Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Στο 1,516 ευρώ το λίτρο η μέση τιμή της αμόλυβδης

Απορροφήθηκε μερικώς η αύξηση στις διεθνείς τιμές πετρελαίου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, από τις αρχές Νοεμβρίου λόγω της αύξησης των διεθνών τιμών πετρελαίου καθώς και των μεταβολών στη συναλλαγματική ισοτιμία δολαρίου-ευρώ παρατηρηθήκαν αυξήσεις των τιμών Διυλιστηρίου κατά 15% και οι αυξήσεις αυτές μεταφράστηκαν σε μια επιβάρυνση περίπου 6 λεπτών ανά λίτρο στην τιμή διυλιστηρίου της αμόλυβδης βενζίνης και του πετρελαίου θέρμανσης.

Ωστόσο με βάση τα δεδομένα του ........

Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων, η μέση λιανική τιμή της αμόλυβδης βενζίνης αυξήθηκε κατά περίπου 4 λεπτά του ευρώ. Διαπιστώνεται συνεπώς ότι η επιβάρυνση του καταναλωτή περιορίστηκε κατά 2 λεπτά λόγω της συμπίεσης των περιθωρίων κέρδους της αγοράς των υγρών καυσίμων (εταιρείες εμπορίας και πρατήρια υγρών καυσίμων).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, η μέση τιμή αντλίας ανέρχεται σε 1,516 ευρώ το λίτρο για την αμόλυβδη και από αυτή την τιμή το 62,5% είναι φόροι και δασμοί, το 29,2% η τιμή διυλιστηρίου και το 8,3% το περιθώριο της εταιρείας και του πρατηριούχου.

Ναυτεμπορική

ΣΧΟΛΙΟ
Ρε σεις του υπουργείου δεν κάνετε καμιά βόλτα στα Φιλιατρά να δείτε τιμές 1,64 το λίτρο η αμόλυβδη να κόψετε κανέναν ... Νικολάκη και να ρίξετε κανένα πρόστιμο....
Για κοπιάστε λίγο. Εδώ οι τιμές μόνο ανεβαίνουν. Δεν πέφτουν ποτέ.
Φιλιατρά Μεσσηνίας (Πελοπόννησο) είμαστε.
Αν θέλετε σας βάζουμε και φωτό από τις τιμές των βενζινάδικων της πόλης να καμαρώσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.