Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Γ. Καρατζαφέρης: Επιλογές ήττας οι υποψηφιότητες της ΝΔ

Λάβρος κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι επιμένει σε μια πολιτική απομόνωσης της ΝΔ, καθώς –παρά τις εκκλήσεις του, όπως είπε- για την ανάγκη συστράτευσης στις εκλογές του Νοεμβρίου, εκείνος δεν ανταποκρίθηκε.

«Η πολιτική του προέδρου της Νέας ..........

Δημοκρατίας διαιρεί την παράταξη. Ο κ. Σαμαράς είναι υπέρ της αφαίρεσης και της διαίρεσης, ενώ εγώ υπέρ της πρόσθεσης και του πολλαπλασιασμού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η αγωνία μου είναι και ήταν μήπως “πρασινίσει” ο χάρτης. Ημουν ο μόνος που δε θα ήθελα το ΠΑΣΟΚ να έχει τη μονοκρατορία», υπογράμμισε, ενώ χαρακτήρισε «υποψηφιότητες ήττας» τις επιλογές της Νέας Δημοκρατίας για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Ερωτηθείς για το αν θα αναμειχθεί στα εσωτερικά της Νέας Δημοκρατίας σε περίπτωση που προκύψει θέμα μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου, είπε ότι αν δει τη ΝΔ να πηγαίνει προς τον γκρεμό αυτό δεν θα τον αφήσει αδιάφορο, καθώς «είναι το σπίτι των γονιών του».

Απηύθυνε εξάλλου εκ νέου έκκληση προς τον κ. Σαμαρά να βρουν κοινούς υποψηφίους. Για τον κ. Τατούλη είπε ότι είναι συνταγή νίκης και αναρωτήθηκε «τι φοβάται η ΝΔ», ενώ όσον αφορά στην Κρήτη εξέφρασε την απορία του γιατί η παράταξη να πάει τριχοτομημένη και πρότεινε την υποψηφιότητα της κ. Όλγας Κεφαλογιάννη.

Σχολιάζοντας την υποψηφιότητα του κ. Β. Κικίλια για την Περιφέρεια Αττικής παρατήρησε ότι η επιλογή είναι αφελής και επανέλαβε την πρότασή του για ενδεχόμενη υποψηφιότητα του κ. Αβραμόπουλου ή του κ. Μίχαλου.

Αναφορικά με το δήμο Πειραιά υπενθύμισε την πρότασή του για υποψηφιότητα Ανδριανόπουλου εξαρχής, ενώ για τα σενάρια που θέλουν τη Νέα Δημοκρατία να σκέφτεται την υποψηφιότητα του κ. Μελά, είπε ότι και ο ίδιος είχες επαφές μαζί του, αλλά τώρα είναι πολύ αργά.

«Τον κ. Μελά τον ευτέλισαν», τόνισε, χαρακτηρίζοντας αστεϊσμούς όσα του καταλογίζουν περί σχεδίου αποσταθεροποίησης της Νέας Δημοκρατίας.

Πρόσθεσε ακόμα πως η Νέα Δημοκρατία με μισόλογα προσπαθεί να δημιουργήσει θέμα Μαντούβαλου και ότι ο ίδιος απηύθυνε έκκληση στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να μην κινηθεί εναντίον κανενός υποψηφίου δημάρχου μέχρι τις 7 Νοεμβρίου.

Όσον αφορά στην ανάκληση της στήριξής του στο πρόσωπο του κ. Ψωμιάδη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Καρατζαφέρης υπενθύμισε ότι εκείνος πρώτος είπε «ναι» στην υποψηφιότητά του. «Η ΝΔ αρχικά αμφιταλαντεύτηκε», σημείωσε και πρόσθεσε ότι αργότερα με ωμό εκβιασμό ο κ. Σαμαράς πίεσε τον υποψήφιο περιφερειάρχη ώστε να μη συμπεριλάβει τον αδερφό του Διονύση Ψωμιάδη στο ψηφοδέλτιό του.

«Δεν μπορώ να στηρίξω ένα ψηφοδέλτιο που να ελέγχεται με αυτό τον τρόπο από τον κ. Σαμαρά», συμπλήρωσε, κατηγορώντας τον πρόεδρο της ΝΔ ότι προσπάθησε να μετατρέψει τον κ. Ψωμιάδη σε «πολιτικό κολλήγο».

Δεν απέκλεισε τέλος το ενδεχόμενο να κατεβάσει υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας τον ανεξάρτητο βουλευτή κ. Κώστα Κιλτίδη, τον οποίο χαρακτήρισε «πολιτικό στέλεχος με ψυχή και καρδιά». «Είναι κι αυτό μια ιδέα», είπε, «όπως και αυτή του κ. Βελόπουλου και άλλων στελεχών».

Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.