Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Γιώργος Παπανδρέου: «Δεν παίρνουμε νέα μέτρα»

«Θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας γιατί είναι θέμα επιβίωσης της χώρας»

Δεν πρόκειται να ληφθούν επιπλέον μέτρα, ούτε θα υπάρξει περαιτέρω επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων, διαβεβαίωσε σήμερα ο πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας ότι δεν θα αυξηθούν οι φορολογικοί συντελεστές.

Μιλώντας σε ημερίδα για νέους επιχειρηματίες που διοργανώνει το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε:
«Ό,τι και να γίνει δεν πρόκειται να .........

υπάρξει καμία περαιτέρω επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων. Καμία αύξηση φορολογικών συντελεστών πέραν όσων έχουμε δεσμευτεί».

«Θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας»

«Θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας γιατί είναι θέμα επιβίωσης της χώρας», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της κυβέρνησης και ξεκαθάρισε ότι στο εξής το βάρος θα πέσει στις πολιτικές που μειώνουν τη σπατάλη στο δημόσιο και σε όσους φοροδιαφεύγουν συστηματικά.

«Κάνουμε τη μεγαλύτερη μείωση ελλείμματος που έχει πετύχει ποτέ χώρα σε έναν χρόνο, οι θυσίες πιάνουν τόπο ήδη αναγνωρίζεται ότι καταφέραμε αυτό που θεωρείτο μέχρι πριν λίγους μήνες ακατόρθωτο».

Επιπλέον, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι «ήδη αναγνωρίζεται ότι καταφέραμε αυτό που θεωρούνταν ακατόρθωτο. Αυτό -παρά τον πόνο που όλοι αισθανθήκαμε- πρέπει να μας δίνει αυτοπεποίθηση, ότι όταν βάζουμε ένα στόχο μπορούμε να τον εκπληρώσουμε και να τον πετύχουμε».

«Πρωτόγνωρες θυσίες»

Παραδέχθηκε επίσης ότι «οι θυσίες του ελληνικού λαού ήταν πρωτόγνωρες και πρωτοφανείς», αλλά - όπως είπε- είναι αυτές που εγγυώνται την έξοδο από την κρίση.

«Στόχος η νέα επιχειρηματικότητα»

«Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε πρακτικές ανατρέποντας την πεπατημένη των άστοχων επιδοτήσεων, την έλλειψη αναπτυξιακού οράματος», υπογράμμισε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, προτεραιότητα του υπουργείου είναι να χτίσει μια νέα προσέγγιση στα πράγματα εντάσσοντας το επιχειρείν στην καρδιά μιας συνολικής ατζέντας για τη νέα γενιά.

«Στόχος είναι να αυξήσουμε την νεανική και τη νέα, καινοτόμα επιχειρηματικότητα, την επιχειρηματικότητα ευκαιρίας, να δώσουμε κίνητρα στους νέους να επιχειρήσουν».

ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.