Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Προειδοποίηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για ισχυρές καταιγίδες την Παρασκευή

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν την Παρασκευή σε Ιόνιο, Ήπειρο, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησο και πιθανώς στη Μακεδονία, Θράκη και Βορειοανατολικό Αιγαίο, ενώ παράλληλα θα πνέουν θυελλώδεις νότιοι άνεμοι έντασης 8 με 9 μποφόρ. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά από το Σάββατο.

Με βάση την πρόβλεψη της ΕΜΥ, η Γενική Γραμματεία .......

Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) έχει ενημερώσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας πολιτικής προστασίας.

Παράλληλα εφιστά την προσοχή των πολιτών κατά το διήμερο αυτό και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:

_ Να ελέγξουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) και να βεβαιωθούν για την ομαλή λειτουργία τους.

_ Να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

_ Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητο τους.

_ Να ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.

Αναλυτικές πληροφορίες και συμβουλές για προστασία από καταιγίδες βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας: http://www.gscp.gr/ggpp/site/home/ws/promote/fisikes/fenomena/kategides.csp

Προειδοποίηση για πιθανότητα επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, με σφοδρούς νότιους ανέμους έντασης 8 με 9 μποφόρ, αύριο, στην περιοχή της Μακεδονίας και του Βορειοανατολικού Αιγαίου, εξέδωσε και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, ύστερα από ενημέρωση από την ΕΜΥ. Τα φαινόμενα, όπως εκτιμάται θα εξασθενήσουν σταδιακά το Σάββατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.