Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Σε χωματερή μετέτρεψαν κάποιοι το Στόμιο Φιλιατρών.

Του πρώην διαχειριστή μας.

Σε χωματερή αποφάσισαν κάποιοι να μετατρέψουν την κοίτη του Φιλιατρινού Ποταμού στην θέση Στόμιο στα Φιλιατρά.
Η κατάσταση με τα σκουπίδια που έβγαλαν μέσα από το ποτάμι τα μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου Στομίου - Μερολιθίου «Ο Αγιος Χριστόφορος» είναι αποκρουστική. Λασπωμένα χαρτοκιβώτια συσκευασίας, Πλαστικά τσέρκια, πλαστικά περιτυλίγματα παλετών, ακόμα και καπάκια τουαλέτας και μελαμίνες συνέθεταν το σκηνικό της ντροπής.
Την άσχημη εικόνα που είδαμε αρχικά στην περιοχή συμπληρώνουν τα σκουπίδια που άφησε εκεί ο υπεύθυνος της καντίνας που λειτουργούσε το καλοκαίρι.
Πεταμένα κουτιά από οβίδες καφέ, πλαστικά, .........

σπασμένες ξαπλώστρες, ξύλα, ξεροί φοίνικες από τις "ομπρέλες" που υπήρχαν στην παραλία, λάστιχα από τροχούς αυτοκινήτου, εγκατάλειψη και ντροπή είναι το σκηνικό που συνθέτει την εικόνα που αντικρίσαμε.

Στο τέλος της ανάρτησης μπορείτε να δείτε ένα πάρα πολύ πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την περιοχή. Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους.

Το μέρος όπου επισκεφθήκαμε την Κυριακή το μεσημέρι, είναι ένα πραγματικά πανέμορφο δρομάκι ένθεν και ένθεν με πράσινο και για το οποίο γίνονται αρκετές προσπάθειες από τον νεοσυσταθέντα και επαναδραστηριοποιημένο σύλλογο ώστε να εξωραϊστεί και να προσελκύσει επισκέπτες.

Το μέλος του συλλόγου ο κ. Δημήτρης Τάμπασης μίλησε για την κατάσταση και μας αποκάλυψε τις κινήσεις που έγιναν ως αντίδραση του συλλόγου στην επικρατούσα κατάσταση.
Όπως μας είπε ο κος Τάμπασης την Κυριακή το πρωί τον ειδοποίησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Τάσος Μανιάτης με τον Πανάγο Γαλανόπουλο και τον Σπύρο Παπαθεοδοσίου ότι 100 μέτρα από την παραλία του Στομίου είχαν πετάξει υλικά συσκευασίας, μέσα στο ρέμα.
Βρήκαμε φίρμες επάνω στα χαρτοκιβώτια, τον ειδοποιήσαμε και αρνήθηκε ότι τα πέταξε εκείνος και 6 άτομα κάναμε μια διαδικασία να βγάλουμε έξω τα σκουπίδια από την κοίτη το ποταμού, γιατί με τις βροχοπτώσεις αυτά θα καταλήξουν στην θάλασσα.
Εφόσον τα βγάλαμε κάναμε αναφορά στον Δήμαρχο Φιλιατρών να πάει απορριμματοφόρο του Δήμου να τα περισυλλέξει.
Ο κος Τάμπασης ζήτησε από τους Φιλιατρινούς πολίτες να ενδιαφερθούν γιατί τα Φιλιατρά έχουν μια μοναδική παραλία, το στόμιο και θεωρώ ότι έχει γίνει η χωματερή και ο σκουπιδότοπος της πόλης των Φιλιατρών.

Μας αποκάλυψε ότι ο σύλλογος θα κινηθεί νομικά, έχουμε βρει την φίρμα από μια Φιλιατρινή βιοτεχνία η οποία συσκευάζει χαρτοκιβώτια.
Στο παρελθόν είχαν γίνει πολλές μηνύσεις κατά αγνώστων γιατί στην είσοδο του χωματόδρομου που φτάνει στο πίσω μέρος της παραλίας, είχαν συμβεί επανειλημμένες ρίψεις απορριμάτων.
Πέρσι είχαμε χρηματοδοτήσει με χρήματα τα οποία τα είχαμε απορροφήσει από τους φίλους του Στομίου για να πετάξουμε τα σκουπίδια. Το ποσό που είχαμε διαθέσει ήταν 1.500 ευρώ είπε ο κ. Τάμπασης.

Ακούστε τι δήλωσε ο κ. Τάμπασης για το Φιλιατρά News



Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Δείτε και εσείς την επικρατούσα κατάσταση στην κοίτη αλλά και στην παραλία του Στομίου.
Σας παρουσιάζουμε ενδεικτικά μερικές φωτογραφίες από τις 40 που τραβήξαμε.



3 σχόλια:

  1. υπαρχουν φιλιατρινοι τελικα που δεν αγαπανε τουτο τον τοπο.Κριμα...Η διαδρομη διπλα απο το ποταμι ειναι μαγευτικη.Οταν ερχομαι στα φιλιατρα δεν παραληπω να περασω απο κει .Ας κανει ο συλλογος οτι οριζει ο νομος,μηνυση και στον καντινιερη και στον βρομιαρη που πεταξε τα σκουπιδια.ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΔΟΘΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟ ΤΟΝ κ, ΞΥΓΚΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΛΟΓΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΜΙΟΥ ?? ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΡΧΙΣΑΜΕ ??ΑΙΣΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O KYP.ΞΥΓΚΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΟΓΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟ ΠΕΙΡΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙ Η ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΑΝΤΙ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΥΠΕΡΑΙΩΝΟΒΙΑ ΔΕΝΔΡΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟ ΕΠΙΣΤΑΤΗ ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΘΙΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΗΨΗ (ΤΗΣ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ) ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑ ΑΥΤΟΙ ΖΗΣΑΝΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΟΜΙΟ ΒΡΩΜΙΣΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.