Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Ποιοί εξαιρούνται από τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο είναι 10 - 20 % χαμηλότερο σε σχέση με το κανονικό τιμολόγιο της ΔΕΗ...

Εξαιρούνται από τις αυξήσεις στα οικιακά τιμολόγια της ΔΕΗ, που θα ισχύσουν από 1ης Ιανουαρίου 2011, οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής μαζί με ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση των δικαιούχων στην περίπτωση που το "ρολόι" της ΔΕΗ δεν είναι στο όνομά τους.

Το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο είναι ..........

10 - 20 % χαμηλότερο σε σχέση με το κανονικό τιμολόγιο της ΔΕΗ και ισχύει για όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα κάτω από το αφορολόγητο όριο, άνεργους και ΑΜΕΑ που θα υποβάλουν τη σχετική αίτηση στη ΔΕΗ. Το ΥΠΕΚΑ διευκρίνισε σήμερα ότι οι μειώσεις 10% ή 20% αναφέρονται στη σημερινή τιμή του Οικιακού Τιμολογίου και ότι οι όποιες μεταβολές ισχύσουν για τις λοιπές κατηγορίες καταναλωτών δεν εφαρμόζονται στους δικαιούχους του ΚΟΤ. Έτσι η έκπτωση του Κοινωνικού Τιμολογίου από 1/1/2011, δεδομένου ότι οι αυξήσεις στα οικιακά τιμολόγια κυμαίνονται μέχρι 10 % θα διαμορφωθεί στο 20 - 30 %.

Για τους δικαιούχους που δεν έχουν το λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος στο όνομα τους, ισχύουν τα παρακάτω μέτρα:

-Στις περιπτώσεις συζύγων δεν απαιτείται αλλαγή λογαριασμού από το όνομα του ενός στο όνομα του άλλου ανεξάρτητα ποιος από τους δύο είναι δικαιούχος

-Στην περίπτωση αλλαγής ονόματος λογαριασμού μεταξύ μελών της ιδίας οικογένειας θα μεταφέρεται η προκαταβολή από τον παλιό στο νέο πελάτη χωρίς καμία επιβάρυνση.

-Στις λοιπές περιπτώσεις που απαιτείται προκαταβολή η αίτηση για ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο γίνεται άμεσα αποδεκτή, η δε όποια προκαταβολή δεν καταβάλλεται κατά την υποβολή της αίτησης αλλά σε έξι ισόποσες άτοκες διμηνιαίες δόσεις μέσω των λογαριασμών

-Εάν απαιτείται υποβολή νέας Υπεύθυνης Δήλωσης Ηλεκτρολόγου Εγκαταστάτη εφόσον έχουν περάσει 14 χρόνια από την υποβολή της προηγούμενης, αυτή μπορεί να υποβληθεί σε διάστημα 6 μηνών από την αλλαγή του ονόματος του λογαριασμού. Σημειώνεται ότι κατά νόμο υπόχρεος για την υποβολή είναι ο ιδιοκτήτης της ηλεκτρικής εγκατάστασης.

Το ΥΠΕΚΑ επεξεργάζεται μέτρα για τη μείωση της γραφειοκρατίας και τον περιορισμό των επιβαρύνσεων στις περιπτώσεις αυτές.

Newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.