Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Σε διαβούλευση το κείμενο για το χρόνο κατάθεσης των μηχανογραφικών

Σε δημόσια διαβούλευση δόθηκε το κείμενο του υπουργείου Παιδείας, με την επιχειρηματολογία υπέρ της κατάθεσης του μηχανογραφικού για την συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις. Μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης το υπουργείο θα αποφασίσει, αν ο χρόνος κατάθεσης του μηχανογραφικού θα παραμείνει ως έχει σήμερα, δηλαδή μετά τη διεξαγωγή των πανελλαδικών, ή αν θα κατατίθεται τον Μάρτιο, όπως συνέβαινε παλαιότερα και όπως γίνεται και σήμερα για ορισμένες κατηγορίες μαθητών.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο, ...........

ενδεχόμενη επιλογή του μήνα Μαρτίου για την κατάθεση, θα δώσει την δυνατότητα υποβολής για χρονικό διάστημα ενός πλήρους μήνα (1-31 Μαρτίου), έτσι ώστε οι υποψήφιοι να επεξεργάζονται την υποψηφιότητά τους σε Σχολές και Τμήματα με το σύστημα καταχώρισης να παραμένει ανοικτό καθ΄όλη την διάρκεια του μηνός, μέχρι την τελική υποβολή.

Στο διάστημα αυτό, οι υποψήφιοι θα έχουν την ευκαιρία να διαβουλευθούν με τους καθηγητές και την οικογένειά τους, ώστε η τελική επιλογή σχολών να είναι προϊόν ώριμης απόφασης. Αντιθέτως, σύμφωνα με το υπουργείο, σήμερα οι υποψήφιοι συνωθούνται έξω από τις αίθουσες υποβολής σε προκαθορισμένη ημέρα και χρειάζεται να ολοκληρώσουν την διαδικασία σε μικρό χρόνο την ίδια μέρα, υπό την πίεση δηλαδή του χρόνου, χωρίς να έχουν την δυνατότητα διαβούλευσης με τους υπευθύνους.

Για την καλύτερη μάλιστα εξυπηρέτηση των υποψηφίων, γίνεται επίσης προσπάθεια, να μπορούν να υποβάλουν το μηχανογραφικό ηλεκτρονικά και από το σπίτι τους αν το επιθυμούν, ώστε η όποια συνεργασία με τις οικογένειες τους να γίνεται με άνεση χρόνου και όχι υπό πίεση.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Ιω. Πανάρετος, το καλύτερο για τον υποψήφιο είναι να ιεραρχεί τις επιλογές του ανάλογα με τις πραγματικές επιθυμίες του και όχι σύμφωνα με τις βάσεις του προηγουμένου έτους, και να εξαντλεί όλες τις δυνατές επιλογές. «Το πού θα εισαχθεί εξαρτάται μεν από την συνολική του απόδοση, αλλά μόνο εν μέρει: εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό και από τις επιδόσεις και τις προτιμήσεις των υπολοίπων υποψηφίων», σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.