Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο ΔΕΗ. Από σήμερα 1/10 οι αιτήσεις. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ξεκινά σήμερα η υποβολή αιτήσεων για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), το νέο –μειωμένο έως 20%- της ΔΕΗ για τις ευπαθείς ομάδες καταναλωτών, αποκλειστικά για την κατανάλωση της κύριας κατοικίας τους.

Η ένταξη στο Κοινωνικό οικιακό Τιμολόγιο γίνεται για ένα ολόκληρο ημερολογιακό έτος. Δ
ικαιούχοι είναι οι καταναλωτές που ανήκουν σε μία από τις ακόλουθες κατηγορίες με βάση την εκκαθαρισμένη, κατά το προηγούμενο έτος, φορολογική τους δήλωση.

Αναλυτικά οι κατηγορίες δικαιούχων: ..........

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α: Όσοι έχουν οικογενειακό εισόδημα μικρότερο του ατομικού αφορολόγητου ορίου μισθωτών - συνταξιούχων. Το κοινωνικό τιμολόγιο που λαμβάνουν αντιστοιχεί σε έκπτωση 10% επί του σημερινού οικιακού τιμολογίου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β: Όσοι είναι γονείς τριών τέκνων και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα τους είναι μικρότερο από το ατομικό αφορολόγητο όριο της κατηγορίας αυτής. Το κοινωνικό τιμολόγιο που λαμβάνουν αντιστοιχεί σε έκπτωση 10% επί του σημερινού οικιακού τιμολογίου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Γ: Όσοι είναι άνεργοι (για διάστημα μεγαλύτερο των 12 μηνών, την 30η Νοεμβρίου του προηγούμενου έτους) με οικογενειακό εισόδημα μικρότερο του ατομικού αφορολόγητου ορίου μισθωτών - συνταξιούχων που δεν συμπεριλαμβάνει το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες του ανέργου. Το κοινωνικό τιμολόγιο που λαμβάνουν αντιστοιχεί σε έκπτωση 20% επί του σημερινού οικιακού τιμολογίου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Δ: Όσοι είναι άτομα με αναπηρία ?67% ή τους βαρύνουν προστατευόμενα μέλη με αναπηρία ?67%, με οικογενειακό εισόδημα μικρότερο του ατομικού αφορολόγητου ορίου. Το κοινωνικό τιμολόγιο που λαμβάνουν αντιστοιχεί σε έκπτωση 20% επί του σημερινού οικιακού τιμολογίου.

Η υποβολή της αίτησης γίνεται είτε από την ιστοσελίδα της ΔΕΗ ( www.dei.gr ), είτε τηλεφωνικά στο 210 9298000.
Από 18/10/2010 η αίτηση μπορεί να υποβληθεί και στα ΚΕΠ

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι:

Για υποβολή στην ιστοσελίδα ή τηλεφωνικά

- Λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος (απαιτείται η δεύτερη σελίδα που αφορά τα δημοτικά τέλη κλπ) με ημερομηνία έκδοσης οπωσδήποτε μεταγενέστερη της 27/9/2010.

- ΑΦΜ του αιτούντος και του/της συζύγου.

- Αριθμός αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.

Για υποβολή στα ΚΕΠ

Τα παραπάνω και επιπλέον:

- Ταυτότητα δικαιούχου ή, αν υποβληθεί η αίτηση από τρίτο πρόσωπο, ταυτότητα του τρίτου και εξουσιοδότηση ή υπεύθυνη δήλωση ότι εκπροσωπεί τον δικαιούχο.

Περισσότερες πληροφορίες για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο:

- Στο τηλεφωνικό κέντρο 210 - 97 97 400 του ΥΠΕΚΑ

- Στο τηλεφωνικό κέντρο 210 - 92 98 000 της ΔΕΗ Α.Ε.

- Στα καταστήματα των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας

- Στα ΚΕΠ μετά τις 18/10/2010

- Στην ιστοσελίδα http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=575 του ΥΠΕΚΑ

- Στην ιστοσελίδα www.dei.gr της ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.