Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

«Μαλλιά κουβάρια» η Ν.Δ. στη Μεσσηνία. Παίρνει «σκούπα» ο Σαμαράς

Μπορεί η Νέα Δημοκρατία να κέρδισε επί της ουσίας και τους έξι (6) νέους Δήμους στη Μεσσηνία, όμως η ήττα του κόμματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από το συνδυασμό του Πέτρου Τατούλη, όχι μόνο αφαίρεσε τις όποιες θετικές εντυπώσεις, αλλά φαίνεται να τη σπρώχνει σ’ ένα κλίμα έντονης εσωστρέφειας και αναζήτησης «αποδιοπομπαίων τράγων».

Από προχθές στην Καλαμάτα, μεταξύ των στελεχών του κόμματος, οι πάντες κατηγορούν τους πάντες για την ήττα της Κυριακής.

Το παραπάνω κλίμα επιβεβαιώθηκε μετά και τις δηλώσεις του δημάρχου Παν. Νίκα, ότι το αποτέλεσμα αποδεικνύει ότι κάτι πήγε λάθος στο σχεδιασμό του κόμματος, άποψη που ενισχύθηκε κι από άλλες δημόσιες δηλώσεις υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων. Επιπλέον, στο παραπάνω κάδρο μπήκε μόλις χθες και ο γραμματέας Συνδικαλισμού της Ν.Δ. Γιάννης Μανώλης, ο οποίος δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι το κόμμα θα μπορούσε να πάει καλύτερα στην Πελοπόννησο, αν είχε επιλέξει άλλον για υποψήφιο περιφερειάρχη.
Κι αυτά ειπώθηκαν ελάχιστες ημέρες μετά την ..........

επίσκεψή του στην Καλαμάτα, όπου διαβεβαίωνε σε δηλώσεις του τόσο για τις ικανότητες του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Δ. Δράκου όσο και για τη «σίγουρη» νίκη του.
Τα περισσότερα από τα τοπικά στελέχη φαίνεται να συγκλίνουν στην άποψη ότι κύρια αιτία της ήττας, αλλά και της άσχημης εμφάνισης από άποψης αποτελέσματος του συνδυασμού στη Μεσσηνία, ήταν το δίδυμο που προτιμήθηκε για να εκπροσωπήσει την παράταξη στη συγκεκριμένη αυτοδιοικητική μάχη.

Όπως μας έλεγαν χθες, «τόσο ο Δημήτρης Δράκος όσο και ο Σωτήρης Παναγιωτόπουλος κούρασαν τον κόσμο με την πολύχρονη παρουσία τους στα κοινά».
Ιδιαίτερα, μάλιστα, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης είναι αυτός που κατηγορείται περισσότερο για την ήττα, καταλογίζοντάς του, μεταξύ άλλων, αλαζονική συμπεριφορά όλο το προηγούμενο διάστημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί θεώρησαν ως λάθος ακόμα και τη διαφήμιση που δημοσιεύτηκε στις εφημερίδες με τους κ.κ. Δράκο και Παναγιωτόπουλο.

Ψυχραιμότερες φωνές μεταξύ των στελεχών σημειώνουν ότι για την ήττα της Κυριακής υπάρχουν παραπάνω από μία αιτίες. Έτσι, εκτός από την «κακή επιλογή» στα πρόσωπα, σημειώνουν ότι δεν υπήρξε αυτή τη φορά δίαυλος επικοινωνίας με την Αριστερά, ενώ ο βουλευτής του κόμματος στη Μεσσηνία Γιάννης Λαμπρόπουλος, οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αλλά και οι πολιτευτές, δε βοήθησαν παρά ελάχιστα στην προσπάθεια του προέδρου Αντώνη Σαμαρά. Η πρόσθεση των παραπάνω παραμέτρων οδήγησε στο αποτέλεσμα της Κυριακής.

Από την άλλη πλευρά, ο αρχηγός της Ν.Δ. εμφανίστηκε μεν στις δηλώσεις του γενικά ικανοποιημένος από τις επιδόσεις της Ν.Δ. στις εκλογές για τον «Καλλικράτη», όμως θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι είναι θέμα ημερών η λήψη μέτρων για την ήττα της Κυριακής στην Πελοπόννησο.
Όπως μας έλεγαν χθες στελέχη του κόμματος, «πριν από 40 ημέρες, σε μια διευρυμένη σύσκεψη στελεχών του κόμματος στη Ρηγίλλης για τις περιφερειακές εκλογές, ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι, σε περίπτωση που χαθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου, άπαντες θα λογοδοτήσουν».
Έτσι, μέσα στις επόμενες ημέρες θα πρέπει να αναμένονται εκκαθαρίσεις από το γραφείο της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, μέχρι και στα πλέον υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος στο νομό.

Θάρρος

7 σχόλια:

  1. ..TA AITIA EINAI ΠΟΛΛΑ,ΚΑΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ!ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ,ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΛΑΘΟΣ.ΤΡΙΑΝΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ...ΣΚΟΥΠΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να μιλήσουμε ειλικρινά;;
    Η νεα δημοκρατία, έχει ακόμη προοπτική εξουσίας ,αλλά μόνο στα χαρτιά και σαν "brand name",γιατί επί της ουσίας υστερεί ακόμη πολύ..
    1. Τι έκανε για το οξύτατο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης με τον κ. Παυλόπουλο που τριγυρνάει στα κανάλια ξεδιάντροπα σήμερα;;;
    2.Ποια είναι η αντι-πρόταση για να βγει η χώρα από το μνημόνιο; οκ... κάτω το μνημόνιο ,αλλά σοβαρές προτάσεις θα ακουστούν;;;
    3.Γιατί ο κ. Καραμανλής την "έκανε" στα δύσκολα και γιατί δεν πλανάρισε τα δημοσιονομικά δεδομένα της χώρας 5-6 χρόνια διακυβέρνησης;;
    4.Γιατί απαξίωσαν τον αντι-μνημονιακό αγώνα χρησιμοποιώντας τον εκβιαστικά προκειμένου να εκλεγεί ο κικίλιας ,ο δράκος κλπ...;
    5.Τι έκανε για τη σύγχρονη διοικητική οργάνωση της χώρας, πέρα από κάτι φιλλιπικούς λόγους και ρητορείες περί καταπολέμησης της γραφειοκρατίας;
    6.Πως και γιατί διαχειρίστηκαν επιπόλαια και ευκαιριακά τα ζητήματα των πυρόπληκτων;;;
    7.Γιατί η ψαλίδα μεταξύ πλούσιων και φτωχών διευρύνθηκε περισσότερο;;; Με τη ρημάδα τη διαφθορά τι έπραξε η κυβέρνηση της ΝΔ;
    8.Γιατί η ΝΔ εξαντλήθηκε ως αντιπολίτευση στην καταπολέμηση του υποψηφίου Τατούλη, επιδεικνύοντας πολλές φορές ακόμη και βαρβαρότητα;;;
    9.Γιατί δεν αρθρώνουν έναν σοβαρό ,τεκμηριωμένο λόγο;;; Γιατί δεν μιλάνε;;;;

    Όταν δεν έχεις ελκυστική πρόταση σαν αντιπολίτευση, είναι λογικό να απέχει ο ψηφοφόρος σου και να επαναπαύονται οι κυβερνώντες στις δάφνες τους...
    λυπάμαι

    Υ.Γ πριν κράξετε αυτούς που απείχαν κάντε λίγη αυτοκριτική.
    ΟΧΙ απόδοση ευθυνών σε Λυκουρέντζους και Παναγιωτόπουλους!
    ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ!
    Δείτε ΤΙ μας προτείνατε, ΠΩΣ μας το προτείνατε (γιατί εκτός των άλλων δώσατε και κάποια κακά δείγματα γραφής)και μετά όλα τα άλλα θα έρθουν...
    και η εξουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σωστός ο προλαλλήσαντας!!!
    ΝεοΔημοκράτης είμαι αλλά οι αλήθειες πρέπει να λέγονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ ΡΩΤΑΤΕ,ΑΥΤΟΣ ΩΣ ΠΡΩΗΝ ΠΑΣΟΚΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ..ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΚΟΛΛΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΔΙΝΑΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε "18 Νοεμβρίου 2010 11:09 π.μ.", για ποια προπαγάνδα μιλάς;;;
    Δεν με νοιάζει κανένας Παναγιωτόπουλος (αναφερόμουν στον εκπ. τύπου(;) της ΝΔ, επειδή ακουγόταν ότι θα διώξουν για την ήττα Δράκου και αυτόν στο πλαίσιο αλλάγών που εισηγούνται στον Αντ. Σαμαρά)και απλά θύμωσα γιατί δεν καταλαβαίνουν ότι πολύ απλά διάλεξαν λάθος πρόσωπο για την περιφέρεια και μας το επέβαλαν με άγαρμπο τρόπο... Επίσης με εκνεύρισε η γελοιοποίηση των αντιμνημονιακών απόψεων της αξ. αντιπολίτευσης, ώστε να εκλεγούν οι αυτοδιοικητικοί που μας πρότειναν, αγνοώντας τα προβλήματα του κόσμου και δείχνοντας ότι παίζουν με τον πόνο μας, αρκεί να εκλεγεί ο δράκος ή ο κικίλιας, ΑΥΤΟ ΕΙΠΑ!
    Τι προπαγάνδα έκανα;;
    Γιατί κάθε φορά που κάτι δεν μας αρέσει και μας χαλάει την άποψη να το στιγματίζουμε;;
    Θα μου κολλήσεις και ρετσινιά τώρα ,ότι είμαι προπαγανδιστής;;;
    και μη χειρότερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΙ ΓΩ ΞΕΡΩ ΑΤΟΜΑ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΔΡΑΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΟΛΛΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΣΗΜΕΙΟΤΕΟΝ Ε ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ????ΚΑΙ ΓΩ ΨΗΦΙΣΑ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ!!!ΡΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΓΚΑΛΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΥΤΗΣ ΚΑΙ ΘΥΜΑ ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥ ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΑΜΕΜΠΤΟ ?ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΨΗΦΙΣΕΣ????ΧΕΧΕΧΕ ΑΝ ΟΣΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΤΣΟΥΛΟΣ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΝΑ ΕΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΜΑΛΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.