτρου, από την τυχόν εφαρμογή του οποίου τα μεν δημόσια οικονομικά οφέλη θα είναι πενιχρά, ενώ το πλήγμα στην πολύτεκνη οικογένεια θα είναι κέραιο, τη στιγμή μάλιστα που η Πατρίδα μας κατάντησε χώρα γερόντων και μεταναστών.

Σε λίγα χρόνια σ΄αυτό τον τόπο, με αυτή την πολιτική, δεν θα υπάρχουν Έλληνες.

Καλούμε όλους τους Πολύτεκνους στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος στην Αθήνα στις 15/Δεκ/2010 ώρα 11:00 π.μ. μπροστά στο Ζάππειο.
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τη Δευτέρα 13/Δεκ/2010 στο Σύλλογο Πολυτέκνων Τριφυλίας.

1 σχόλιο:

  1. Η σραγιδα γιατι λεει συλλογος πολυτεκνων κυπαρισσιας,και σεις λεγοσαστε συλλογος πολυτεκων Τριφυλιας,αυτη ειναι η ισορροπη αναπτυξη που διακηρυξε ο Δημαρχος μας ,προεκλογικα.
    Βλαχοκυπαρισσιοι μη το παιζετε πολυ γιατι εισαστε μειοψηφια στο Δημο Τριφυλιας,παρτρε το χαμπαρι.
    Πολυτεκνος εκ Φιλιατρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.