Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Από αύριο Παρασκευή η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης

Χωρίς προβλήματα αναμένεται να ξεκινήσει την Παρασκευή η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Κουσελάς, και η διοίκηση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας.

Μετά τη συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές, συμφωνήθηκε ότι οι επιστροφές φόρου προς τους βενζινοπώλες για τις ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης που διαθέτουν στην κατανάλωση, θα γίνονται σε διάστημα δυο ημερών.
Παράλληλα, από την 1η Ιανουαρίου θα .........

καταργηθεί η προκαταβολή του φόρου από τους πρατηριούχους.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών, Μιχάλης Κιούσης, επισήμανε ότι η μείωση των ελάχιστων αποστάσεων μεταξύ πρατηρίων και χώρων συνάθροισης κοινού, που προωθείται με νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, δημιουργεί ζητήματα ασφαλείας.

Η τιμή πώλησης

Η τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τις μεγάλες πόλεις της χώρας, θα ξεκινά από τα 67 λεπτά το λίτρο.

Στα 70 λεπτά προβλέπεται να διαμορφωθεί η μέση τιμή, ενώ στην περιφέρεια -και κυρίως στα νησιά- οι τιμές θα φθάνουν τα 77-78 λεπτά.

Αυτά προκύπτουν από τις δηλώσεις που έκαναν ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων Υγρών Καυσίμων Αττικής, μετά τη συνάντηση που είχαν με τον κ. Κουσελά.

ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.