Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Αντίστροφη μέτρηση για τα ρολόγια χειρός;

Περίπου ένας στους επτά δεν φοράει πια ρολόι χειρός και βασική αιτία γι' αυτό είναι η τεχνολογία, η οποία προσφέρει πολλές εναλλακτικές επιλογές για να βλέπει κανείς την ώρα, μέσα από το κινητό του, το iPod του, το iPad του, το φορητό υπολογιστή του και διάφορα άλλα «γκάτζετ».

Αυτό προκύπτει από μια νέα βρετανική έρευνα, της εταιρείας ερευνών Mintel, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Daily Mail».

Όπως έδειξε η έρευνα, πολλοί άνθρωποι ..........

εμπιστεύονται περισσότερο, σε σχέση με τα ρολόγια, τις ψηφιακές φορητές συσκευές για την αξιοπιστία τους όσον αφορά τον χρόνο.

Αν και το 86% των ανθρώπων διαθέτουν ακόμα ρολόι χειρός, περισσότεροι από 90% διαθέτουν κινητό τηλέφωνο. Οι νέοι κάτω των 25 ετών έχουν διπλάσιες πιθανότητες, σε σχέση με τους σαραντάρηδες και τους πενηντάρηδες, να σταματήσουν να φοράνε ρολόι χειρός. Ήδη περισσότεροι από ένας στους τέσσερις νέους (ποσοστό 28%) έχουν ήδη ξεφορτωθεί το συμβατικό ρολόι.

Οι πωλήσεις ρολογιών είναι στάσιμες τα τελευταία χρόνια και οι εταιρείες παραγωγής πασχίζουν να πείσουν το καταναλωτικό κοινό ότι τα ακριβά ρολόγια αξίζουν τα λεφτά τους. Ωστόσο, σύμφωνα με την έρευνα της Mintel, το επιχείρημα μπορεί να έχει ακόμα απήχηση στους μεγαλύτερης ηλικίας καταναλωτές, όμως οι νέοι που έχουν μεγαλώσει με την ψηφιακή τεχνολογία, είναι πιθανότερο να συσχετίζουν ενστικτωδώς το κοίταγμα της ώρας όχι με ένα ρολόι αλλά με κάποια ηλεκτρονική συσκευή, σύμφωνα με την έρευνα της Mintel.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.