Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Διαβεβαιώσεις Ε.Χριστοφιλοπούλου για την πληρωμή των αναπληρωτών ΕΣΠΑ

Συνάντηση με το προεδρείο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας ΔΟΕ είχαν τη Δευτέρα για το θέμα των αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ, η υφυπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Βασίλης Κουλαϊδής και ο ειδικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μιχάλης Κοντογιάννης.

Κατά τη συζήτηση η υφυπουργός αναγνώρισε ότι έχουν παρατηρηθεί καθυστερήσεις στην καταβολή των πληρωμών για τους αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ.
Τόνισε ότι είναι ζήτημα απόλυτης .........

προτεραιότητας να λυθούν τα επιμέρους γραφειοκρατικά κωλύματα, ώστε να πληρωθούν άμεσα όλοι.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως οι αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ έχουν ίσα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, καθώς και μοριοδότηση προϋπηρεσίας με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους.

«Δεσμευόμαστε», είπε η υφυπουργός, «ότι αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για το υπουργείο Παιδείας η εξασφάλιση των προϋποθέσεων για την πληρωμή των αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ». «Είμαστε», πρόσθεσε, στη διάθεση των εκπαιδευτικών για κάθε νομική διευκρίνιση, ώστε να είναι ξεκάθαρο και να αποσαφηνιστεί ότι πρόκειται για αναπληρωτές με ίδιους όρους και προϋποθέσεις με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους».

Όπως εξάλλου επεσήμανε η κ. Χριστοφιλοπούλου, σε αντίθεση με άλλες χρονιές, κατά τις οποίες παρατηρούνταν τετράμηνες και πεντάμηνες καθυστερήσεις στην πληρωμή των εκπαιδευτικών που προσλαμβάνονταν ως αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ για τη δεύτερη ξένη γλώσσα στις Ε' και ΣΤ' τάξεις του δημοτικού, φέτος καταβάλλεται κάθε προσπάθεια, ώστε να αποφευχθεί η όποια καθυστέρηση πληρωμής όλων των αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.