Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΟΥΤΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΠΕΛΕΞΕ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ !

Αποκαλυπτικό αποκλειστικό ρεπορτάζ της sfedona.gr

«Με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του - υποστηριζόμενου και από το ΠΑΣΟΚ - υποψηφίου περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη καταφέρθηκε με χθεσινές του δηλώσεις ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Αρκαδίας και δήμαρχος Τρικολώνων Γιώργος Μπαρούτσας.

Αιτία της επίθεσης του κατά του ........

κ. Τατούλη ήταν το γεγονός ότι ενώ είχε ανακοινωθεί από το ΠΑΣΟΚ στις 15 Οκτωβρίου ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας με το συνδυασμό “Νέα Πελοπόννησος”, ο επικεφαλής του συνδυασμού τοποθέτησε τελικά στη θέση του το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ , γιατρό Βαγγέλη Γιαννακούρα,

Στην επιστολή του ο κ. Μπαρούτσας χαρακτηρίζει τον Πέτρο Τατούλη μεταξύ άλλων, «Μονοκράτη», «Πέτρο τον Α΄», «πολιτικάντη» και «γυρολόγο της πολιτικής», ο οποίος, όπως αναφέρει, «αφού πήρε τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ για την περιφέρεια Πελοποννήσου, ύστερα από παρακάλια και όρκους τιμής που έδωσε», τώρα δεν τον αποδέχθηκε ως υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη και με τη στάση του αυτή απαξιώνει όχι τον ίδιο, αλλά το ΠΑΣΟΚ»

Έτσι περιέγραψε το γνωστό site της αυτοδιοίκησης.gr την υπόθεση Μπαρούτσα στην Αρκαδία που έχει ανάψει φωτιές σε όλη την Πελοπόννησο.

Η έκρηξη αυτή του προέδρου της ΤΕΔΚ που μυρίζει «μπαρούτι» όπως αντιλαμβάνονται οι πάντες οφείλεται όχι σε διαφορετικές πολιτικές απόψεις των δύο ανδρών αλλά αποκλειστικά και μόνο στο γεγονός ότι ο κ.Μπαρούτσας δεν επιλέχθηκε από τον Πέτρο Τατούλη ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης για την Αρκαδία. Στο λεξικό της Ελληνικής γλώσσας αυτό ονομάζεται «προσωπικό συμφέρον» ή «ιδιοτέλεια»!
Είναι μάλιστα δεδομένο ότι όταν αυτές οι εκρήξεις σημειώνονται κατόπιν εορτής και εκ των υστέρων , τότε το πιο πιθανό είναι ότι κάποιο λάκο έχει η φάβα !
Και το πρώτο μεγάλο ερώτημα που δημιουργήθηκε τουλάχιστον σε εμάς είναι «ότι αφού ο Πέτρος Τατούλης διαθέτει όλα αυτά το κοσμητικά επίθετα που του καταλογίζει ο κ.Μπαρούτσας,τότε γιατί ο δήμαρχος Τρικολώνων ήθελε τόσο διακαώς να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιό του;
Επιθυμεί ποτέ κανείς να είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης ενός υποψήφιου Περιφερειάρχη που είναι «Μονοκράτης» , Πέτρος Α΄» κ.λ.π ;

H sfedona.gr επικοινώνησε λοιπόν με αρκετούς φίλους από την Αρκαδία τόσο αυτοδιοικητικούς , όσο και γνωστά στελέχη φορέων της τοπικής κοινωνίας της Αρκαδίας για να πληροφορηθεί περισσότερα πράγματα για το παρασκήνιο αυτής της ιστορίας, αλλά και για το ποιος είναι ο Γιώργος Μπαρούτσας που φυσικά στην ευρύτερη Πελοποννησιακή κοινή γνώμη είναι άγνωστος !

Όντως η διαπίστωση είναι ότι έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες πολύ φασαρία με το ζήτημα του προέδρου της ΤΕΔΚ Αρκαδίας και Δημάρχου Τρικολώνων, Γιώργου Μπαρούτσα, ο οποίος όπως προαναφέραμε επιθυμούσε διακαώς να είναι αντιπεριφερειάρχης με τον κ. Τατούλη για το νομό Αρκαδίας. Επειδή λογικό είναι κάποιοι να τρίβουν τα χέρια τους με τη σημερινή επιστολή- καταπέλτη του κ. Μπαρούτσα εναντίον του κ. Τατούλη, εμείς μετά από το ρεπορτάζ που κάναμε μάθαμε διάφορα πολύ ενδιαφέροντα πράγματα τα οποία και σας παραθέτουμε:
Σε όλη την Αρκαδία γενικότερα και όχι μόνο στην Τρίπολη , ο κ. Μπαρούτσας φαίνεται να αποχωρεί από το στίβο της αυτοδιοίκησης, όχι με την καλύτερη εικόνα για τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ
Θεωρείται άνθρωπος των « συμφερόντων», που τα είχε καλά με όλους και πάντοτε επεδίωκε την προσωπική του προβολή και να αποκομίσει ίδια οφέλη.

Πάει περίπου ενάμισης χρόνος από τότε που η Αρκαδική κοινωνία είχε ξεσηκωθεί εναντίον του Μπαρούτσα όταν δημοσιοποιήθηκε το ΦΕΚ διορισμού της συζύγου του από τον τότε υπουργό Υγείας, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο. Στη συνέχεια, ο κ. Μπαρούτσας μεθόδευσε την ταυτόχρονη απόσπαση της συζύγου του σε πολιτικό γραφείο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ !
Το γεγονός αυτό προκάλεσε την οργή των Αρκάδων συμπολιτών του. Οι μεν ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, εξοργίστηκαν επειδή αντιλήφθηκαν ότι ο κ. Μπαρούτσας, από τον σκληρό πυρήνα του κινήματος, είχε γνωριμίες σε όλους τους χώρους και προωθούσε τα προσωπικά του συμφέροντα.
Οι δε ψηφοφόροι της ΝΔ ακόμη και σήμερα λένε ότι «δεν μπορούμε εμείς να ψηφίζουμε ΝΔ για να διορίζει ο Μπαρούτσας τη γυναίκα του»!

Ωστόσο τον τελευταίο καιρό τα αρνητικά σχόλια για τον κ. Μπαρούτσα πολλαπλασιαζόντουσαν , με κορυφαίο το κλίμα άρνησης και πανικού που επικράτησε στην Αρκαδία, όταν ο ίδιος ο δήμαρχος άρχισε να κυκλοφορεί την φήμη ότι θα ήταν ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης του Τατούλη. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι γνωστά κορυφαία στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ δήλωναν ότι με τον Μπαρούτσα ο Τατούλης θα είχε μεγάλο πρόβλημα.
Όσο ο κ. Τατούλης δεν υπέκυπτε στις πιέσεις του κ. Μπαρούτσα, ο τελευταίος άρχισε να χάνει εμφανώς την ψυχραιμία του. Στην Τρίπολη είναι κοινό μυστικό, οι επιθέσεις που εξαπέλυε σε παράγοντες του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι έφερναν σθεναρές αντιδράσεις για την υποψηφιότητα του. Ενδεικτικά αναφέρουμε γεγονός -σύμφωνα πάντα με πληροφορίες από το ρεπορτάζ μας- κατά το οποίο ο κ. Μπαρούτσας επιτέθηκε σε κορυφαίο στέλεχος του κ. Ρέππα και μάλιστα δεν δίστασε να τον «καταπτύσει» στο πρόσωπο. Σε ορισμένες δε περιπτώσεις λέγεται ότι καταγράφηκαν και βιαιοπραγίες. Υπάρχουν και επώνυμες καταγγελίες, με πιο ηχηρή αυτή του κ. Ιωάννη Λαγού, οικονομολόγου και δημοτικού συμβούλου, ο οποίος κατήγγειλε τον κ. Μπαρούτσα ότι τον έσπρωξε και του έσπασε το δημοσιογραφικό του κασετόφωνο, επειδή δεν ήταν σύμφωνος με την υποψηφιότητά του.

Απόφοιτος του δημοτικού σχολείου, ο κ. Μπαρούτσας εργάστηκε για χρόνια σε νυκτερινά μαγαζιά. Ως δήμαρχος Τρικολώνων (έπαιρνε πράγματι το 70% των 1000 περίπου ψηφοφόρων του Δήμου του, ο οποίος δεν θεωρείτε και τεράστιος αριθμός ) .
Ο κ. Μπαρούτσας θεωρείτο πράγματι επιτυχημένος αφού οι διασυνδέσεις του του εξασφάλιζαν πάντοτε επιδοτήσεις.
Μάλιστα, όπως πληροφορηθήκαμε και ο ίδιος ο κ. Τατούλης του είχε εξασφαλίσει ενισχύσεις για την Στεμνίτσα.
Ακόμη ένα γεγονός που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι το προφίλ του κ. Μπαρούτσα δεν είναι ο λεγόμενος άνθρωπος της διπλανής πόρτας, αφού οι συντοπίτες του τον θεωρούν «παράγοντα» και «υπερόπτη.»

Αυτά όλα τα γνώριζε ο κ. Τατούλης προτού αρνηθεί κάθετα να τον συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του, προτείνοντας του ωστόσο θέση περιφερειακού συμβούλου, την οποία ο κ. Μπαρούτσας δεν αποδέχτηκε -για όσους δεν το γνωρίζουν- !
Εμείς πάντως θεωρούμε ότι ο κ.Πέτρος Τατούλης είναι έμπειρος πολιτικός και μπορεί καλύτερα από τον καθένα να σταθμίσει τις καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί εξ αιτίας αυτών των εξελίξεων.
Φανταστείτε όμως μπροστά σε τι αδιέξοδο θα ήταν ο υποψήφιος περιφερειάρχης αν ο κ. Μπαρούτσας είχε καταφέρει να επιβάλλει τον εαυτό του ως υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη.
Όσο για το ΠΑΣΟΚ , δεν δείχνει με όσα διαπιστώσαμε από το ρεπορτάζ μας να είναι διατεθειμένο να πάρει θέση στην κατάσταση, φοβούμενο ίσως τις απρόβλεπτες αντιδράσεις του κ. Μπαρούτσα και αφήνει τον Τατούλη να βγάλει μόνος το φίδι από την τρύπα.

Sfedona.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.