Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Κοινωνική αναλγησία καταγγέλει ο Σύλλογος Πολυτέκνων Τριφυλίας

Κοινωνική αναλγησία. Μόνο με αυτό τη φράση, μπορεί κανείς να χαραχτηρίσει την απόφαση της Κυβέρνησης να κόψει το πολυτεκνικό επίδομα στις οικογένειες που έχουν ετήσιο εισόδημα πάνω από 40.000 €. Η απόφαση αυτή παραβιάζει κατάφορα το άρθρο 21 του συντάγματος.

Ποιός ειχε την "φωτεινή" αυτή ιδέα; Πώς θα σωθεί η Ελληνική οικονομία από τα 350€ ανα δίμηνο που παίρνει μιά οικογένεια με τέσσερα παιδιά; Πόσες τελικά είναι αυτές οι οικογένειες (πολύτεκνες) που δηλώνουν (και μπράβο τους) πάνω από 40000€;

Στο κάτω-κάτω ούτε αυτές σώζονται αλλά ..........

κυρίως ΟΥΤΕ το ελληνικό κράτος έτσι. Ειναι η κοροϊδία και ο εξευτελισμός προς την πολύτεκνη οικογένεια. Ειναι να στρέψουν τις άλλες κοινωνικές ομάδες κατά των πολυτέκνων αγνοώντας τις συνέπειες οταν θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο η υπογεννητικότητα. Εκτός και αν θελουν τους πολύτεκνους στα όρια της φτώχειας, όμηρους.

Σε λίγα χρόνια θα αναζητάμε να βρούμε Έλληνα στην Ελλάδα. Ποιά οικογένεια - όσο και να αγαπάει τα παιδιά - με την σημερινή οικονομική κατάσταση θα κάνει περισσότερα από ένα ή δύο το πολύ παιδιά;

Το πολυτεκνικό επίδομα δεν είναι οικονομικό κριτήριο. Είναι η έμπρακτη κατά το σύνταγμα της Ελλάδος "ειδική φροντίδα" (αρθρο 21). Κανείς από τους "θύνοντες" δεν μπορεί να καταλάβει οτι η μείωση των γεννήσεων θα επιφέρει αλυσιδωτές επιπτώσεις στο εργατικό δυναμικό της χώρας, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών(αφού δεν θα υπάρχουν εργαζόμενοι); Ηδη είμαστε στην κορυφή σαν το πλέον γηρασμένο κράτος και θα γίνουμε ακόμα χειρότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.