Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Μέτωπο 3 υπουργείων κατά της «ψαλίδας» τιμών στα αγροτικά προϊόντα

«Tο πρόβλημα της καρτελοποίησης της αγοράς δεν είναι μόνο ελληνικό. Εμείς, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης που προΐσταται ο κ. Χρυσοχοΐδης, προσπαθούμε να κάνουμε συγκεκριμένα πράγματα για να προστατεύσουμε αυτό το οποίο έχουμε εντολή από τον ελληνικό λαό, το εισόδημα του αγρότη και του καταναλωτή, που όπως σωστά και εσείς παρατηρήσατε, σε αυτή την περίοδο στερείται εισοδημάτων. Είναι μια πράξη που έχει να κάνει με ένα μέγιστο στόχο, τη σωτηρία της πατρίδας».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη βουλή, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Κουτσούκος ανέφερε τα εξής:
«Το μητρώο των εμπόρων, η τήρηση των ..........

αγορανομικών διατάξεων, είναι συγκεκριμένα μέτρα και πρακτικές, τα οποία ευελπιστούμε ότι σύντομα θα αποδώσουν αποτελέσματα. Το τελευταίο τρίμηνο έχουν γίνει πάνω από διακόσιοι ογδόντα έλεγχοι, έχουν επιβληθεί πρόστιμα σε ενενήντα επιχειρήσεις.

Τι δείχνει αυτό; Δείχνει από τη μια μεριά την πολιτική βούληση και από την άλλη ότι πράγματι υπάρχει ανομία στην αγορά.

Ταυτόχρονα περιμένουμε και εμείς αποτελέσματα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία υποτίθεται ότι βρίσκεται στο στάδιο αυτή τη στιγμή της διερεύνησης της κατάστασης που υπάρχει στα σούπερ μάρκετ και ακόμη δεν έχει εκδώσει το σχετικό πόρισμα.

Παράλληλα έχουμε εντοπίσει και άλλες αθέμιτες πρακτικές που έχουν να κάνουν με το άνοιγμα της ψαλίδας, όπως τα πιστωτικά τιμολόγια τα οποία τα χρησιμοποιούν οι μεγάλες αλυσίδες για να αυξάνουν πλασματικά την τιμή της αγοράς από τον αγρότη και να διευρύνουν το ποσοστό κέρδους. Αυτά τα συζητάμε με το Υπουργείο Οικονομικών για το πώς θα τα αντιμετωπίσουμε».

ΠΑΣΕΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.