Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Τα δημοσκοπικά ευρήματα για μια ανυπόστατη εκλογική αναμέτρηση

Από τον Τομέα Πολιτικού Σχεδιασμού της «Νέας Πελοποννήσου» εκδόθηκε η κάτωθι ανακοίνωση.

Δεν ξέρουμε αν πρέπει να συγχαρούμε ή να συλλυπηθούμε τον κ. Δημήτρη Δράκο για την δημοσκοπική του επικράτηση στο Νομό Μεσσηνίας, η οποία αντικατοπτρίζει εμφανώς τους δικούς του και μόνο μύχιους πόθους. Τα προπαγανδιστικά, ανόητα και κακότεχνα πυροτεχνήματά του, αφορούν μια ανυπόστατη εκλογική αναμέτρηση. Οι νομαρχιακές εκλογές έχουν καταργηθεί, γεγονός που ο κ. Δράκος επιμένει να αγνοεί.

Η μεγάλη του αγωνία να προβάλει κάποια ............

δημοσκοπικά ευρήματα, περιορισμένης ποιότητας -αφού αφορούν αποκλειστικά έναν και μόνο νομό, χωρίς κανένα αντίκρισμα στην νέα περιφερειακή δομή-, αποδεικνύει με τρόπο περίτρανο ότι ο απερχόμενος νομάρχης δεν μπορεί να συλλάβει το νόημα της μεγάλης διοικητικής μεταρρύθμισης που καλούμαστε να υπηρετήσουμε. Και είναι λογικό, αφού ο ίδιος διατυμπανίζει σε όλους τους τόνους ότι θεωρεί τον «Καλλικράτη» μια «κολοβή» μεταρρύθμιση.

Κύριε απερχόμενε Νομάρχη, στην ομιλία σας στην Τρίπολη, ασφαλής μπροστά σε ένα ακροατήριο που δεν σας γνωρίζει καθόλου καλά, είχατε το θράσος να μιλήσετε για περιφερειακό σήμα ποιότητας και πιστοποίησης για τα προϊόντα της Πελοποννήσου, όταν για 14 ολόκληρα χρόνια δεν καταφέρατε να δημιουργήσετε ενιαίο ΠΟΠ ούτε καν για την Καλαμάτα! Μιλήσατε για τις υποδομές και τα λιμάνια, όταν επί των ημερών σας ούτε ένα μεγάλο έργο δεν δρομολογήθηκε, όταν τα λιμάνια του νομού μας αντιμετωπίζουν αυτήν την σημερινή εγκατάλειψη! Μιλάτε εσείς, που σήμερα δεν αφήνετε πίσω σας ούτε μισή ώριμη μελέτη για έργα οδοποιίας, με αποτέλεσμα κανένα από τα μεγάλα έργα που εκκρεμούν για τον νομό μας να μην μπορεί να ενταχθεί αύριο στο ΕΣΠΑ! Μιλάτε για ανάπτυξη, όταν τα τελευταία αυτά 14 χρόνια, η Μεσσηνία καταβυθίζεται στην ευρωπαϊκή κατάταξη! Μιλάτε τέλος, για το όραμα που διαθέτετε για την παιδεία, γνωρίζοντας εντούτοις ότι βάσει της διοικητικής μεταρρύθμισης, ελάχιστες θα είναι οι αρμοδιότητες της νέας περιφέρειας πάνω στο κρίσιμο αυτό ζήτημα.

Οι πολίτες της Πελοποννήσου σας ρωτούν κ. Δράκο:
Πώς θα υλοποιήσετε αύριο για την νέα περιφέρεια, αυτά που για χρόνια υποσχεθήκατε στον μεσσηνιακό λαό και τίποτε τελικώς δεν πράξατε;
Γιατί να σας πιστέψουμε σήμερα, όταν αποδείχτηκαν ψεύτικα τα μεγάλα σας λόγια και οι βαρύγδουπες προγραμματικές σας δηλώσεις;
Ποια είναι τα μεγάλα έργα που αφήνετε σήμερα στο νομό Μεσσηνίας, μετά από 14 χρόνια απουσίας και ευκαιριακών μικροπολιτικών;
Πώς λέτε τέλος, ότι θα υπηρετήσετε έναν νέο θεσμό, όταν εσείς πρώτος δεν πιστεύετε στη διοικητική μεταρρύθμιση;

Ας ευτυχήσετε λοιπόν, κ. Δράκο, στην εικονική πραγματικότητα που αποπειράσθε να χτίσετε και ζήστε την δική σας ανύπαρκτη εκλογική αναμέτρηση στο Νομό Μεσσηνίας για όσες ημέρες έχουν ακόμη απομείνει μέχρι την 7η Νοεμβρίου. Στην δική σας εικονική πραγματικότητα, οι πολίτες της Μεσσηνίας αντιπαραβάλουν την δική τους υπαρκτή πραγματικότητα και σας θυμούνται όλοι καλά επί τρεις διαδοχικές νομαρχιακές αναμετρήσεις να καταθέτετε τις ίδιες ακριβώς σκόρπιες σκέψεις, που σήμερα με τη γνωστή σας θρασύτητα καταθέτετε για το μέλλον της Πελοποννήσου. Η διαχρονική ανικανότητα σας να παράγετε συγκεκριμένο και μετρήσιμο έργο, ενισχύεται από την σημερινή, κουρασμένη, πολιτική σας παρουσία, βαθιά ετερόφωτη, βαθιά αγωνιώδη, και σαθρά υποβασταζόμενη από αλλότρια δεκανίκια.

Εμείς στη “Νέα Πελοπόννησο” εργαζόμαστε ήδη για την επόμενη ημέρα. Αυτόφωτοι, ανεξάρτητοι από κάθε είδους εξαρτήσεις, ελεύθεροι από περιχαρακώσεις, και ταυτόχρονα δημιουργικοί, αντλούμε τις δυνάμεις μας από τον λαό της Μεσσηνίας, της Αρκαδίας, της Λακωνίας, της Αργολίδας και της Κορινθίας και όλοι μαζί προετοιμάζουμε, βάσει συγκροτημένου σχεδίου, τη Νέα Πελοπόννησο.

Ντίνα Νικολάκου
Υπεύθυνη Τομέα Πολιτικού Σχεδιασμού


Νέα Πελοπόννησος - Πέτρος Τατούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.