Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Τζίγκερ, Βγενόπουλος, Πατέρας για το μέλλον του Παναθηναϊκού

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η πολυαναμενόμενη συνάτηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη με τον Ανδρέα Βγενόπουλο κα τον Νικόλα Πατέρα για την πρόταση δωρεάς του 25% των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Ο τόπος της συνάντησης δεν έχει γίνει γνωστός καθώς επιθυμία και των τριών είναι να πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων και κυρίως οπαδών του Τριφυλλιού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Εξέδρα», πέντε είναι τα κλειδιά της συμφωνίας:

1) Η πλειοψηφία του 67%

Για να λαμβάνονται αποφάσεις στα σημαντικά θέματα της ΠΑΕ χρειάζεται πλειοψηφία 67%, δηλαδή 14 από τις 20 ψήφους του Δ.Σ. Η πλευρά Πατέρα-Βγενόπουλου, αν όλα πάνε καλά με τη μεταβίβαση, θα κατέχει το 50,8 %, επομένως θα χρειαστεί η δέσμευση του Τζίγκερ ότι θα στηρίξει τον Νικόλα Πατέρα στην προεδρία.

2) Τα οικονομικά δεδομένα

Θα συζητηθούν οι ανάγκες για την τρέχουσα περίοδο, ενώ θα γίνει ανάλυση για τα οικονομικά δεδομένα της τελευταίας περιόδου που οι Πατέρας-Βγενόπουλος δεν έχουν εικόνα. Η διάθεσή τους είναι να καλύψουν τα ανοιχτά θέματα και φυσικά να ορίσουν ένα μεγάλο μπάτζετ για την επόμενη σεζόν.

3) Οι αυξήσεις του Μετοχικού Κεφαλαίου

Σίγουρα ο Τζίγκερ θα ερωτηθεί αν θα συμμετέχει κανονικά στις αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου ή θα επιλέξει σταδιακά την αποχώρηση. Αν συμβεί το δεύτερο, οι υποχρεώσεις της άλλης πλευράς αυτομάτως αυξάνονται προκειμένου να επιτευχθεί στο σύνολό της η αύξηση.

4) Η Παιανία

Θα τεθεί επί τάπητος τι θα γίνει με την Παιανία μετά το 2012, όταν και θα τελειώσει η περίοδος της δωρεάν παραχώρησής της από τον Τζίγκερ. Εδώ υπάρχουν δύο ενδεχόμενα. Είτε να την πουλήσει καθώς ούτως ή άλλως το προπονητικό κέντρο επιβαρύνει, είτε να την ενοικιάσει. Φυσικά η άλλη διέξοδος είναι ο Παναθηναϊκός μέσα στην επόμενη διετία να χτίσει το δικό του προπονητικό.

5) Το project του Βοτανικού

Εδώ είναι ένα πολύ κρίσιμο σημείο. Οι Πατέρας-Βγενόπουλος θα ζητήσουν από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη ως πρόεδρο της ΓΗΠΕΛ να τους ενημερώσει ενδελεχώς για την πορεία του έργου και τι υποχρεώσεις μεταφέρονται στην ΠΑΕ. Το ζητούμενο εδώ είναι να υπάρξει ένα βιώσιμο πλάνο για τον σύλλογο, διότι σύμφωνα με την έκθεση της Deloitte οι υποχρεώσεις ύψους 145 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του γηπέδου φαντάζουν δυσβάστακτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.