Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Κλειστά τα καταστήματα στην Πελοπόννησο την Κυριακή 12/12

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκαν στην Καλαμάτα. Τα θέματα που πραγματεύτηκαν οι εκπρόσωποι των Εμπορικών Συλλόγων της Ομοσπονδίας είχαν να κάνουν κυρίως με τους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων που καλούνται να επιλύσουν οι έμποροι λόγω της οικονομικής ύφεσης της χώρας.

Επίσης για τα μέτρα που θα λάβει η Ομοσπονδία μέσω της κατάλληλης τεχνογνωσίας που διαθέτει για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στα μέλη της, αλλά και για την εφαρμογή προωθητικών ενεργειών σε συλλογικό πλέον επίπεδο.

Επιπλέον, στις ενέργειες της Ομοσπονδίας θα συμπεριληφθούν αιτήματα και δράσεις για τη φορολογική μεταρρύθμιση, τη μετεξέλιξη του ΤΕΜΠΜΕ σε τράπεζα για τη στήριξη των μικρών επιχειρήσεων, τη διεκδίκηση δράσεων για το περιφερειακό εμπόριο, την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των τοπικών αγορών και...


την επιχορήγηση σχεδίων συνενώσεων των εμπορικών επιχειρήσεων μέσω ΕΣΠΑ.

Όσον αφορά στο ωράριο, το συμβούλιο αποφάσισε ένα ενιαίο ωράριο λειτουργίας των επιχειρήσεων που εκτείνονται στην περιφέρεια αρμοδιότητας της Ομοσπονδίας και ιδιαίτερα για την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου αποφασίστηκε τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά. Επίσης, κλειστά θα είναι τα καταστήματα και την Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011.

Επιπροσθέτως, η Ομοσπονδία αποφάσισε τη συνεργασία της με τα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Πελοποννήσου και της Νοτιοδυτικής Ελλάδας, για να υπάρξει παραγωγή εξειδικευμένων επιστημονικών μελετών που θα αφορούν στην εμπορική δραστηριότητα της κάθε περιοχής, ενώ παράλληλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τις πληροφορίες που μπορούν να αντλήσουν από το εκτεταμένο δίκτυο των 8.500 επιχειρήσεων που είναι εγγεγραμμένες στη δύναμη των συλλόγων της Ομοσπονδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.