Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Aνοικτό το ενδεχόμενο αφνιδιαστικών αποκλεισμών

Στα σημεία συγκέντρωσης των οχημάτων τους παραμένουν οι ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσης παρά το γεγονός ότι το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των εμπορευματικών μεταφορών είναι πλέον νόμος του κράτους, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο αιφνιδιαστικών αποκλεισμών των δρόμων.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος των Διεθνών Μεταφορών Γ. Πασπάτης, σε περίπτωση που υπάρξουν απεργοσπαστικοί μηχανισμοί, οι μεταφορείς είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε κλείσιμο δρόμων.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας .............

Ομοσπονδίας Γιώργος Τζωρτζάτος υποστήριξε ότι με την ψήφιση του νομοσχεδίου οι μεταφορείς έχασαν τα πάντα, επέκρινε τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ότι αυτοαναιρέθηκε, καθώς άλλο σχέδιο νόμου τους παρουσίασε και άλλο κατέθεσε στη Βουλή, γι αυτό, όπως είπε, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.

Ο κ. Τζωρτζάτος επανέλαβε για άλλη μια φορά το αίτημα των μεταφορέων να τους δοθεί γραπτώς η προφορική δέσμευση του κ. Ρέππα για τις ρυθμίσεις που έχουν σχέση με το συνταξιοδοτικό, την ένταξή τους στον αναπτυξιακό νόμο και στο ΕΣΠΑ και τις φοροαπαλλαγές για όσους έχουν αγοράσει άδεια τα τελευταία χρόνια.

Τέλος, διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν έχει καμία αρμοδιότητα για την πορεία των κινητοποιήσεων, καθώς έχει δημιουργηθεί ειδικό Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, η οποία παίρνει και τις σχετικές αποφάσεις.

«Δεν έχουµε εµπιστοσύνη σε επίπεδο λόγων στην κυβέρνηση. Ας µας δώσει εγγράφως αυτά για τα οποία δεσµεύτηκαν στη Βουλή τα τρία υπουργεία και θα σταµατήσουµε τις κινητοποιήσεις», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος των ιδιοκτητών βυτιοφόρων Γιώργος Τσάµος.

«Είναι νόµος του κράτους και οφείλουµε όλοι µας να σεβόµαστε τους νόµους. Υπάρχει κράτος, πολιτεία και εκφρασµένη δήλωση και βούληση της κυβέρνησης ότι κανείς δεν µπορεί να κρατάει όµηρους τους Έλληνες πολίτες», ξεκαθάρισε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψήφισης του σχετικού νομοσχεδίου, πραγματοποιήθηκε κυβερνητική σύσκεψη στη Βουλή για την αποτίμηση της μέχρι τώρα κατάστασης με τη συμμετοχή του υπουργού Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης, του κυβερνητικού εκπροσώπου, του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δ. Ρέππα, του γ.γ. του υπουργείου Χ. Τσιόκα, του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ. Όθωνα και της γ.γ. για την υποστήριξη του έργου του πρωθυπουργού Ρ. Βάρτζελη.

Την Τετάρτη το βράδυ, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Ιδιοκτητών Φορτηγών και Βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρι την Παρασκευή που έχει προγραμματιστεί Πανελλαδική Γενική Συνέλευση των εκπροσώπων του κλάδου στην Αθήνα, προκειμένου να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για την περαιτέρω στάση τους.

Σε κομβικά σημεία του λεκανοπεδίου παραμένουν παρατεταγμένα περίπου 800 φορτηγά, με την αστυνομία σε ετοιμότητα καθώς σε περίπτωση αποκλεισμού δρόμων οι ιδιοκτήτες ΦΔΧ απειλούνται ακόμα και με αυτόφωρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.