Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

...Στην Πελοπόννησο

Mε ανακοίνωσή του, ο πρώην νομάρχης Αργολίδας της Ν.Δ. Δημήτρης Σαραβάκος, απέσυρε τη στήριξή του προς τον συνδυασμό "Νέα Πελοπόννησος" του Πέτρου Τατούλη και μάλιστα ζητεί από τους πολίτες την καταψήφιση του κ. Τατούλη στις επαναληπτικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής 14 Νοεμβρίου. Άνοιξε με λίγα λόγια τον ασκό του αιόλου στην Πελοπόννησο....

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου ο κ. Σαραβάκος είχε ανακοινώσει την ένταξη του συνδυασμού "Κίνηση Πολιτών Πελοποννήσου", στον οποίο ήταν επικεφαλής, ως συνεργαζόμενου στον συνδυασμό του κ. Τατούλη χαρακτηρίζοντας...

την κίνηση αυτή "συστράτευση πέρα από μικροκομματικές αντιλήψεις και αναχρονιστικές αγκυλώσεις".

Ο κ. Σαραβάκος επισημαίνει ότι έλαβε την απόφαση να αποσύρει τη στήριξή του "αφού αξιολόγησε το πρόγραμμα της "Νέας Πελοποννήσου" του Πέτρου Τατούλη, το οποίο δεν περιέχει ξεκάθαρες και συγκεκριμένες προτάσεις όπως είχε συμφωνηθεί". Παράλληλα όμως καταγγέλλει "τη μονομερή και απροκάλυπτη παρέμβαση στήριξης συγκεκριμένων υποψηφίων, με αποτέλεσμα την εκλογή υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων προερχόμενων μόνο από το ΠΑΣΟΚ, και οι σύμβουλοι πλέον του συνδυασμού Τατούλη να ανήκουν μόνο σε ένα κόμμα, χάνοντας έτσι την ανεξάρτητη και υπερκομματική δομή με την οποία ξεκινήσαμε". Σε δηλώσεις του σε ηλεκτρονικά ΜΜΕ επισήμανε ότι "ο Π. Τατούλης είναι επικίνδυνος για την Πελοπόννησο".

Η κίνηση του κ. Σαραβάκου, ο οποίος είχε αιφνιδιάσει με την προσχώρησή του στο στρατόπεδο Τατούλη, καθώς ανήκει στα φίλα προσκείμενα στον Αντώνη Σαμαρά στελέχη της Ν.Δ. αναμένεται να επηρεάσει τις ισορροπίες στην αναμέτρηση με τον κ. Δράκο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ο κ. Σαραβάκος είχε εκλεγεί πρώτος αιρετός νομάρχης Αργολίδας με τη Ν.Δ. τον Οκτώβριο του 1994 και τον περασμένο Μάρτιο εξελέγη και πάλι ομόφωνα πρόεδρος της Eνωσης τέως Αιρετών Νομαρχών Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Eνωσης, με τετραετή θητεία.

Τατούλης κατά Ρηγίλλης και Σαραβάκου

Σαφείς αιχμές κατά της Ρηγίλλης άφησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης για τις αποχωρήσεις συνεργαζόμενων συνδυασμών από το ψηφοδέλτιό του λίγες μέρες πριν το β' γύρο των περιφερειακών εκλογών."Η λογική των αργυρώνητων ήταν πάντα πρόβλημα", δήλωσε ο κ. Τατούλης.

Βαρείς χαρακτηρισμούς εξεπέλυσε επίσης για την στάση του πρώην νομάρχη, μετά την μη εκλογή του ως περιφερειακός σύμβουλος στην Αργολίδα. «Ο κ. Σαραβάκος δεν έχει καμία απολύτως δυνατότητα να επηρεάσει τη διαδικασία των εκλογών. Αφενός μεν γιατί δεν έχει ο ίδιος τέτοιο background (σ.σ. υπόβαθρο) σημαντικής παρουσίας, και από την άλλη πλευρά, γιατί πάντα σε αυτές τις διαδικασίες, οι δυσαρεστημένοι των συνδυασμών μετακινούνται. Εδώ υπάρχει και ένα πρόβλημα ηθικής. Σε καμία περίπτωση, μετά την εκλογική διαδικασία, δεν μπορεί κάποιος να μην αντέχει την κρίση των συμπολιτών του και να κάνει τέτοιες ανήθικες κινήσεις, γιατί, αν παρακολουθούσατε χθες το πολιτικό ρεπορτάζ, η αποχώρηση του κ. Σαραβάκου ανακοινώθηκε από την Ρηγίλλης». Ο κ. Τατούλης, προχώρησε ακόμη περισσότερο κάνοντας λόγο για ανέντιμες και αργυρώνητες διαδικασίες. «Βρείτε τους χαρακτηρισμούς που έκανε ο κ. Σαραβάκος για τον κ. Δράκο, δείτε τις σημαντικές αιχμές που είχε κάνει εναντίον του κ. Σαμαρά, αυτές οι διαδικασίες μπορούν να περιγραφούν εντός εισαγωγικών ως ανέντιμες και αργυρώνητες». Ερωτηθείς για τη στάση του αναπληρωτή υπουργού Π. Μπεγλίτη στην Κορινθία ο κ. Τατούλης είπε «….το τι κάνει ο κ. Μπεγλίτης είναι πρόβλημα του κ. Μπεγλίτη, εγώ τιμώ όλους τους πολιτικούς της χώρας και μάλιστα ανθρώπους που είναι αυτή τη στιγμή σε υψηλό επίπεδο ευθύνης. Εμείς απευθυνθήκαμε στους πολίτες και αυτοί που θα δώσουν τη νίκη στο συνδυασμό μας είναι οι πολίτες και η ίδια η κοινωνία».-

Σκληρή απάντηση της Νέας Πελοποννήσου στον αποχωρήσαντα

Σε έντονο ύφος απάντησε ο συνδυασμός "Νέα Πελοπόννησος", στην ανακοίνωση επισημαίνεται μεταξύ άλλων, "απαντούμε ότι η ιδιοτελής του συμπεριφορά δεν συνάδει με τη δική μας πολιτική φιλοσοφία. Η μη πραγμάτωση των δικών του προσωπικών φιλοδοξιών, τις οποίες μόνον εκείνος είναι σε θέση να γνωρίζει, επήλθε από την ίδια την κοινωνία. Η μάχη του σταυρού είναι μια πολύ σκληρή διαδικασία και απαιτεί ήθος, εντιμότητα και υπερηφάνεια, στοιχεία τα οποία ο κ. Σαραβάκος δεν διαθέτει". Καταλήγοντας η ανακοίνωση αναφέρει, "η "Νέα Πελοπόννησος" είναι ένας αρραγής υπερβατικός και πολυσυλλεκτικός οργανισμός ανιδιοτελών ατόμων, που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο τους, στη βάση ενός συγκεκριμένου σχεδίου δράσης. Η μεγάλη νίκη της 7ης Νοεμβρίου είναι ο προάγγελος της μεγάλης γιορτής που θα συντελεσθεί στην Πελοπόννησο την επομένη Κυριακή".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.