Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Γιατρούς ψάχνει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Κάνουν αίτηση για διορισμό, αλλά δεν τον αποδέχονται!

Θέσεις σε γιατρούς προσφέρει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, αλλά οι γιατροί δεν πηγαίνουν. Το περίεργο είναι ότι, ενώ κάνουν αίτηση για τη θέση και εγκρίνεται η πρόσληψή τους, στη συνέχεια δηλώνουν ότι δεν αποδέχονται το διορισμό!

Ακόμη πιο περίεργο είναι ότι οι περιπτώσεις αυτές δεν αφορούν μόνο γιατρούς που μένουν σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, οπότε ίσως βλέπουν δύσκολο το να μετακομίσουν, αλλά και ντόπιους.
Γιατί, άραγε, ιδιώτης γιατρός, ο οποίος ............

μένει στην περιοχή του νοσοκομείου που αναζητά προσωπικό, κάνει αίτηση για διορισμό, αλλά, όταν εγκρίνεται, δεν τον αποδέχεται, με αποτέλεσμα να μένει κενή η θέση;

Κρίσιμες ειδικότητες

«Λείπουν κρίσιμες ειδικότητες, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας» λέει ο διοικητής του Πάνος Μπόζος. «Ένας δεύτερος καρδιολόγος, ένας μικροβιολόγος, ένας ορθοπαιδικός, θα έδιναν ώθηση στο ίδρυμα. Η καλύτερη στελέχωση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας θα ευνοούσε και τα γειτονικά νοσοκομεία, γιατί τώρα, επειδή δεν εφημερεύουμε, αναγκαζόμαστε να στέλνουμε περιστατικά στα άλλα επιβαρύνοντάς τα» σημειώνει ο κ. Μπόζος, ενώ προσθέτει ότι έγιναν κρίσεις για παθολόγο, μικροβιολόγο και καρδιολόγο, οι οποίοι είχαν κάνει αίτηση για τις θέσεις, και μόλις οι διορισμοί τους εγκρίθηκαν, είπαν ότι δεν έρχονται.

«Φυσικά υπάρχουν και επαναλαμβανόμενες προκηρύξεις, για τις οποίες δεν εκδηλώνεται καν ενδιαφέρον. Είναι επίσης περίεργο που νέα παιδιά, γιατροί οι οποίοι ξεκινούν τώρα, δε θέλουν να έρθουν να δουλέψουν στην περιφέρεια».

Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και στη στελέχωση με νοσηλευτικό προσωπικό. «Ούτε νοσηλεύτριες έρχονται, παρότι ακούμε τόσα για ανεργία γύρω μας. Εγκρίθηκε η πρόσληψη νοσηλεύτριας, την ειδοποιήσαμε, αλλά δεν ήρθε».

Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.