Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Επανέρχονται παρά τις διαψεύσεις τα σενάρια για Κ. Καραμανλή

Τα σενάρια επιστροφής του κ. Καραμανλή σε κεντρικό ρόλο στη Ρηγίλλης, επανατροφοδότησαν οι δηλώσεις του πρώην υπουργού κ. Αρη Σπηλιωτόπουλου στο «Έθνος», παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται από κύκλους της Νέας Δημοκρατίας να βάλουν φρένο στις συζητήσεις γύρω από το θέμα.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σπηλιωτόπουλος, αν και απέρριψε το ενδεχόμενο να επιστρέψει ο πρώην Πρωθυπουργός στην ηγεσία του κόμματος, εντούτοις δεν απέκλεισε να προσφέρει ο κ. Καραμανλής σε άλλο ρόλο, εκτός κόμματος.

«Η ΝΔ έχει αρχηγό. Εξελέγη πρόσφατα .........

και από μεγάλη πλειοψηφία. Ουδείς τον αμφισβητεί και συνεπώς θα έχει πολλές ευκαιρίες να προσφέρει στο κόμμα. Επίσης για τη ΝΔ ο κύκλος του Κ. Καραμανλή εμφανίζεται να έχει κλείσει», ξεκαθάρισε ο κ. Σπηλιωτόπουλος για να διευκρινίσει στη συνέχεια:

«Ομως, ενδεχομένως αυτό να μην ισχύει για τον τόπο και στο μέλλον. Και αυτό γιατί είναι ακόμα νέος και πολύτιμα έμπειρος, ώστε, εάν χρειαστεί, οι πολίτες ή η κοινωνία, ή η ίδια ζωή να ζητήσουν να ανοίξει ένας νέος, διαφορετικός κύκλος προσφοράς από τον ίδιο για τη χώρα».

Αρκετά πάντως στελέχη της Νέας Δημοκρατίας διατυπώνουν την ενόχλησή τους για το γεγονός ότι η συζήτηση για τον κ. Καραμανλή επανέρχεται σε τακτά διαστήματα. «Η ΝΔ σήμερα έχει αλλάξει. Αποτελεί ταυτόχρονα συνέχεια και τομή σε σχέση με το παρελθόν. Αποτελεί συνέχεια, γιατί αντλεί από τις καλύτερες παραδόσεις της Κεντροδεξιάς, που θεμελίωσαν τη δημοκρατία και την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας. Αλλά αποτελεί και τομή, διότι έκανε αυτοκριτική σε σχέση με το παρελθόν», είχε δηλώσει εξάλλου από την Καστοριά ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, επιχειρώντας να διασκεδάσει τις όποιες εντυπώσεις με μια έμμεση, πλην σαφή, αναφορά γύρω από το θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι τέλος στα σενάρια επιχείρησε να βάλει και ο ίδιος ο κ. Καραμανλής, ο οποίος μέσω του στενού του κύκλου ξεκαθάρισε το Σαββατοκύριακο ότι δεν είναι στις προθέσεις του η επιστροφή στην ηγεσία της ΝΔ.

Στην ίδια κατεύθυνση ήταν και η δήλωση που έκανε την Κυριακή ο κ. Β. Αντώναρος, o oποίος ανήκει στον «κύκλο» των τακτικών συνομιλητών του πρώην πρωθυπουργού. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό FLASH, ο κ. Αντώναρος τόνισε: «Ο Κώστας Καραμανλής είναι βουλευτής της ΝΔ, είναι βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ και αυτό θα παραμείνει».

Οι συζητήσεις πάντως περί επιστροφής του κ. Καραμανλή, πυροδότησαν σύγκρουση ανάμεσα στη ΝΔ και το ΛΑ.Ο.Σ.. Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του κ. Γ. Καρατζαφέρη, ο οποίος επεσήμανε ότι εάν υπάρχει θέμα επιστροφής του κ. Καραμανλή, τότε αυτό οφείλεται στην αδυναμία του κ. Σαμαρά. Οι δηλώσεις αυτές ήταν και η αφετηρία μιας σκληρής αντιπαράθεσης, με κύκλους της ΝΔ να απαντούν πως «η οπισθοφυλακή του κ. Παπανδρέου, τα κοινοβουλευτικά εξαπτέρυγα και τα εξωθεσμικά δεκανίκια του, έδωσαν ακόμα μια συντονισμένη παράσταση φαρσοκωμωδίας, για να στηρίξουν την παραπαίουσα κυβέρνηση».

Από την πλευρά τους, στελέχη του ΛΑΟΣ ανταπάντησαν πως «εμείς θεωρούμε ότι ο κ. Καραμανλής δεν διαθέτει τα απαραίτητα αντανακλαστικά την ώρα που πρέπει. Η Ρηγίλλης τον θεωρεί, εμμέσως πλην σαφώς, φαρσοκωμωδία».

Ναυτεμπορική

1 σχόλιο:

  1. ...AΡΟΥΛΗ ΚΑΚΙΟΥΛΕΣ...ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΒΑΛΑΝΕ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗ...ΡΕ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΨΕΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΗΣΕΣ ΤΟΣΗΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.