Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

«Φημολογία» στην πόλη που σοκάρει

Από το βράδυ της Δευτέρας αναπτύχθηκε μια υφέρπουσα «φημολογία» που, πραγματικά, σοκάρει… «Βρέθηκε κατακρεουργημένο πτώμα, πιθανώς αλλοδαπού», σύμφωνα με τη φημολογία που έφτασε και σε εμάς την Τρίτη.

Μάλιστα, όπως μας είπαν, στην πόλη των Φιλιατρών το συγκλονιστικό αυτό θέμα, που σου κόβει την ανάσα και μόνο στο άκουσμά του, είχε πάρει διαστάσεις και σχεδόν όλοι αυτό συζητούσαν…
Ωστόσο, σε επικοινωνία μας με άνδρες της .........

Αστυνομίας από το Α.Τ. Φιλιατρών μας τόνισαν ρητά και κατηγορηματικά πως κανένα τέτοιο θλιβερό όσο και πρωτοφανές συμβάν δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή τους και, ως εκ τούτου, δεν ευσταθεί η φημολογία. Το ίδιο ακριβώς επεσήμαναν στο «Θ» και από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.

Χθες το πρωί, δέχθηκα ένα τηλεφώνημα φίλου από τα Φιλιατρά, ο οποίος μου είπε πως άκουσε συζήτηση στην πλατεία των Φιλιατρών, σύμφωνα με την οποία «βρέθηκε πτώμα κατακρεουργημένο με αλυσοπρίονο…» και πως «το περιστατικό συνέβη μετά από συμπλοκή αλλοδαπών, όχι στα Φιλιατρά, αλλά στο Χαλαζώνι, για τα μεροκάματα…», όπως άκουσε που έλεγαν.

Επικοινωνώ με κάποιους γνωστούς, οι οποίοι μου λένε πως δεν ξέρουν κάτι συγκεκριμένο, αλλά ακούστηκε κάτι σχετικό, χωρίς όμως οι ίδιοι να το έχουν επιβεβαιώσει. Ξαναπαίρνω τηλέφωνο στο Α.Τ. Φιλιατρών, ρωτάω σχετικά τον αστυνομικό υπάλληλο και μου απαντά αρνητικά. Μάλιστα, μου έδωσε και το διοικητή του Α.Τ., ο οποίος με τη σειρά του μου είπε πως δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο.

Πώς και από πού, άραγε, ξεκίνησε μια τόσο σοκαριστική φημολογία; Πώς έφτασε μια ολόκληρη, σχεδόν, περιοχή να κουβεντιάζει ένα τέτοιο φρικτό αλλά ανυπόστατο περιστατικό; Τι, πραγματικά, έχει συμβεί; Τα ερωτήματα, βεβαίως, είναι ρητορικά. Αυτό που «βγαίνει», πάντως, είναι πως η φαντασία κάποιων «οργιάζει»…

Θάρρος

1 σχόλιο:

  1. ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΤΑ ΜΙΣΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΑΚΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.