Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Στηρίζει τις αλλαγές των 100 ημερών η Ντόρα

«Το πρόβλημα δεν είναι ο ιδιωτικός τομέας αλλά η μείωση του κράτους. Εκεί πρέπει να εντοπίσουμε το πρόβλημα και εκεί πρέπει να δώσουμε όλες τις δυνάμεις σε πνεύμα εθνικής συνεννόησης», υπογράμμισε η Ντόρα Μπακογιάννη σε δηλώσεις μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Υιοθετώντας τη γραμμή των «100 κρίσιμων ημερών» που έχει περιγράψει η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, η Ντόρα Μπακογιάννη ανέφερε:
«Στόχος μας είναι να στηρίξουμε με ........

όλες μας τις δυνάμεις τις μεταρρυθμίσεις, τις αλλαγές που χρειάζονται στην οικονομία τις επόμενες 100 μέρες».

Και συμπλήρωσε: «Στόχος μας είναι να συνειδητοποιήσουν οι έλληνες πολίτες ότι το πρόβλημα δεν είναι ο ιδιωτικός τομέας και πρέπει να αποφύγουμε ακρότητες και κανιβαλισμούς. Ο στόχος είναι η μείωση του κράτους, εκεί πρέπει να εντοπίσουμε το πρόβλημα και εκεί πρέπει να δώσουμε όλες τις δυνάμεις, σε ένα πνεύμα εθνικής συνεννόησης».

Στην εισήγησή της κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής, η κ. Μπακογιάννη κράτησε ίσες αποστάσεις από το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ τονίζοντας ότι «η Δημοκρατική Συμμαχία δεν θα έχει πρόβλημα να συμφωνήσει με όποιον έχει προτάσεις στην κατεύθυνση των σαρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων».

Στη Συμμαχία δεν υπάρχει επετηρίδα, παρατήρησε και πρόσθεσε ότι η δύναμη του νέου κινήματος είναι οι ιδέες και οι προτάσεις του και αυτές θα αναπτυχθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Αναφερόμενη στις οργανώσεις της Συμμαχίας σε όλη την Ελλάδα, η κ. Μπακογιάννη ανέφερε ότι «θα είναι οργανώσεις πολιτικής παρέμβασης και όχι κομματικός στρατός ή στρατευμένες συνδικαλιστικές μετωπικές οργανώσεις. Σε μία εποχή που χρειάζεται συνεννόηση και ανάληψη ευθύνης τα κομματικά παιχνίδια που αφήνουν χωρίς υπεράσπιση τα συμφέροντα των εργαζομένων είναι εκτός πολιτικής και κοινωνικής πραγματικότητας.»

«Απαντώντας» σε ημοσίευμα του «Εθνους» για προσφορά κινητών στα μέλη του κόμματος, η Δημοκρατική Συμμαχία διευκρινίζει ότι το θέμα αφορά αποκλειστικά εσωτερικό πρόγραμμα συνδέσεων για στελέχη, αντίστοιχο με προγράμματα που έχουν συνάψει πολλοί άλλοι πολιτικοί οργανισμοί και επιχειρήσεις για τα στελέχη και τα μέλη τους. «Το πρόγραμμα», σημειώνεται, «δεν επιβαρύνει οικονομικά τη Δημοκρατική Συμμαχία και δηλώνεται πως «η Δημοκρατική Συμμαχία με κανένα μέσο, ούτε από την ιστοσελίδα της ούτε με ανακοίνωσή της διαφήμισε στο κοινό οποιαδήποτε τέτοια παροχή».

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.