Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Νάντια Γιαννακοπούλου: Το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου θα έχει την έμπρακτη στήριξη μας

Η βουλευτής Μεσσηνίας κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου και οι βουλευτές κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Άγγελος Μανωλάκης, Αικατερίνη Φαρμάκη και Οδυσσέας Βουδούρης πραγματοποίησαν συνάντηση στις 25/11/10, με τον πρύτανη κ. Παπαθεοδώρου και δύο αντιπρυτάνεις του πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο μέγαρο της Βουλής.

Οι πρυτανικές αρχές του πανεπιστημίου ενημέρωσαν αναλυτικά τους βουλευτές για τα φλέγοντα ζητήματα του πανεπιστημίου και τις επικείμενες αλλαγές που δρομολογούνται με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η κ. Γιαννακοπούλου, μετά τη λήξη της συνάντησης, ..........

προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

«Το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση συνιστά μία γενναία προσπάθεια εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας για την αναμόρφωση της μεταλυκειακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Οι επικείμενες αλλαγές που θα επιφέρει, οφείλουν να διατηρούν τα συστατικά χαρακτηριστικά του κάθε ιδρύματος και του πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ειδικότερα.

Συγκεκριμένα το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, συνιστά την ιδιαιτερότητά του στην διαμόρφωση ενός δικτύου σχολών που απλώνονται σε όλο το εύρος της περιφέρειας με αναφορά στα επιμέρους αστικά κέντρα, τα οποία δείχνουν έμπρακτη και πολύπλευρη βούληση να στηρίξουν διαχρονικά τη λειτουργία των τμημάτων.

Η αναγκαία περιστολή δαπανών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι εξαιρετικά αμφίβολο ότι ικανοποιείται με την υπερσυγκέντρωση τμημάτων σε ένα αστικό κέντρο, καθώς αυτή θα δημιουργήσει πρόσθετες ανάγκες σε επίπεδο υποδομών.

Περαιτέρω, θα δημιουργήσει ένα πρωτοφανές κενό στην περιφέρεια, για την οποία το πανεπιστήμιο αποτελεί κέντρο πνευματικής διαπαιδαγώγησης και κοινωνικής άνθησης.

Επιπλέον, πρέπει να τεθεί σε πρώτη προτεραιότητα η διατήρηση της αναλογικότητας μεταξύ των ιδρυμάτων στο εύρος και το βάθος των αλλαγών και να μην επικρατήσει καθεστώς εξαιρέσεων και ειδικής μεταχείρισης ανάμεσα στα ιδρύματα.

Το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου θα μας βρει αρωγούς και συμπαραστάτες σε αυτήν την προσπάθεια.

Θεωρώ ότι ανάλογη ανταπόκριση στις ανησυχίες αυτές, θα υπάρξει και από το Υπουργείο Παιδείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.