Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Διάθεση 2 δισ. ευρώ για το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» το 2011

Περισσότερα από 2 δισ. ευρώ θα διατεθούν μέχρι τέλος του 2011 για εκατοντάδες έργα στην ύπαιθρο στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδη.

Όπως ανέφερε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, το σχετικό πρόγραμμα έχει μεγάλη απορροφητικότητα που αγγίζει το 30% και αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη αξιοποίηση πόρων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Ο κ. Σκανδαλίδης τόνισε ότι στόχοι .........

του προγράμματος είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών προϊόντων, η βελτίωση του εισοδήματος των ενεργών γεωργών, η προώθηση των ασφαλών και ποιοτικών προϊόντων, με σεβασμό στο περιβάλλον και η αναβάθμιση των υποδομών που σχετίζονται με την ανάπτυξη της γεωργίας.

Αναλυτικά τα 2 δισ. ευρώ θα διατεθούν ως εξής:

- μέχρι τέλους του 2010 θα δοθούν 800 εκατ. ευρώ

- άλλα 800 εκατ. ευρώ θα δοθούν στο πρώτο τρίμηνο του 2011.

- στο τέλος του εξαμήνου του 2011 θα δοθούν άλλα 300 εκατ. ευρώ και οι πληρωμές θα ολοκληρωθούν στο τέλος του 2011 με τη διάθεση άλλων 200 εκατ. ευρώ.

Τα χρήματα αυτά δίνονται ως ενισχύσεις κυρίως για ιδιωτικές επενδύσεις.

Συγκεκριμένα:

- ποσό 1,3 δισ. ευρώ αφορά σχέδια βελτίωσης γεωργών, μέτρα για τον καπνό, τη μεταποίηση και τις δράσεις του leader.

- ποσό 300 εκατ. ευρώ θα δοθούν για δημόσια έργα στην ύπαιθρο και στα δάση και

- 470 εκατ. ευρώ για γεωργοπεριβαλλοντικές δράσεις και εξισωτική αποζημίωση.

Όλα αυτά, τόνισε ο κ. Σκανδαλίδης, είναι απόλυτα προγραμματισμένα με ημερομηνίες και δεν πρόκειται να χαθεί ούτε ένα ευρώ από τους κοινοτικούς πόρους.

Παράλληλα, εξήγγειλε τη δημιουργία ενός «καλαθιού προϊόντων», το οποίο θα περιέχει τις προτάσεις και τις δράσεις για την παραγωγή ασφαλών και ποιοτικών προϊόντων για την εσωτερική και τη διεθνή αγορά.

Το καλάθι των προϊόντων θα είναι έτοιμο και θα παρουσιαστεί στην πρώτη συνεδρίαση του νεοεκλεγμένου περιφερειακού συμβουλίου, ώστε να υπάρξει συνεργασία με τις νέες δομές της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.