Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Μάλλον παραμύθι το πορτοφόλι που βρήκε οδηγός του ΚΤΕΛ

Σαν παραμύθι φαντάζει η ιστορία που διηγείται σε τηλεοπτικούς σταθμούς και εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας ο οδηγός λεωφορείου του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας Σταύρος Σπανούδης και σύμφωνα με την οποία βρήκε και επέστρεψε στον κάτοχό τους 250.000 ευρώ. Κανείς άλλος δεν είδε τα χρήματα ενώ η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και το ΚΤΕΛ δηλώνουν άγνοια για το περιστατικό. Τ
ο "μύθο" ενισχύει και το γεγονός πως ο Στ. Σπανούδης κατέθεσε και πλήρωσε ο ίδιος το ευχαριστήριο μήνυμα που δημοσίευσε χθες η "Ε" με την υπογραφή… Βασίλης Κοσμόπουλος.
Η "Ε" αναζήτησε τον Βασίλη Κοσμόπουλο ..........

που έχασε τα χρήματα, αλλά δεν ήταν δυνατόν να τον βρει.

Μιλώντας το πρωί στην "Ε" ο κ. Σπανούδης είπε πως βρήκε τα χρήματα και ότι τα παρέδωσε αλλά δεν λησμόνησε να μας παροτρύνει να γράψουμε ότι ψάχνει… νύφη.
Αναλυτικά ο οδηγός λεωφορείου του ΚΤΕΛ Σταύρος Σπανούδης ισχυρίζεται ότι βρήκε και επέστρεψε στον κάτοχο τους 250.000 ευρώ, αλλά το περιστατικό δεν αναφέρθηκε στις αστυνομικές αρχές και κανείς δεν είδε τα χρήματα. Το ΚΤΕΛ Μεσσηνίας με ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι στα γραφεία της εταιρείας δεν έγινε καμιά αναφορά απώλειας είτε από επίσημη αρχή, είτε από ιδιώτη.

ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ο αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας ταξίαρχος Νίκος Μπάστας
όταν ρωτήθηκε δήλωσε στην "Ε": "Δεν ήρθε κανένας να δηλώσει περιστατικό εδώ. Εμείς το πληροφορηθήκαμε από τον Τύπο, από εσάς. Ούτε την Πέμπτη, ούτε την Παρασκευή το βράδυ ήρθε κανένας στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας. Τίποτα δεν υπάρχει. Μας πήραν και από το Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά εμείς δεν είχαμε τέτοιο περιστατικό εδώ. Τι έγινε, πώς στήθηκε το σενάριο δεν ξέρω να σας πω. Ο ευρών δεν παρουσιάστηκε στην Αστυνομία.

ΚΑΙ ΤΟ ΚΤΕΛ ΑΓΝΟΙΑ

Η επίσημη ανακοίνωση του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας αναφέρει: "Στα γραφεία της εταιρείας μας χθες παρουσιάστηκε ο οδηγός Σταύρος Σπανούδης ο οποίος ανέφερε ότι βρήκε στο λεωφορείο που εργαζόταν το ποσό των 250.000 ευρώ και ότι με δικές του ενέργειες - αφού το απολεσθέν τσαντάκι είχε στοιχεία -παρέδωσε το χρηματικό ποσό στον κάτοχό του. Στα γραφεία της εταιρείας δεν έχει γίνει καμία άλλη αναφορά απώλειας, είτε από επίσημη αρχή, είτε από ιδιώτη".

Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ

Ο οδηγός του ΚΤΕΛ Σταύρος Σπανούδης είπε στην "Ε" ότι ο άνθρωπος στον οποίο ανήκαν τα χρήματα λέγεται Βασίλης Κοσμόπουλος και σύμφωνα με πληροφορίες, τα χρήματα αυτά είχαν συγκεντρωθεί ύστερα από περίπου χρόνια δουλειάς στα καράβια, μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής.
Ο Σταύρος Σπανούδης, 30 ετών από την Καλαμάτα, εργάζεται εδώ και ενάμιση περίπου μήνα ως οδηγός στο ΚΤΕΛ Μεσσηνίας. Την Πέμπτη το πρωί,ότι είχε να κάνει το δρομολόγιο Πύλος - Ικλαινα. Ο κ. Σπανούδης θύμαται πως ο κ. Κοσμόπουλος κατέβηκε στην Ικλαινα, όμως ο ίδιος δεν είχε διαπιστώσει πως υπήρχε μια ξεχασμένη τσάντα στο λεωφορείο, παρά μόνο όταν ξεκίνησε να το τακτοποιεί τις απογευματινές ώρες.
Σύμφωνα με τον ίδιο η τσάντα βρισκόταν στο χώρο των αποσκευών και αρχικά δεν της έδωσε ιδιαίτερη σημασία, μέχρι να τελειώσει με την καθαριότητα του οχήματος. Κατά τις 8 το βράδυ την άνοιξε και αντίκρυσε εμβρόντητος τα χρήματα. Μέσα στην τσάντα υπήρχαν χαρτιά του ιδιοκτήτη και έτσι μπόρεσε λίγο αργότερα, κατά τις 11 παρά, να εντοπίσει τον κ. Κοσμόπουλο και να τον ειδοποιήσει για την εύρεση της τσάντας του.
"Οχι, ο κ. Κοσμόπουλος δεν είχε αντιληφθεί ότι είχε ξεχάσει την τσάντα του, αρχικά νόμιζε ότι του έκανα πλάκα στο τηλέφωνο. Λίγα λεπτά μετά, φώναξε τη γυναίκα του και στη συνέχεια τον άκουσα να κλαίει", θυμάται ο οδηγός του ΚΤΕΛ. "Μου πέρασε από το μυαλό να τα κρατήσω, πολλές φορές, ότι μιας και τα βρήκα... ήταν δικά μου, όμως σκέφτηκα πως αυτά τα λεφτά στην ουσία δεν ήταν δικά μου. Με αυτά ο καθένας θα μπορούσε να φτιάξει τη ζωή του, αλλά αυτά τα λεφτά έπρεπε να δοθούν, τα λεφτά δεν ήταν δικά μου", καταλήγει για να προσθέσει στην "Ε": "Και γράψε από κάτω, καμιά νύφη;".

Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.