Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Α1 Μπάσκετ: Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 108 - 61. Τον διέσυρε αλύπητα.

Τον διασυρμό με 108-61 γνώρισαν οι πέντε ξένοι παίκτες του ΠΑΟΚ (Γκρέι, Μάρσαλ, ΜακΓκραθ και Γκετσέβσκι) από τον πλήρη πρωταθλητή Ελλάδας, Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.
Οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν με όλα τους τα «όπλα» με αποτέλεσμα να πάρουν μία από τις πιο εύκολες νίκες της ιστορίας τους.

Ο Σούλης Μαρκόπουλος δεν είχε ..........

τη δυνατότητα ούτε μίας αλλαγής μέσα στο παιχνίδι και έτσι έβγαλε όλο το ματς με τους παίκτες που το ξεκίνησε. Στόχος των «ασπρόμαυρων» ήταν απλά να αρχίσει και να τελειώσει κανονικά ο αγώνας ώστε να αποφύγουν ενδεχόμενη τιμωρία και αφαίρεση βαθμών, σε περίπτωση που δεν συμπλήρωναν πεντάδα.

Οι Έλληνες καλαθοσφαιριστές της ομάδας με μπροστάρη τον αρχηγό τους και πρόεδρο του ΠΣΑΚ Λάζαρο Παπαδόπουλο μπήκαν στο γήπεδο με πολιτικά και κάθισαν στο κέντρο του παρκέ πριν τους απομακρύνει η αστυνομία. Ο κόσμος του «τριφυλλιού» που βρέθηκε στις εξέδρες του ΟΑΚΑ χειροκρότησε τους απεργούς αποδοκιμάζοντας παράλληλα τις αστυνομικές δυνάμεις.

Για το αγωνιστικό κομμάτι δεν έχουμε να πούμε και πολλά πράγματα. Το σκορ μιλάει από μόνο του. Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν είχαν το... δικαίωμα να αντιμετωπίσουν με χαλαρότητα το παιχνίδι εν όψει της αναμέτρησης της προσεχούς Πέμπτης με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ. Έτσι, έπαιξαν σαν να αντιμετώπιζαν έναν πλήρη ΠΑΟΚ και τον... τιμώρησαν χωρίς να φταίει.

Από την αρχή μπήκαν δυνατά και έτσι φυσιολογικά ανέβαινε με... γεωμετρική πρόοδο μέχρι το +32 του πρώτου ημιχρόνου (21-10, 37-16, 49-18, 54-22). Ο «Ζοτς» έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που δεν μπορούσε ούτε φάουλ να κάνει υπό τον κίνδυνο αποβολής (μόλις 5 φάουλ είχε στο ημίχρονο).

Η συνέχεια ήταν ανάλογη και αναμενόμενη. Με τους -θεωρητικά- παγκίτες Τέπιτς, Καλάθη και Βουγιούκα η διαφορά στο σκορ συνέχιζε να μεγαλώνει (74-33 στο 25'52'', 87-37 στο 30'17''). Στο 36' ο Νικ Καλάθης με έμμεσο τρίποντο έφερε τον Παναθηναϊκό για πρώτη φορά φέτος πάνω από τους 100 πόντους (101-46) πριν το τελικό 108-61.

Τα δεκάλεπτα: 27-14, 54-22, 84-37, 108-61

Από το gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.