Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Παράταση προθεσμίας υποβολής μηχανογραφικών για ΑΜΕΑ

Παράταση μέχρι την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, στην προθεσμία υποβολής μηχανογραφικών δελτίων για την εισαγωγή υποψηφίων ΑΜΕΑ στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε ποσοστό 5% καθ' υπέρβαση των εισαγομένων, έδωσε το υπουργείο Παιδείας, ικανοποιώντας σχετικό αίτημα της Συνομοσπονδίας των Ατόμων με Αναπηρία.

Το υπουργείο Παιδείας, καλεί παράλληλα τους υποψηφίους που επιθυμούν να δηλώσουν προτίμηση εισαγωγής σε Τμήμα ή Σχολή τα οποία εμφανίζονται ως αποκλειόμενα στο μηχανογραφικό δελτίο λόγω της πάθησής τους, να τα δηλώσουν με υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/86, προκειμένου να εξεταστεί από την αρμόδια επιτροπή ελέγχου των δικαιολογητικών.

Από την πλευρά της, η Συνομοσπονδία ..........

αναγνωρίζει ότι η λύση που έδωσε το υπουργείο είναι μεν προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά, όπως υποστηρίζει είναι ημιτελής. Τα μέλη της θεωρούν ότι οι δύο ημέρες παράταση δεν επαρκούν, ενώ η υπεύθυνη δήλωση που πρέπει να συμπληρώσουν οι φοιτητές, ουσιαστικά, υποκαθιστά το μηχανογραφικό δελτίο δημιουργώντας περισσότερη γραφειοκρατία και αγωνία στους υποψηφίους για την τύχη της αίτησής τους.

Εκτιμούν ακόμη ότι μεταφέρεται στους υποψηφίους όλο το βάρος, ενώ θα έπρεπε να κατοχυρώνεται η ίση μεταχείριση και η ανεμπόδιστη πρόσβασή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους.

Για τους λόγους αυτούς διοργανώνουν πανελλήνιο πανααναπηρικό συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος στις 3 Δεκεμβρίου στις 10 το πρωί.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.