Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Στο 1,59 «σκαρφάλωσε» η τιμή της αμόλυβδης

Σήμερα η μέση λιανική τιμή της αμόλυβδης διαμορφώνεται στο 1,59 ευρώ ανά λίτρο, με ελάχιστη τιμή το 1,47 ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητήριου Τιμών Υγρών Καυσίμων.

Παράλληλα, το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι η αύξηση αυτή αντιστοιχεί στην αύξηση των τιμών του διυλιστηρίου.

Το τελευταίο τρίμηνο, όπως αναφέρει το ............

υπουργείο, παρατηρήθηκε αύξηση στις τιμές διυλιστηρίου κατά 18%. Συγκεκριμένα, η τιμή διυλιστηρίου της αμόλυβδης βενζίνης από 41,7 λεπτά στις 24/9/2010 έφθασε τα 49,2 λεπτά το λίτρο στις 16/12/2010, μία επιβάρυνση 7,5 λεπτών ανά λίτρο.

Η τιμή βάσης των πετρελαϊκών προϊόντων καθορίζεται χρηματιστηριακά κάθε μέρα από τις πράξεις αγοράς και πώλησης προϊόντων και συμβολαίων. Ως εκ τούτου, η εκάστοτε τιμή πώλησης του Διυλιστηρίου καθορίζεται βάσει των διεθνών τιμών και της συναλλαγματικής ισοτιμίας ευρώ - δολαρίου.

Η πορεία της λιανικής τιμής των καυσίμων διαμορφώνεται από την πορεία της διεθνούς τιμής του αντίστοιχου προϊόντος, δηλαδή από παράγοντες εκτός αρμοδιότητας παρακολούθησης της ελληνικής αγοράς.

Ζοugla.gr

Σχόλιο
Και που να δει το υπουργείο τιμές αμόλυβδης 95 οκτανίων στα στα Φιλιατρά... 1,66 Ευρώ.
Θέλετε κι άλλο;;; Αλλα θα μου πείτε υπάρχει κράτος να κάνει ελέγχους; Ενα ασύδωτο κράτος έχουμε. Μπάτε σκύλοι και αλέστε και αλεστικά μην δίνετε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.