Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Τράπεζες: Απεργούν στις 14 και 15 Δεκεμβρίου

Την κήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργίας στις 14 και 15 Δεκεμβρίου αποφάσισε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεως Ελλάδος (ΟΤΟΕ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή, για την κατ' επίφαση στήριξη της ελληνικής οικονομίας πλήττει τον πυρήνα της υπόστασης του συνδικαλιστικού κινήματος, γιατί καταφέρνει ισχυρό πλήγμα στις συλλογικές συμβάσεις και τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων.

Η Ομοσπονδία επικρίνει την κυβέρνηση, ..........

καθώς, όπως αναφέρει, πίσω, ακόμα και από τις δικές της νομοθετημένες δεσμεύσεις στο Μνημόνιο (το Μάιο του 2010), αποδεχόμενη τις νεότερες και δυσμενέστερες απαιτήσεις της τρόικας σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων.

«Το τρίτο επικαιροποιημένο μνημόνιο, που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, στο οποίο υπάρχει ειδική αναφορά για τους τραπεζοϋπάλληλους, οδηγεί σε δέσμευση της κυβέρνησης απέναντι στους τραπεζίτες για απόλυτη απορρύθμιση και ευελιξία στις τράπεζες, με χρονικό ορίζοντα το Φεβρουάριο του 2011», επισημαίνουν τα μέλη της ΟΤΟΕ, σημειώνοντας ότι «οι επιδιώξεις κυβέρνησης και τρόικας είναι να ισοπεδώσουν ότι απέμεινε από τα εργασιακά δικαιώματα και όχι να στηρίξουν την Οικονομία».

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών της, η ΟΤΟΕ προγραμματίζει συγκέντρωση την Τρίτη 14/12, 1.00 μ.μ., στο Σύνταγμα και την Τετάρτη 15/12, 11.00 π.μ., στο Πεδίον του Άρεως, μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας.

Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.