Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Έναρξη κινητοποιήσεων με ΟΤΑ

Αναστάτωση επικρατεί σε πολλούς κλάδους εργαζομένων, οι οποίοι προχωρούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις είτε για να αντιδράσουν στις σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις υπό τις «επιταγές» της τρόικας είτε για να διεκδικήσουν αυξήσεις μισθών.

Αρχή με δήμους

Η αρχή γίνεται με τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι οποίοι έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία για σήμερα και 48ωρη αποχή από τα καθήκοντά τους για το Σαββατοκύριακο.
Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την υπογραφή ........

Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, νέο μισθολόγιο και προάσπιση των δικαιωμάτων των συμβασιούχων. Λόγω των κινητοποιήσεων, δεν θα συλλέγονται τα απορρίμματα έως και την Κυριακή, όταν και αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου η ΠΟΕ-ΟΤΑ με θέμα την κλιμάκωση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων. Εν τω μεταξύ, σε 24ωρη απεργία θα προχωρήσουν την ερχόμενη Τρίτη οι εργαζόμενοι στην Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στην εκτέλεση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων.

Προειδοποιούν με σκληρές συγκρούσεις

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του υπουργείου Περιβάλλοντος θα προχωρήσουν σήμερα στις 10 το πρωί οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, την ώρα που οι εκπρόσωποι της τρόικας θα συναντώνται με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου σχετικά με το ζήτημα της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στα σχέδια για την πρόσβαση ιδιωτών στη λιγνιτική ηλεκτροπαραγωγή, η οποία έως σήμερα αποτελεί μονοπώλιο της ΔΕΗ, και προειδοποιούν με «σκληρές συγκρούσεις και απεργίες» σε περίπτωση που υιοθετηθούν προτάσεις όπως είναι η μίσθωση των μονάδων ή η πώληση της παραγωγής τους σε τιμή κόστους.

Στους δρόμους ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ

Σε τρίωρη παναττική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι της 25ης Νοεμβρίου θα προχωρήσουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ (έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία στις 15 Δεκεμβρίου) ως μια πρώτη αντίδραση στα μέτρα λιτότητας του προϋπολογισμού του 2011. Συνάντηση με την τρόικα είχε χθες αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ, η οποία εξέφρασε την αντίθεσή της στο επικαιροποιημένο μνημόνιο, τονίζοντας ότι η υπερίσχυση των επιχειρησιακών έναντι των κλαδικών συμβάσεων θα καταστήσει την αγορά εργασίας «ζούγκλα», θα μειώσει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και θα προκαλέσει κοινωνική αναστάτωση.

City Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.