Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Αγριο ξύλο χθές το απόγευμα στην πλατεία από Ρουμάνους

Άγριος καβγάς έγινε χθές το απόγευμα λίγα λεπτά μετα απο τις 6 αναμεσα σε δυο αλλοδαπούς Ρουμανικής καταγωγής η οποία επεκτάθηκε και σε άλλους ομοεθνείς τους.
Ο καβγάς εξελίχθηκε έξω από γνωστό super market της πόλης στην διασταύρωση με την Κυπαρισσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μας .......

μετέφεραν, και τις οποίες σας μεταφέρουμε με επιφύλαξη, ο καβγάς έλαβε αμέσως διαστάσεις και από την μανία των εμπλεκομένων δεν γλύτωσαν ούτε καν τα μηχανάκια που ήταν σταθμευμένα στην άκρη του Δρόμου.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία η οποία λίγα λεπτά αργότερα κατέφθασε στο σημείο αλλά η όλη ένταση είχε λήξει.

Η αλήθεια είναι ότι η κατάσταση με τους οικονομικούς μετανάστες στα Φιλιατρά έχει παραγίνει, σε σημείο να υπάρχει φόβος στους πολίτες να κυκλοφορήσουν ανάμεσα τους.
Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με τους Ρουμάνους να πίνουν και να μεθούν στην μέση της πλατείας.
Η παρούσα δημοτική αρχή προσπάθησε να βάλει μια τάξη στην όλη κατάσταση αλλά λόγω αντίδρασης των αγροτών που τους χρησιμοποιούν στις αγροτικές εργασίες, το θέμα δεν προχώρησε.
Να ελπίσουμε ότι η Νέα Δημοτική αρχή θα έχει το σθένος να συγκρουστεί με τα απαράδεκτα αυτά φαινόμενα και να βάλει μια τάξη στην ήδη υπάρχουσα αταξία;

20 σχόλια:

  1. θα κανει οτι και η προιγουμενη,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ,ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΦΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΑΡΧΗΣ.
    ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟ ΑΦΗΣΑΝ ΚΑΙ ΞΕΧΕΙΛΩΣΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ.ΑΝΑΞΕΛΕΚΤΑ ΟΛΟΙ ΤΟ ΕΠΑΙΖΑΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ!!ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ!!!ΜΑΥΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ,ΤΗΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ,ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.
    ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ,ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ...
    ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΣΑΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΙΣ ΦΛΟΥΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΟΣΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΕΙΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΠΥΡΕΣ...
    ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΑΛΚΟΟΛ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥΣ,ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΚΟΙΝΗΣ ΗΣΥΧΙΑΣ ..ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΤΟΥ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΣ Η ΜΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ.
    ΝΟΜΙΖΩ ΑΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟ ΛΥΝΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ.
    Χ Ρ Ε Ι Α Ζ Ε Τ Α Ι Π Ρ Ο Σ Π Θ Ε Ι Α!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ .ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΜΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ.ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΝ.ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ,ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΦΤΑΙΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οι αγροτες που αντιδρουν να τους παρουν σπιτια τους ,ολα πρεπει να εχουν καποιο τιμημα,η κατασταση λογω της νοοτροπιας των ντοπιων στην περιοχη ειναι απαραδεκτη.ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΝ ΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΝΥΜΟΣΥΝΟ ΜΕ ΞΕΝΑ ΚΟΛΥΒΑ.Ας πλουτισει ο καθε αγροτης αλλα οχι σε βαρος του κοινωνικου συνολου.ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΗΛΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΥΓΑΔΕΣ Κ ΕΧΩ ΤΥΧΕΙ Κ ΕΓΩ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΕ ΕΝΑΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ SYPER MARKET Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΑΛΚΟΟΛ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΚΕΙΝΗ Η ΓΩΝΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΚΛΕΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ Κ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΜΕΘΥΣΗ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου αλλά ο ιδοκτήτης του Super market κάνει απλά την δουλειά του.
    Δουλειά του είναι να πουλάει. Αν δεν πουλήσει, θα βάλει λουκετάκι.
    Εδω χρειάζεται ρόλο ενεργό η αστυνομία, και ο Δήμος.
    Ο Δήμαρχος Αλκης Ξύγκας είχε ζητήσει με έγγραφο του, να δημιουργηθεί τμήμα αλλοδαπών στα Φιλιατρά. Ο χώρος του τμήματος είχε ειπωθεί να ειναι στα γραφεία του πρώην ΑΣΟ. Και μάλιστα ο Ξύγκας είχε πει να το επιπλώσουν με εξοδα του Δημου και να στεγαστεί εκεί το νεο τμήμα αλλοδαπών.

    Κατι που για άγνωστο λόγο δεν προχώρησε.
    Καλό θα ήταν ο Δήμαρχος που ξέρουμε ότι διαβάζει το Φιλιατρά News, να μας έλεγε τι έγινε με αυτήν την υπόθεση.

    Admin Team [ Filiatrinos ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. EPEIDH EXEI KOYRASEI TO ZHTHMA TWN OIKONOMIKWN METANASTWN MIA LYSH YPARXEI!!NA PAROYME TON NOMO STA XERIA MAS!!!ARKETA!!!!!DEN MPOREI O KAUE MEUISTAKAS NA KANEI STEKH KAI NA MPEKROYLIAZEI STO SOYPER THS GWNIAS.. KAI STO PERIPTERO THS ALLHS GWNIAS TOY VORIOHPIROTH (KAI KALA.. GIA MENA ALVANOS EINAI )NA MPEKROYLIAZOYN KAI NA MHN TOLMAS NA PERASEIS APO EKEI!!!EIDAME TI EKANE O XYGKAS...TIPOTA!!!!KAI DEN PROKITE NA KANEI OYTE KAI O KOLIAS!!EIDIKA TWRA POY TON DEYTERO EPAGKELMATIA TON EIXE VALEI STO CHFODELTIO TOY!! TON NOMO STA XERIA MAS!!!! ARKETA!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η αλήθεια φίλοι μου είναι ότι ο αριθμός των οικονομικών μεταναστών είναι δυσανάλογος για μια πολη σαν τα Φιλιατρά.
    Επιμένω και το βιώνω και με την οικογένεια μου. Το παιδί μου δεν μπορεί αν περάσει μόνο του στην πλατεία. Φοβάται. το ίδιο και η σύζυγος μου.
    Η πλατεία, ο πεζόδρομος και το γωνιακό Super Market έχουν καταντήσει γκέτο Ρουμάνων και οτι άλλων. Τωρα το φαινόενο επεκτάθηκε και στην επανω πλατεία μπροστά απο το ρολόι της πόλης μας.
    Η επανω πλατεία έχει καταληφθεί απο μαύρους, ρουμάνους και άλλους με αποτέλεσμα να φοβάσαι να περάσεις και απο εκεί πλέον.
    Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.
    Πρέπει άμεσα να γίνει κάτι. Κάποτε αφήναμε ξεκλείδωτα τα πάντα. κοιμώμασταν με ανοικτά παράθυρα στα σπίτια μας.
    Μετα τα κρούσματα ληστειών όλοι μας κλειδωνόμαστε μέσα και πάλι φοβόμαστε.
    Σταματάς έξω από περίπτερο και κλειδώνεις το αυτοκίνητο, που καποτε μέχρι και την μηχανή άφηνες αναμένη.

    Είμαστε όμηροι των Ρουμανο-βούλγαρων και των αράπηδων.
    Ζούμε όλοι μας έναν εφιάλτη. ΕΩΣ ΠΟΤΕ;;;

    Admin Team [ X-treme ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. το θεμα υγειας; αυτο το σκεφτηκαμε;Η φυματιωση εχει παρει διαστασεις απο τους ξενους,πριν λιγες μερες το Νοσοκομειο ''Σωτηρια''εβγαλε φυλλαδιο για την κατασταση που επικρατει στην ελλαδα!ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εσείς κύριοι που ξέρετε να κάνετε σχόλια για τους αλλοδαπούς, βρείτε μία λύση ως προς τα εργατικά χέρια. Ελάτε εσείς οι ίδιοι να δουλέψετε στα θερμοκήπια και να μαζέψετε ελιές ή στείλτε τα παιδιά σας! Και παρατείστε τα σχόλια! Γιατί αν φύγουν και αυτοί από εδώ, όπως εσείς θέλετε, τα Φιλιατρά θα γίνουν Κατσίμπαλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΤΣΙΜΠΑΛΙ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ.
    ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ. ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΣΑΡΑ ΚΑΙ Η ΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ ΠΩΣ ΔΟΛΕΥΑΤΕ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΣΑΣ; ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ; ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΕΓΑΛΟΑΦΕΝΤΙΚΑ; ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΑΥΤΟ.
    ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΗ, ΝΑ ΦΟΒΑΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ, ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΝΑ ΤΡΕΜΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΓΚΕΤΟ ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ, ΡΟΥΜΑΝΟΙ, ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.
    ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΜΕΓΑΛΟΑΦΕΝΤΙΚΑ!
    ΩΡΑΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το θέμα των μεταναστών μας απασχολεί όλους με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Αντί να τσακωνόμαστε ας συμφωνήσουμε όλοι μας σε μια κοινά αποδεκτή λύση! Αναμφισβήτητα οι ξένοι εργάτες έχουν βοηθήσει στην αύξηση της αγροτικής παραγωγής και αυτό είναι πολύ καλό για τον τόπο μας. Ωστόσο δε μπορεί κανείς να κρύψει τα προβλήματα που δημιουργούνται από την ύπαρξη τόσο πολλών ανθρώπων στο ίδιο μέρος και μάλιστα στην κεντρική πλατεία της πόλης μας. Κάθε πρόβλημα όσο δύσκολο κι αν είναι έχει λύση. Θα σας διατυπώσω κάποιες σκέψεις για συζήτηση κι ελπίζω ότι οι θέσεις αυτές καθώς κι άλλες, ίσως καλύτερες, θα απασχολήσουν τη νέα δημοτική αρχή.
    1) Αφού θέλουμε να αποφύγουμε τη γκαιτοποίηση μεταφέροντας αυτούς τους ανθρώπους στην άκρη της πόλης π.χ. στον Άη Γιώργη, τότε ας δημιουργήσουμε ανθρώπινες συνθήκες γι΄ αυτούς και για εμάς στην πλατεία!
    2) Μπορεί λοιπόν ο δήμος να νοικιάσει ένα μαγαζί στην πλατεία που θα εξυπηρετεί με το συνηθισμένο τρόπο, όπως δηλαδή ένα καφενείο, τους αλλοδαπούς εργάτες. Να το δώσει για να το δουλέψουν αυτοί που ενδιαφέρονται με την υποχρέωση όμως να έχουν χαμηλές τιμές.
    3) Στο καφενείο αυτό θα υπάρχει η δυνατότητα να καταγράφονται οι ενδιαφερόμενοι για εργασία και θα μπορεί ο οποιοσδήποτε εργοδότης να βρίσκει εύκολα τους ανθρώπους που χρειάζεται.
    4) Καλό θα ήταν να δημιουργηθεί ολιγομελής δημοτική αστυνομία ή υπάλληλοι του δήμου να αναλάβουν την ευθύνη επίβλεψης της καθαριότητας και της κοσμιότητας στους κοινόχρηστους χώρους.
    Μόνο από τη γόνιμη συζήτηση μπορούμε να καταλήξουμε κάπου και να ξεφύγουμε από τη μιζέρια της σημερινής κατάστασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ellinas den ginese...katantas!!!!!sorry kiolas alla me afta pou diabazw pio panw ap olous afto to simperasma bgazw!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για τον Ανώνυμο 12:17.
    Ζεις στα Φιλιατρά; Είσαι παντρεμένος; Έχεις παιδί όπως εγώ;

    Admin Team [ X-treme ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΤΙ ΣΙΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΣΙΜΠΑΛΙ;ΟΥΓΚΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ.ΛΟΙΠΟΝ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΑΛΟΔΑΠΟΥΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ.ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ,ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΠΟΙΑ ΛΕΦΤΑ ΕΠΙΔΟΤΙΣΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. anwnumos 12:17 : X-treme den den nomizw na exei simasia an eimai filiatrinos i athinaios i patrinos se oli tin ellada uparxei afto to problima.to thema einai pws prospatheis na to luseis.otan diabazw pio panw oti "einai wra na paroume to nomo sta xeria mas" tote to pragma ksefebgei apo ta oria tis logikis kai pernaei stin logiki tou ratsismou kai tis ksenofobias.dustixos to problima megalonei me tin ekmetaleusi pou dexontai o ksenoi apo tous ellines ergodotes tous.katalabainw ton fobo sou alla i lusi den einai i bia!!!! i bia einai gi aftous pou pragmatika ftene.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μα δεν με εκφράζει βρε ανώνυμε 12:17 το να πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας.
    Το πρόβλημα αναφέρουμε, επισημαίνουμε και ζητάμε να δοθεί λύση. Λύση από τις αρμόδιες αρχές. Την αστυνομία, τον Δήμο. Όχι με την διαμαρτυρία 5 - 10 αγροτών ολόκληρος Δήμος να κάνει πίσω.
    Παλιότερα υπήρξε κρούσμα σεξουαλικής παρενόχλησης ανήλικης από μεθυσμένο Αλβανό.
    http://filiatranews.blogspot.com/2009/12/blog-post_4690.html

    Και πόσα ακόμα περιστατικά τα οποία ενδεχομένως να μην έχουμε μάθει.
    Δηλαδή πρέπει να είμαστε "όμηροι" του φόβου μην τυχόν και βιάσουν κανένα παιδί ή καμιά γυναίκα για να μην μας πουν ρατσιστές;
    Αυτή την καραμέλα της ξενοφοβίας την έχω βαρεθεί πια. Δεν νομίζω ότι φοβάται κανείς τους ξένους. Την γκετοποίηση και τις παραβατικές τους συμπεριφορές φοβόμαστε.

    Admin Team [ X-treme ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. το προβλημα που αντιμετωπιζουμε στην πολη μας ειναι αρκετα σοβαρο ολοι μας το βλεπουμε ολοι μας φωναζουμε κ ομως την αλλη στιγμη τα ξεχναμε ολα.αυτοι που δεν ξεχνανε ομως ειναι οι ανθρωποι που εχουν μαγαζια κ βιωνουν το προβλημα σε καθημερινη βαση γιατι ζουν καθε ωρα με το φοβο μην μπει καποιος απο αυτους στο μαγαζι τους και με απειλες ζηταει λεφτα φαγητο πραγματα κ.τ.λ φτανουν στο σημειο κ απο καποια ωρα κ επειτα κλειδωνουν τις πορτες τους για να προφυλαχθουν οσο μπορουν.σε καμια περιπτωση δεν υπερβαλω γι αυτο που λεω.δεν ειμαστε ρατσιστες αλλα δεν μπορουμε να ζουμε πλεον με το φοβο.κ το χειροτερο να βλεπουμε την κατρακυλα της πολης μας.απο θεμα ασφαλειας καθαριοτητας κ υγιεινης.καποτε ολοι ελεγαν οτι ειχαμε την πιο ομορφη πλατεια τωρα δεν μπορουμε ουτε να την διασχισουμε αυτο πιστευω τα λεει ολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τι σημαίνει ρατσισμός παιδιά? που τον τελευταίο καιρό κάποιοι απο εμάς λέμε και ξαναλέμε...Δηλαδή όσοι δεν θέλουν τους ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ (με κέφαλαία δηλώνεται αυτό) - και όχι τους μετανάστες - ειναι ΚΟΥ-ΚΛΟΥΞ-ΚΛΑΝ? Για να το καταλάβουμε δηλαδή...
    Αυτοί οι άνθρωποι ειναι παράνομοι, έχουν ανατραφεί σε διαφορετικά κοινωνικά περιβάλλοντα απο το δικό μας, έχουν αναπτύξει υψηλή παραβατικότητα πολύ πρίν έρθουν στην πατρίδα μας, και τέλος-τέλος η ανθρώπινη ζωή δεν παρουσιάζει καμμία αξία για αυτούς. Όταν κάποιος Έλληνας ζητήσει να έρθει κάποιος αλλοδαπός ή για λόγους αναψυχής ή για σχέση εξαρτημένης εργασίας, υπογράφει μια υπέυθυνη δήλωση που εκτός των άλλων αναφέρει τα εξής: "αναλαμβάνω δε, όλα τα έξοδα διαμονής, διατροφής, τυχόν ιατροφαρμακευτικής περίλθαψης, για όλο το διάστημα της παραμονής του τάδε, καθώς και τα έξοδα παλινόστησης αυτού...." Ας υπογράψουν λοιπόν όλοι οι κύριοι ενα τέτοιο χαρτάκι στην Αστυνομία και ...no problem. Να είναι αυτοί λοιπόν υπεύθυνοι για όλους αυτούς που "συμβάλουν στην ανάπτυξη της πόλης μας". Τι να πω, το ακούσαμε κι αυτό. Οι λαθρο, κύριοι είναι λάθρο, γιαυτό και επισήμως ονομάζονται ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. Στον αντίποδα λοιπόν και εγώ θα μπορούσα να χαρακτηρίσω όλους όσους τους υποστηρίζουν για εσωτερικό ρατσισμό και σαν ανθέλληνες...Είπαμε να μην γίνουμε ...Γιαννιτσοχώρι, αλλά όταν ο κόμπος φτάσει στο χτένι, μάλλον αυτό βλέπω σαν τελική επιλογή. Δεν είπε νομίζω κανένας κάτι για τους νόμιμους, ας τους νομιμοποιήσουν λοιπόν αυτοί που τους έχουν να δουλεύουν, ας τους βρούν καταλύματα να μείνουν, ας τους ταίσουν, ας τους ποτίσουν και εμείς θα τους δεχτούμε. Για να τολμήσουν και να δούμε αν κάποιος απο δαύτους θα πάει να φτιάξει χαρτιά. Δεν θέλουν χαρτιά, δεν τους συμφέρει. Προτιμούν την ανωνυμία, γιατί θέλουν να είναι παράνομοι, γιατί δεν θέλουν να πληρώνουν εισφορές και φόρους, δεν το έχουν στο DNA τους πως να το κάνουμε. Τούς νοιάζει μόνο το σήμερα, γιαυτό και προτιμούν να πιούν μπύρα το 10ευρω τους παρά να ντυθούν, να φάνε ή να βρουν κάπου να κοιμηθούν αξιοπρεπώς. Όσο για την υγειινή, ούτε λόγος...Έτσι έμαθαν έτσι τους αρέσει. Αν θέλουν οι άλλοι να τους αντιμετωπίζουν σαν ισότιμα μέλη μιας κοινωνίας (όπως θα έπρεπε), θα πρέπει πρώτα να κάνουν κάτι αυτοί για τους εαυτούς τους, κι όχι να σκέφτονται μόνο την μπύρα. Συν Αθηνά και χείρα κείνει, μας έλεγαν στο σχολείο. Η χείρα τους όμως το μόνο που κάνει είναι ανοίγει μπουκάλια μπύρας...Και εμείς πήγαμε μετανάστες και δουλέψαμε σε στοές ορυχείων, περνούσαμε εξευτελιστικές διαδικασίες στην νήσο Έλις, σχολεία "υποδοχής", και διαφορά απερίγραπτα, διαπρέψαμε όμως γιατί πήγαμε με ένα σκοπό. Να κάνουμε κάτι για εμάς και τα παιδιά μας, όχι να βγάζουμε 1 ευρώ και να το...διασκεδάζουμε μπεκροπίνοντας.
    Για σκεφτείτε λίγο....
    Αυτή λοιπόν ειναι η πρόταση. Αυτοί που θέλουν όλους αυτούς, να είναι στην γειτονιά μας, στην πόλη μας, να πάνε απο αύριο στην αστυνομία και να υποβάλουν μια υπέυθυνη δήλωση ότι τους αναλαμβάνουν. Προτίθεται κάποιος να το κάνει? Τι είπατε? Δέν άκουσα? Σιωπή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μην έχοντας επιχειρήματα, οι εκπρόσωποι τύπου των δουλεμπόρων, ορισμένων ιδιοκτητών ακινήτων, αδίστακτων ψηφοθήρων,του οργανωμένου εγκλήματος (που βρήκε "φθηνό" εργατικό δυναμικό), πιπιλίζουν για όσους πολίτες αγανακτούν με αυτή την ασύδοτη κατάσταση την ίδια καραμέλα: είστε εθνικιστές, ακροδεξιοί, ξενοφοβικοί, ρατσιστές και άλλες ανοησίες...
    Πάντως θα συμφωνήσω με τον "12.17" ως προς τη τεράστια ευθύνη της οργανωμένης(;) πολιτείας, δε φταιν οι αλλοδαποί, άσχετα αν η πολιτιστική τους κληρονομιά είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΩ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΕΠ' ΑΥΤΟΥ, ΤΟ ΕΧΩ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ-ΤΟ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΞΕΡΩ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.