Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ G MAIL

ΠΟΛΥ μεγάλη προσοχή πρέπει να δείξουν οι κάτοχοι λογαριασμών gmail (google mail) καθώς χθες ελήφθη mail φαινομενικά από την Google στο οποίο ζητούσαν από τους χρήστες σε άπταιστα Ελληνικά να κάνουν ένα απλό login στον λογαριασμό τους προκειμένου να μην διαγραφεί.

Φυσικά το παρακάτω mail που θα ..........

διαβάσετε δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, και είναι μια κλασική περίπτωση phishing ηλεκτρονικού ψαρέματος στοιχείων χρήστη.
Η επωνυμία του αποστολέα φαίνεται ως Gteam Greece με e-mail Greecekkgreekrider93@gmail.com

Στο τέλος του κειμένου, παραπέμπει σε έναν σύνδεσμο όπου η ίδια η Google έχει μπλοκάρει και προειδοποιεί για περίπτωση phishing.
Εσείς δεν χρειάζεται να πατήσετε τίποτα. Απλά διαγράψτε το e-mail και μην δώσετε καμία παραπέρα σημασία.

Το κείμενο που έχουν στο E-mail ηλεκτρονικού ψαρέματος στοιχείων είναι:

Aγαπητέ χρήστη:


Η Gmail Inc.© μετά από χιλιάδες αιτήσεις για νέους λογαριασμούς που δέχεται καθημερινά από χρηστες απ` όλο τον κόσμο, αποφάσισε να ξεκινήσει μια διαδικασία ανανέωσης των server της που θα έχει σαν αποτέλεσμα την παροχή ταχύτερης εξυπηρέτησης και μεγαλυτερου χώρου αποθήκευσης για κάθε χρηστη Η διαδικασία αυτή έχει ως πρώτο στόχο να εξαλείψει άχρηστους και απενεργοποιημένους λογαριασμούς που καταλαμβάνουν τεράστιο χώρο, επιβραδύνοντας την μεταφορά δεδομένων από και προς σε κάθε χρηστη. Λόγο της τεραστιας ανταλλαγής spam ακόμα και μεταξύ μη ενεργών λογαριασμών, καθίσταται αδύνατος ο διαχωρισμός των υποκινούμενων από bot λογαριαμών (zombie accounting) από τους πραγματικά ενεργούς λογαριαμούς των χρηστών, χωρίς την επαλήθευση της λειτουργικότητας αυτού από τους ιδιους χρηστες.


Διά τον λόγο αυτό οι χρηστες καλούνται να επαληθεύσουν την λειτουργικότητα του λογαριασμού τους με μια απλή επανασύνδεση στον λογαριασμό που επιθυμούν να επαληθεύσουν πατώντας στο ακόλουθο link:

Πατήστε εδώ για επαλήθευση!


Ευχαριστούμε για την κατανόηση!
Christina Terzaki
Gmail © Accounting


Η google ΠΟΤΕ δεν ζητά κάτι τέτοιο από τους χρήστες της. Ανάλογα mail που πιθανόν λάβετε στο μέλλον να ξέρετε ότι είναι κλασική περίπτωση ηλεκτρονικού ψαρέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.