Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Σούπερ Λίγκα: Παναθηναϊκός-Ηρακλής 4-2

Τη διαδρομή από την κόλαση στον παράδεισο αναγκάστηκε να κάνει ο Παναθηναϊκός, που βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο εικοσάλεπτο από τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» στο πιο υπνωτισμένο ξεκίνημά τους τη φετινή σεζόν -χειρότερο και από το πρώτο μέρος στο Καμπ Νου- λίγο έλειψε να υποστούν τεράστια ζημιά στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν τα σκήπτρα του πρωταθλητή.
Ευτυχώς γι' αυτούς, όμως, ο .........

Τζιμπρίλ Σισέ για μια ακόμα φορά πήρε την κατάσταση στα χέρια του και σχεδόν ολομόναχος έφερε τα πάνω κάτω για την ομάδα του.

Ο «Γηραιός», χωρίς να πιάσει σε καμία περίπτωση υψηλή απόδοση, αλλά έχοντας τον Σολτάνι να κάνει ότι θέλει την άμυνα των γηπεδούχων, κατάφερε μέσα σε ένα δίλεπτο να πετύχει δυο γκολ από το πουθενά, προκαλώντας λιποθυμικά επεισόδια στο Μαρούσι. Αρχικά στο 20' ο Μάρα μέσα μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ για τους παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη και ένα λεπτό αργότερα, πριν καλά καλά κάνει επίθεση μετά τη σέντρα ο Παναθηναϊκό, ο Πίτου Γκαρσία εκμεταλλεύτηκε διαδοχικά λάθη των Μπουμσόνγκ, Τζόρβα και Κατσουράνη για να γράψει το 2-0.

Φυσικά το σκορ αυτό και η εικόνα ενός Παναθηναϊκού χωρίς ψυχή και θέληση προκάλεσε τη μήνη των φίλων του «τριφυλλιού» που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ. Οι έντονες αποδοκιμασίες ξύπνησαν κάπως τους «πράσινους», οι οποίοι όμως και πάλι συνέχισαν να παρουσιάζουν προβληματική εικόνα και ιδιαίτερα στα χαφ, όπου οι Ζιλμπέρτο Σίλβα και Νταμιέν Πλεσίς έδειχναν να μη μπορούν να κάψουν και να πάρουν τη μπάλα από κανέναν αντίπαλό τους.

Κόντρα στο σκορ και στην ανεβασμένη ψυχολογία του Ηρακλή ήταν φανερό πως ο Παναθηναϊκός θα έβρισκε τη λύση μόνο μέσω κάποιων ατομικών ενεργειών άσων του. Και πράγματι ο Λουίς Γκαρσία ήταν εκείνος που έδωσε το σύνθημα για τη μεγάλη αντεπίθεση των γηπεδούχων, όταν στο 30' εκμεταλλεύτηκε ασυνεννοησία δυο αμυντικών του φιλοξενούμενων και με σουτ από το ύψος της περιοχής μείωσε στο σκορ.

Το γκολ άλλαξε τελείως τις ισορροπίες μεταξύ των δυο αντιπάλων, με τον Παναθηναϊκό να έχει ανακτήσει πλέον τη χαμένη του ψυχολογία και να ψάχνει την ισοφάριση. Αυτή φαινόταν πως αργά ή γρήγορα θα ερχόταν και πράγματι στις καθυστερήσεις με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Γκαρσία ο Σισέ έφερε το ματς στα ίσια.

Με κεκτημένη ταχύτητα από το 2-2, το «τριφύλλι» ξεκίνησε το δεύτερο 45λεπτο, όπως είχε τελειώσει το πρώτο: Με γκολ. Στο 50' πάλι ο Σισέ ξεκίνησε να τα κάνει όλα μόνος του και με μια εντυπωσιακή κούρσα μετέφερε τη μπάλα από την περιοχή της ομάδας του στο άλλο μισό του γηπέδου. Τότε την κατάλληλη στιγμή έβγαλε αριστερά στον Σπυρόπουλο και εκείνος με τη σειρά του διένυσε κάποια μέτρα πριν σεντράρει. Στο διάστημα αυτό ο Γάλλος είχε πάρει θέση μέσα στην περιοχή και έτσι με κεφαλιά νίκησε για δεύτερη φορά τον Ελευθερόπουλο, δίνοντας το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό.

Η εξέλιξη του παιχνιδιού δεν άφηνε πλέον κανέναν περιθώρια άλλο στον «Γηραιό» απ' το να βγει μπροστά και να πιέσει, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να γίενι η χαρά του θεατή. Κούρσες, σουτ και θέαμα που σπάνια βλέπει κανείς σε ελληνικά γήπεδα.

Οι γηπεδούχοι, πάντως, ήταν εκείνοι που συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, μόνο που ήταν φανερό ότι ήθελαν και άλλο ένα γκολ για να αισθανθούν ασφάλεια. Το πέτυχαν και αυτό εν τέλει στο 76' με τον Αντώνη Πετρόπουλο (είχε περάσει στη θέση του Σισέ, ο οποίος αντιμετώπισε ένα μικροτραυματισμό) να στέλνει με κοντινή προβολή τη μπάλα στα δίχτυα μετά από όμορφη σέντρα του Κατσουράνη.

Για τον Ηρακλή, βέβαια, ο «εφιάλτης» δεν είχε ολοκληρωθεί. στο 92' ο Σολτάνι αποβλήθηκε γιατί πήρε ανοήτως δυο συνεχόμενες κίτρινες κάρτες, η πρώτη για φάουλ στον Βύντρα και η δεύτερη για διαμαρτυρία.

Στο Ολυμπιακού Σταδίου βρέθηκε για πρώτη φορά και ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Πορτογάλος κάθισε δίπλα στον Νικόλα Πατέρα, που ανέλαβε να τον ξεναγήσει στο γήπεδο και να του δώσει μια καλύτερη εικόνα της ομάδας.

Παρόλα αυτά, την αποθέωση του κόσμου κέρδισε ο Γιάτσεκ Γκμοχ, ο οποίος έστω και σε υπηρεσιακό ρόλο, κάθισε στον πάγκο των «πρασίνων» μετά από 25 ολόκληρα χρόνια. Ο 71χρονος -συνταξιούχος ουσιαστικά- Πολωνός προπονητής έζησε το παιχνίδι σαν να μην είχε περάσει μέρα από τότε που μπήκε τελευταία φορά σε αποδυτήρια. Καθ' όλη τη διάρκεια παρέμεινε όρθιος και έδινε οδηγίες στους ποδοσφαιριστές τους, αγκαλιάζοντάς τους και πανηγυρίζοντας σαν τρελός όλα τα γκολ. Στο τέλος, την ώρα που αποχωρούσε δέχθηκε το πιο θερμό ίσως χειροκρότημα στην καριέρα του. Συγκινημένος σήκωσε τα δυο του χέρια και ευχαρίστησε και εκείνος με τη σειρά του τον κόσμο.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Γκμοχ): Τζόρβας, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος, Πλεσί, Σίλβα, Μαρίνος (76' Καραγκούνης), Γκαρθία, Χριστοδουλόπουλος (67' Σιμάο), Σισέ (64' Πετρόπουλος)

Ηρακλής (Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος, Αραμπατζής, Κυριαζής (46' Σίσιτς), Κατσαμπής (80' Κατσικάς), Χοσέμι, Ντάνι (72' Κομπαγιάσι), Κανακούδης, Γκαρσία, Μάρα, Σολτάνι, Ιάκομπ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.