Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Στην κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος από τη νότια είσοδο Τρίπολης ως το Αθήναιο

Στην κυκλοφορία δόθηκε την Τετάρτη νέο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Τρίπολης Καλαμάτας, από τη νότια είσοδο της Τρίπολης ως το Αθήναιο.

Πρόκειται για έναν κλειστό αυτοκινητόδρομο, συνολικού μήκους 13 χιλιόμετρων, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας και μία λωρίδα εκτάκτου ανάγκης ανά κατεύθυνση. Περιλαμβάνει δύο σήραγγες, μήκους 750 μέτρων εκάστη, μία ανά κατεύθυνση και ενώνεται στο Αθήναιο με το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου που εγκαινιάστηκε το Πάσχα.

Στο τέλος του μήνα αναμένεται να ............

παραδοθεί ένα ακόμα τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Τρίπολη - Καλαμάτα - Λεύκτρο -Σπάρτη, μήκους 6 χιλιομέτρων, από το Λεύκτρο ως τα Παραδείσια, το οποίο περιλαμβάνει το σταθμό διοδίων Λεύκτρου και τον καινούριο ημικόμβο εξόδου της Μεγαλόπολης (καθώς η έξοδος Μεγαλόπολης που κατασκευαζόταν καθυστερεί και άλλαξε λόγω των αρχαιοτήτων που εντοπίστηκαν κατά την κατασκευή του έργου).

Τους επόμενους μήνες αναμένεται να παραδοθεί το τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα, μήκους 10χλ. Πρόκειται για το σημείο που είχε καταστραφεί το 2003 λόγω καθίζησης και αποτελεί το δυσκολότερο σημείο του αυτοκινητοδρόμου.

Συνολικά σε περίπου ένα χρόνο θα παραδοθεί ο αυτοκινητόδρομος μέχρι την Καλαμάτα και στα μέσα του 2012 αναμένεται να είναι έτοιμο το σύνολο του αυτοκινητοδρόμου μέχρι τη Σπάρτη.

Σημειώνεται τέλος, ότι στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου που δόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία, αμέσως μετά την σήραγγα Καλογερικού προς Καλαμάτα, είναι έτοιμος ο σταθμός διοδίων Καλογερικού και το επόμενο διάστημα θα τεθεί σε λειτουργία και στις δύο κατευθύνσεις. Η τιμή των διοδίων δεν έχει ακόμα γνωστοποιηθεί από την κοινοπραξία που έχει την ευθύνη κατασκευής.

Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.