Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Πως θα ψηφίσουμε την Κυριακή 7 Νοεμβρίου

Η ψηφοφορία για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου ξεκινά στις 7 το πρωί και λήγει στις 7 το βράδυ.

Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική και για τους παραβάτες ο νόμος προβλέπει κυρώσεις. Εξαιρέσεις προβλέπει ο νόμος:
α) για τους κατοίκους εξωτερικού,
β) για όσους έχουν υπερβεί το 70ό έτος της ηλικίας τους και
γ) για όσους θα βρίσκονται κατά την ημέρα της ψηφοφορίας σε απόσταση μεγαλύτερη των διακοσίων χιλιομέτρων από το εκλογικό τμήμα στο οποίο υποχρεούνται να ψηφίσουν.
Η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται εάν ...........

κανένας συνδυασμός δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των έγκυρων ψηφοδελτίων (δηλ. 50%+1 ψήφο).
Σε περίπτωση επαναληπτικής ψηφοφορίας αυτή θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010, με ίδια ώρα έναρξης και λήξης.

Η επαναληπτική ψηφοφορία γίνεται ανάμεσα μόνο στους υποψήφιους δημάρχους των δύο συνδυασμών που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους.
Δύο ειδών ψηφοδέλτια θα πάρουν στα χέρια τους οι πολίτες, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα: Μια σειρά ψηφοδελτίων όλων των υποψηφίων για την Περιφέρεια και μια σειρά ψηφοδελτίων όλων των υποψηφίων για τον Δήμο. Κάθε συνδυασμός διαθέτει ξεχωριστό ψηφοδέλτιο για κάθε εκλογική περιφέρεια.

Το ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Το ψηφοδέλτιο για την Περιφέρεια περιλαμβάνει τον υποψήφιο περιφερειάρχη, τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη της συγκεκριμένης εκλογικής περιφέρειας (για κάθε νομό ξεχωριστό) και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της συγκεκριμένης εκλογικής περιφέρειας με αλφαβητική σειρά Πάλι ξεχωριστό για κάθε νομό.

Το ψηφοδέλτιο για τον Δήμο περιλαμβάνει:

α) Σε δήμους που αποτελούν ενιαία εκλογική περιφέρεια και δεν αποτελούνται από δημοτικές ή τοπικές κοινότητες: Τον υποψήφιο δήμαρχο και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους

β) Σε δήμους που αποτελούν ενιαία εκλογική περιφέρεια και αποτελούνται από δημοτικές ή τοπικές κοινότητες: Τον υποψήφιο δήμαρχο, τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, τους υποψήφιους συμβούλους της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας ή τους υποψήφιους εκπροσώπους της τοπικής κοινότητας.

γ) Σε δήμους που αποτελούνται από περισσότερες εκλογικές περιφέρειες κάθε συνδυασμός διαθέτει ξεχωριστό ψηφοδέλτιο για κάθε δημοτική ή τοπική κοινότητα. Σε αυτό περιλαμβάνονται:

Ο υποψήφιος δήμαρχος, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της εκλογικής περιφέρειας όπου ανήκει η δημοτική ή η τοπική κοινότητα, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι των άλλων εκλογικών περιφερειών, οι υποψήφιοι σύμβουλοι της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας ή οι υποψήφιοι εκπρόσωποι της τοπικής κοινότητας.

Οι σταυροί προτίμησης:

Σταυρό προτίμησης υποψηφίων βάζουμε μόνο την Κυριακή 7 Νοεμβρίου.

Σε ότι αφορά την Τριφυλία:
Τα ψηφοδέλτια για κάθε πόλη είναι ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ. Προσοχή σε αυτό.
Π.Χ. Στο ψηφοδέλτιο των Φιλιατρών περιλαμβάνονται στο πρώτο πεδίο οι υποψήφιοι Δημοτικοί σύμβουλοι (του κορμού) που προέρχονται από τα Φιλιατρά.
Στο πρώτο πεδίο μπορεί ο ψηφοφόρος να βάλει μέχρι 3 (τρεις σταυρούς προτίμησης) σε υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους.

Στο δεύτερο πεδίο είναι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι (του κορμού πάντα) που ανήκουν σε άλλους δήμους της Τριφυλίας, Όπως Αετό, Τρυπίλα, Αυλώνα, Κυπαρισσίας, Γαργαλιάνων.
Εκεί βάζουμε μέχρι έναν (1) σταυρό προτίμησης.

Στο τρίτο πεδίο (πάντα στο ψηφοδέλτιο για την πόλη των Φιλιατρών) θα βρείτε τους υποψηφίους συμβούλους της τοπικής κοινότητας των Φιλιατρών. Αυτοί δηλαδή που βάζουν για το τοπικό συμβούλιο. Εκεί μπορείτε να βάλετε μέχρι 2 (δύο) σταυρούς.

Συνολικά δηλαδή στο ψηφοδέλτιο μπορείτε να έχετε μέχρι 6 σταυρούς. Έως 3 στο πρώτο πεδίο, έως 1 στο δεύτερο και 2 στο τρίτο.

Σε περίπτωση που η εκλογή του Δημάρχου κριθεί την δεύτερη Κυριακή 14 Νοεμβρίου, τότε ψηφίζουμε ΜΟΝΟ το ψηφοδέλτιο του επιθυμητού συνδυασμού. ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΑΥΡΟ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ.

4 σχόλια:

  1. Με τις πέτρες!
    Τέρμα τα ψέματα! Τέρμα οι απειλές και οι εκβιασμοί! Τέρμα ο φόβος και η ανασφάλεια που καλλιεργεί συνειδητά ο κυνισμός τους. Τέρμα οι προσβολές εκ μέρους των ολετήρων.
    Τέρμα στη φλυαρία, την προπαγάνδα και τις φωτοβολίδες με τις οποίες προσπαθούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια και να κρύψουν την ανικανότητα και τον λαϊκισμό τους. Τέρμα στα ψεύτικα πιστόλια τους, στις πομφόλυγες και στη μάσκα με την οποία κρύβουν το πραγματικό πρόσωπό τους. Τέρμα στους εξαρτημένους που αλυσόδεσαν τη χώρα και την έκαναν πειραματόζωο. Τέρμα στους δεδομένους! *** Ούτε ένας από τους βαρείς χαρακτηρισμούς δεν είναι άδικος. Μία-μία οι λέξεις το μαρτυρούν: Με χυδαία ψέματα πήραν την εξουσία. Ηξεραν με το νι και με το σίγμα τη σοβαρότητα της κατάστασης, αλλά έλεγαν ότι «λεφτά υπάρχουν». Ηξεραν ότι δεν μπορούν να υλοποιήσουν τίποτε από αυτά που έταζαν και -ενώ είχαν έτοιμο το σημερινό, τραγικό σχέδιό τους- καθυστερούσαν εγκληματικά να πάρουν αποφάσεις γιατί δεν ήθελαν να εκτεθούν και να γίνουν αμέσως περίγελως στα μάτια των εξαπατημένων ψηφοφόρων τους. Και σκάρωσαν ψέματα μεγαλύτερα από τα προεκλογικά. Οτι δήθεν μάχονται σκληρά και διαπραγματεύονται επί ίσοις όροις με τους εταίρους. Οτι δήθεν ακούγεται η φωνή τους. Οτι βγάζουν πιστόλια στο τραπέζι. Και, βέβαια, ότι με το Μνημόνιο έσωσαν τη χώρα από τη χρεωκοπία. Το πιο κυνικό, το πιο ωμό, το πιο χυδαίο ψέμα τους. Η πιο μεγάλη απάτη... Απολύτως τίποτε δεν διαπραγματεύτηκαν. Απολύτως τίποτε καλό για τη χώρα δεν πέτυχαν. Ηξεραν -ή όφειλαν να γνωρίζουν- ότι ο κίνδυνος να χρεωκοπήσει η χώρα ήταν ανύπαρκτος. Διότι, εκείνοι που θα έβγαιναν πρωτίστως χαμένοι είναι οι Γαλλογερμανοί (θα έχαναν τα χρήματά τους). Και το ευρώ. Τέτοια τρικυμία, τέτοιον κλονισμό κανένας δεν ήθελε. Ο «κίνδυνος της χρεωκοπίας» ήταν όπλο στα χέρια της Ελλάδος, δεν ήταν δαμόκλειος σπάθη. Και αν υπήρχε σοβαρός ηγέτης να θέσει ευθέως και δραματικά το θέμα της «επαπειλούμενης πτώχευσης», οι Ευρωπαίοι θα βρίσκονταν ξαφνικά σε δυσχερέστατη θέση. Και εκόντες άκοντες θα ενέδιδαν. Με αποτέλεσμα και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής (των χρεών) να δοθεί, και δάνειο με ανεκτό επιτόκιο. Και όλα αυτά τότε, τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο του 2009, προτού η αθλιότης των ημετέρων δηλώσεων περί χρεωκοπίας εκτινάξουν τα spreads *** Τώρα τρέμουν! Γιατί ξέρουν ότι εξόντωσαν τη χώρα, αλλά και τις δικές τους -λιγοστές, αλλά υπαρκτές και σημαντικές- προτάσεις για το συμμάζεμα του κράτους. Τις εξόντωσε η ανικανότης, το απαράσκευον και τα μυαλά της δράκας που κυβερνά το Μαξίμου... Τώρα τρέμουν! Γι' αυτό εκβιάζουν με... εκλογές και απειλούν. Γιατί ξέρουν ότι από όσα έχουν πει, μονάχα ένα θα βγει αληθινό: θα τους πάρουν με τις πέτρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είμαι στην πολιτική απ' το 1973, σκιτσάρω και γράφω για αυτήν απ' το 1981, πρώτη φορά δεν κατανοώ έναν εκβιασμό. Οπως αυτόν που θέτει ο Παπανδρέου: ψηφίστε με να μη χάσω, διότι, αν χάσω, θα σας βάλω να ξαναψηφίσετε για να χάσω περισσότερο!
    Δεν είναι η πρώτη φορά που ο λαός εκβιάζεται, απειλείται ή τίθεται προ διλήμματος, μάλιστα αυτή είναι μάλλον η συνήθης πρακτική, αλλά είναι ίσως η πρώτη φορά που ο εκβιασμός είναι παράλογος και το δίλημμα κουτό.
    Επιπλέον.
    Ο Παπανδρέου έχει φθάσει στο σημείο να πιστεύει ότι «υπονομεύεται». Και τι είναι αυτή η «υπονόμευση»; απλώς το να ψηφίσει κανείς κάποιον άλλον. Εντυπωσιακό!
    Επιπροσθέτως: ο κ. Παπανδρέου χαρακτηρίζει «αντιπατριωτική» όποια ψήφο δεν τον υποστηρίζει. Εδώ τα πράγματα χάνουν τη σοβαρότητά τους ή είναι πολύ σοβαρά. Δηλαδή, αν ψηφίσει κανείς Παφίλη ή Πορτάλιου ή Κικίλια ή Ψαριανό, δεν είναι πατριώτης. Ενώ αν ψηφίσει Καμίνη ή Τατούλη είναι πατριώτης και ουχί μίασμα!
    Οντως το παράλογο δύσκολα ερμηνεύεται.
    Παράκρουση, παραλήρημα, πανικός, φόβος ή απλή χαζομάρα, ό,τι και να 'ναι, είναι επικίνδυνο.
    Ηδη η χώρα έχει υποστεί πολλά, έχει Μνημόνιο αντί Σύνταγμα, πάει για «Πειναλόγκα» (όπως προσφυώς αυτοσαρκαζόμεθα), όταν λοιπόν ούτε καν οι σοφιστείες δύνανται να εμφανίζονται κάπως πιο έξυπνες, τότε τα πράγματα είναι σκούρα.
    Δυτικώς του 25ου Μεσημβρινού. Διότι, ανατολικώς πάνε για μαύρα. Μαυρίστε τους, αυτή την Ιερά Συμμαχία Παπανδρέου - Καρατζαφέρη - Ντόρα με ολίγην από Κουβέλη, μαυρίστε τους, όσον είναι καιρός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Δήμος Τριφυλίας μίλησε χθες και η Πελοπόννησος επίσης.
    Τα συγχαρητήρια μου στο blog και στις αξιόπιστες(!!!!!!) δημισκοπήσεις που δημοσιεύατε!!
    Μην κρύβεστε, αναρτήστε όπως όλα τα blog τα αποτελέσματα ,με τον Τατούλη με τεράστια διαφορά πρώτο και τον Σωτηρόπουλο να σαρώνει!!!!
    Τί? Δεν ψηφίσαμε έτσι??????????

    Κρίμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O Πρώην Διαχειριστής8 Νοεμβρίου 2010 στις 11:15 π.μ.

    Μάλλον θα πρέπει να φορέσεις γυαλιά γιατι εχω την εντύπωση ότι εχεις μυωπία πάνω απο 5 βαθμούς.
    Αν ξαναδείς την δημοσκόπηση που μπήκε εδώ, θα δείς ότι τα παιδιά την έχουν ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ απο άλλο blog. Από το Trifylianews
    Αλλα είπαμε. Η μυωπία σου δεν σε αφήνει να δεις καλά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.