Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Επιφυλακτικοί σε Αετό και Αυλώνα για το Δήμο Τριφυλίας

Ιδιαίτερα επιφυλακτικοί είναι οι κάτοικοι στο Δήμο Αετού και στο Δήμο Αυλώνας σχετικά με το νέο ενιαίο Δήμο Τριφυλίας, εκφράζοντας την άποψη ότι οι περιοχές τους θα εγκαταλειφθούν και θα ερημώσουν, καθώς πιστεύουν ότι το μέγεθος του δήμου είναι τόσο μεγάλο που δεν θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες όλων των περιοχών.
Η χαρακτηριστική φράση που μας είπαν αρκετές φορές είναι «εδώ δεν τα κατάφεραν όταν οι δήμοι ήταν μικρότεροι και πιο μαζεμένοι, θα τα καταφέρουν τώρα που θα γίνει τόσο μεγάλος δήμος;».
Επίσης αυτό που πιστεύουν οι κάτοικοι των περιοχών αυτών, είναι ότι με το νέο δήμο το μεγαλύτερο βάρος θα πέσει στα αστικά κέντρα και όχι στα μικρά χωριά. Αν και δεν λείπουν οι απόψεις ότι όλα εξαρτώνται από τους ανθρώπους που θα εκλεγούν και θα ηγηθούν στο νέο δήμο.

Μιλώντας με κατοίκους στο Κοπανάκι, ο ........

Σταύρος Παπαδόπουλος μας είπε: «Για το νέο δήμο δεν ξέρουμε και πολλά πράγματα και όσοι έρχονται μόνο για ψήφους ψάχνουν. Στα χωριά τώρα τι να αλλάξει, προς το χειρότερο θα πάνε, ο Φιλιατρινός, ο Κυπαρίσσιος και ο Γαργαλιανιώτης θα κοιτάξει τις μεγάλες πόλεις, τι θα κοιτάξει; το Κοπανάκι;
Θα είναι χειρότερα τα πράγματα από τη στιγμή που ούτε τα έσοδα που θα έχουμε δεν θα ξέρουμε».

Ο Ηλίας Στρατικόπουλος τόνισε: «Εγώ πιστεύω ότι τα χωριά πλέον θα ερημώσουν και θα τελειώσουν, θα έπρεπε να είχαν μείνει οι κοινότητες όπως παλιά. Πάλι τα ίδια μαμούρια θα τρώνε πάλι».
Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος μας επισήμανε: «Ο νέος δήμος είναι πολύ μεγάλος και οι αποστάσεις μεγάλες. Θα έπρεπε να είναι πιο μικρός. Την περιοχή μας δεν νομίζω ότι θα την βοηθήσει, γιατί είμαστε μικρό μέρος. Ο δήμαρχος τι θα κάνει, θα κοιτάξει τους 10 ή τους 500 που θα είναι στους Γαργαλιάνους. Οι δήμοι θα έπρεπε να γίνουν πιο μικροί».
Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος μας ανέφερε: «Ποιος θα μας κοιτάξει εμάς εδώ; Κανένας. Θα αφήσουν τις μεγάλες πόλεις και θα έρθουν εδώ σε εμάς, δεν το νομίζω. Εδώ δεν έκαναν ό,τι έπρεπε αυτοί που ήταν εδώ, θα τα φτιάξουν οι άλλοι που θα είναι από αλλού; Σίγουρα τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα».

Ο Θεόδωρος Ματζούνης μας είπε: «Τα πράγματα είναι πολλά και αδιευκρίνιστα σχετικά με το νέο δήμο και ούτε ξέρουμε ποια θα είναι η εξέλιξη. Γι‘ αυτό και είμαστε επιφυλακτικοί, δεν υπάρχει αισιοδοξία».
Ο Ευστάθιος Λούμπαρδης σημείωσε: «Ο "Καλλικράτης" θα είναι ο θάνατος του πολίτη. Για να πάρεις ένα χαρτί, θα πρέπει να κάνεις 50 χιλιόμετρα, γιατί θα πρέπει να πας στην Κυπαρισσία. Θα είναι καταστροφή. Καλύτερα όπως ήταν οι δήμοι μέχρι τώρα. Πλέον θα είναι χειρότερα τα πράγματα».
Οι κάτοικοι του Καλού Νερού και πιο συγκεκριμένα ο Αντώνης Γκόγκας μας είπε: «Για εμάς εδώ χάλια θα είναι. Τα χωριά μας θα ερημώσουν. Δε βλέπω να υπάρχει κάποια ωφέλεια για τα μικρά μέρη. Για πόλεις όπως η Κυπαρισσία, τα Φιλιατρά, οι Γαργαλιάνοι, για αυτούς μπορεί να είναι καλύτερα, για εμάς όχι».

Ο Γεώργιος Γουρνάκης ανέφερε: «Για το πώς θα πάει ο νέος δήμος εξαρτάται ποιος θα βγει και πώς θα οργανωθεί. Είναι θέμα προσώπων και τι συνείδηση έχει ο καθένας, γιατί οι πολιτικοί σήμερα είναι όλοι για κλάματα. Εξαρτάται επίσης από τι λεφτά θα έχουν, τα οποία και δεν υπάρχουν».
Ο Αργύρης Γεωργομήτρος μας υπογράμμισε: «Το θέμα είναι αν θα υπάρξει ενδιαφέρον για το Δήμο Αυλώνας και γενικά για την περιφέρεια. Δεν θα πρέπει να ξεχωρίζουν τις περιοχές, αλλά να αντιμετωπίζονται όλες το ίδιο».
Ο Δημήτριος Μπούσουλας μας είπε: «Δεν βλέπω μέχρι τώρα έργα και ούτε να γίνεται τίποτα, μόνο για τις ψήφους έρχονται. Αν και μας είχαν υποσχεθεί τα πάντα, όμως δεν είδαμε τίποτα. Ούτε μπορώ να ξέρω τι θα γίνει με το νέο δήμο, απλώς θα απέχω. Είμαστε απογοητευμένοι από τα πάντα».
Ο Φώτης Γεωργακάκης απεναντίας σημείωσε: «Μέχρι τώρα καλά πάει ο δήμος. Εχουμε δει αρκετά έργα και πιστεύω και με το νέο δήμο θα πάμε ακόμη καλύτερα».

Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.