Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Ατύχημα στην Χαλυβουργική. Τέσσερις οι τραυματίες

Σε ατύχημα οφείλεται σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της Πυροσβεστικής η πυρκαγιά και ο τραυματισμός τεσσάρων εργαζομένων στο εργοστάσιο Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο.

Όπως έγινε γνωστό από αρμόδιους αξιωματικούς, κατά τη μεταφορά μάγματος μετάλλου με πολύ μεγάλη θερμότητα από την υψικάμινο στα καλούπια, μέσω γερανογέφυρας, έσπασαν τα συρματόσχοινα του σιλό, που μετέφερε το μάγμα με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στο κτήριο της αποθήκης με τα λάδια.

Κατά την πτώση του άνοιξε το κάτω ..........

μέρος του σιλό με αποτέλεσμα να χυθεί έξω το πυρακτωμένο μέταλλο και να προκληθεί πυρκαγιά. Από κομμάτια του λιωμένου μετάλλου, που εκτινάχθηκαν υπέστη πολύ σοβαρά εγκαύματα, σε βαθμό 80%, 53χρονος εργαζόμενος και 30% 30χρονος συνάδελφός του ενώ εκδορές υπέστη ένας ακόμα και ένας τέταρτος έσπασε το πόδι του στην προσπάθειά του να απομακρυνθεί.

Οι τέσσερις τραυματίες διακομίσθηκαν στο Θριάσιο νοσοκομείο, όπου παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στους δύο τελευταίους και αποχώρησαν. Παραμένουν για νοσηλεία οι δύο εγκαυματίες εκ των οποίων ο 53χρονος είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι υπεύθυνοι του εργοστασίου κάλεσαν την Πυροσβεστική και επιτόπου έφθασαν δέκα οχήματα με 30 πυροσβέστες, οι οποίοι κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, που είχε ξεσπάσει, ενώ μέχρι αργά έκαναν ψύξη στον χώρο γύρω από το μάγμα, προκειμένου να μην υπάρξει επέκταση.

Οι τραυματίες είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο πριν φθάσει στον τόπο της πυρκαγιάς η πυροσβεστική. Για τα αίτια του ατυχήματος διενεργείται προανάκριση.

Express

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.