Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Την απαγόρευση του καπνίσματος και μέσα στα ΙΧ αυτοκίνητα εξετάζει το υπουργείο Υγείας

Το ενδεχόμενο επέκτασης του μέτρου για την απαγόρευση του καπνίσματος και μέσα στα ΙΧ αυτοκίνητα, όταν σε αυτά επιβαίνουν ανήλικοι εξετάζει ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο τρόπος με τον οποίο θα επιτευχθεί αυτός ο στόχος δεν έχει ακόμη εξευρεθεί, οι πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι ο κ.Λοβέρδος ενημέρωσε τη Δευτέρα σχετικά τους νομικούς συμβούλους του υπουργείου, όπως αναφέρει «Το Βήμα».

Σημειώνεται ότι εισηγήσεις για την ..........

απαγόρευση του καπνίσματος και στα ΙΧ αυτοκίνητα είχε δεχθεί και η πρώην υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, οι οποίες αποσκοπούσαν στην προστασία των επιβατών και δη των παιδιών από το παθητικό κάπνισμα και στην αύξηση των μέτρων οδικής ασφάλειας.

Η απαγόρευση του καπνίσματος στα ΙΧ, υπό προϋποθέσεις, ισχύει ήδη σε αρκετές χώρες.

Εν τω μεταξύ, λήγει την 1η Οκτωβρίου ο μήνας προσαρμογής και προειδοποιήσεων για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στην Ελλάδα.

Από την Παρασκευή αρχίζει η περίοδος επιβολής προστίμων σε όσους δεν συμμορφώνονται με το νόμο κατά του καπνίσματος.

in.gr

5 σχόλια:

  1. Ας ισχύσουν πρώτα κ στην Ελλάδα ολα τα υπόλοιπα που ισχύουν στις άλλες ευρωπαικές χώρες κ υστερα ερχόμαστε κ στο κάπνισμα!
    Μα Επιτέλους! δεν θα γίνουμε ευρωπαιοι κόβοντας μόνο το τσιγαρο...!Ούτε με τις απαγορεύσεις θα καταφέρετε κατι, φτιάξτε το εκπαιδευτικό σύστημα πρώτα για να μην χρειαστούν καν οι απαγορεύσεις...ετσι πάει! Το παιδί δεν το μαλώνεις πρώτα κ επειτα του λες γιατι δεν πρέπει να το κάνει! Πρώτα του μαθαίνεις γιατι δεν πρέπει να το κάνει κ αν δεν συμμορφωθεί τότε το μαλώνεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνούμε απόλυτα με την τοποθέτηση σας.
    Δυστυχώς οι κυβερνώντες έχουν το μυαλό έξω από το κεφάλι τους με αποτέλεσμα να παθαίνουν συχνά ψύξη και να μην μπορούν να σκεφτούν.
    Αλλα θα μου πείτε για να σκεφτούν χρειάζεται να έχουν μυαλό. Όταν αυτό απουσιάζει.... Άστα να πάνε...

    M c H

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν είναι οτι δεν το βλέπουν ή δεν το ξέρουν..μην ανησυχείτε...εννοείται οτι είναι ηλίου φαεινότερο..Θέλουν να έχουν πρόβατα να κυβερνούν απλώς,για να τα χειραγωγούν! Δεν θέλουν τον μέσο έλληνα να έχει άποψη ούτε γνωμη και δυστυχώς τα έχουν καταφέρει.Ελπίζουμε πλέον μόνο στη νέα γενιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΜΑΣ.ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ Η' ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΑΣ.ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ ΝΑ ΠΕΙΝΟΥΜΕ.ΕΛΕΟΣ.ΕΞΩ Η ΤΡΟΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΑΜΠΡΟΣ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ29 Σεπτεμβρίου 2010 στις 12:33 π.μ.

    Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αφού σε λίγο, με την τιμή των καυσίμων στα ύψη, δε θα οδηγεί κανένας αυτοκίνητο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.