Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Τριφυλία: Διχασμένοι οι πολίτες μετά τη «συνεργασία» Κόλλια - Τσίγγανου

Αν και κανείς θα ανέμενε πως η συνεργασία Κόλλια – Τσίγγανου θα είχε θετική, ενδεχομένως, απήχηση στην Τριφυλία, η χθεσινή μέρα ανέδειξε και κατέδειξε την πραγματικότητα, που πολύ απέχει από τις όποιες εκτιμήσεις ή προβλέψεις!
Ο κόσμος στην Τριφυλία, μετά τα όσα έγιναν τις τελευταίες μέρες και έχουν δει το φως της δημοσιότητας, είναι «υποψιασμένος» και δεν έδειξε να «ενθουσιάζεται» από τη συνεργασία των «δύο» και τις δηλώσεις τους.

Σχεδόν όλοι, άλλος λιγότερο, άλλος ........

περισσότερο, έχουν ακούσει τα όσα λέγονταν το προηγούμενο διάστημα, με εκατέρωθεν βολές και χτυπήματα, ακόμη και κάτω από τη ζώνη, και όχι μόνο δεν πιστεύουν και δεν πείθονται από την κοινή τους, πλέον, πορεία, αλλά εκφράζονται αρνητικά και για τους δύο. Μάλιστα, αρκετοί και επώνυμοι Νεοδημοκράτες έκαναν λόγο για «ανίερη συμμαχία», «ετερόκλητη συνεργασία» και «ευκαιριακή εκλογική σύμπραξη», που εξυπηρετεί σκοπιμότητες, κομματικές ή προσωπικές, που δεν αρμόζουν σε αυτοδιοικητικούς και δε συνάδουν με τη νέα εποχή που ανοίγει ο «Καλλικράτης» στο Δήμο Τριφυλίας!

Στο στενό πυρήνα συνεργατών του κ. Κόλλια, όπως είναι φυσικό, υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία, ωστόσο, όπως πληροφορούμαστε, υπάρχουν και κάποιοι ενδοιασμοί, όπως και διστακτικότητα, για την από εδώ και πέρα πορεία, κυρίως, σε ό,τι έχει να κάνει με τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου, στο οποίο, πλέον, περίοπτη θέση θα έχουν και στενοί συνεργάτες – υποστηρικτές του κ. Τσίγγανου.
Οι επόμενες μέρες θα δείξουν αν και κατά πόσο μπορεί να υπάρξει ενότητα, εκλογική έστω, γιατί ψυχική ή συναισθηματική είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί, όπως και σύνθεση αντιλήψεων, θέσεων και, βεβαίως, προσώπων!

Από το θάρρος

6 σχόλια:

  1. Πράγματι, το άρθρο μεταφέρει την πραγματικότητα.
    Ο τσίγγανος δεν πίστεψε στην δυναμική που του έδωσε η κίνηση του να βγεί μπροστά μόνος του χωρίς να υπολογίσει χρίσματα και κόμματα.
    Έσπευσε πιεζόμενος προφανώς από το κόμμα για πιθανή ήττα της Ν.Δ. να τα παρατήσει και να συστρατευτεί αναγκαστικά με τον συνδυασμό του Κόλλια.Δυστυχώς και κάπως αναμενόμενο, αυτό δεν άρεσε σε αυτούς που τον στήριξαν. Λογικό να μην τον ακολουθήσουν στην νέα του θέση και να ψάξουν να βρούν αποκούμπι σε άλλουσ υποψήφιους.
    Το λάθος έγινε. Ίσως να μπορούσε να διορθωθεί εάν Ο Τσίγγανος αναιρούσε την σύμπραξη και έβγαινε πάλι μπροστά αφού πρώτα από όλα μετρούσε την δύναμη του.
    Θεωρώ οτι ο συνδυασμός του Τσίγγανου είχε την δυναμική να πάει πολύ καλά διεκδικόντας πρωτιές.
    Ο Τσίγγανος βέβαια είναι αυτός που κάποια στιγμή θα πρέπει να εξηγήσει στους υποστηρικτές του γιατί ήρθαν έτσι τα πράγματα.
    Το μήνυμα που του στέλνω μέσα απο τα σχόλια του blog σας είναι να το ξανασκεφτεί, υπάρχει ακόμα χρόνος.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ..ΕΙΧΕΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ,ΑΣΤΕΡΙΑ ΟΛΟΛΑΜΒΡΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΣΟΥ,ΚΙ ΑΛΛΑ. ΜΑ ΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΛΑΜΨΑΝ , ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ!!ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ "ΜΑΤΡΟΖΟΣ"" .ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΔΙΚΗ ΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΙΚΡΜΕΝΟΥΣ, ΒΑΣΙΛΗ Κ ΤΑΚΗ. ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΑΠΟ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εντάξει να πειθαρχήσομε στο Κόμμα και στον Αντώνη Σαμαρά και να ψηφίσομε τον Κο Κόλια και τον Συνδιασμό του.
    Πρέπει όμως να ξεκαθαριστούν μερικά πράγματα.
    1.Ο κος Κόλιας και οι συνεργάτες του πιστεύουν στον Καλλικράτη και στον νεοσύστατο Δήμο Τριφυλίας ή όταν και αν θα βγουν θα αρχίσουν τις κόντρες κλπ(βλέπε συμπεριφορά Κου Ξύγκα και των συνεργατών του.
    2.Σε περίπτωση που ο Κος Κόλλιας χάσει τις εκλογές,τι θα κάνει μετά θα εξαφανιστεί και θα κλείσει και το κινητό του.
    3Μήπως πρέπει να σκεφτούμε το γεγονός ότι ο Κος σωτηρόπουλος ήταν ξεκάθαρος με τον καλλικράτη και θερμός υποστηρικτής του παρότι τον είχαν κατηγορήσει μερικοί φιλιατρινοί γι αυτό.
    Είμαι νεοδημοκράτης και πραγματικά με προβληματίζει το αν θα πρέπει να πειθαρχήσω στο Κόμμα ή να ψηφίσω αυτούς που πίστεψαν και πιστεύουν στον Δήμο Τριφυλίας.
    Ο Κος Κόλλιας δεν γνωρίζει τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και είναι ένας συνδικαλιστής τίποτα παραπάνω.
    Σε ότι αφορά τον Κο Τσίγγανο που κρέμασε τους υποστηρικτές του δύο φορές λυπάμε αλλά μάλλον θα τον κρίνει η ιστορία αρνητικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να σου απαντήσω εγώ αδερφέ που ανήκω όπως κι εσύ στην ΝΔ.
    Χαίρομαι που δεν είσαι πρόβατο να πας εκεί που σου δείχνει ο Βοσκός (Σαμαράς - Μαντρί).
    Είμαι από τα Φιλιατρά, και από τα γεννοφάσκια μου Νεοδημοκράτης.
    Δυστυχώς η επιλογή του συμπολίτη μου του Κώστα του Κόλλια από το κόμμα δεν με ικανοποιεί. Δεν έχω τίποτα με τον χριστιανό, τον εκτιμώ πολύ αλλά κρίνω ότι δεν θα μπορέσει να τα βγάλει πέρα λόγω έλλειψη γνώσης στον τομέα της αυτοδιοίκησης.

    Πιστεύω ότι αν είχε μπει ο Βασίλης ο Παπαθεοδοσίου θα ήταν πολύ καλύτερη επιλογή και με την ωραία τρέλα που έχει θα μπορούσε να παρουσιάσει έργο.
    Ο Κόλλιας μπορεί να είναι πολύ καλός άνθρωπος, εξαιρετικός στα συνδικαλιστικά θέματα αλλά υστερεί πολύ σε θέματα δήμου και διοίκησης δήμου.

    Το γιατί το κόμμα δεν επέλεξε κάποιον άλλο για παράδειγμα τον Παπαθεοδοσίου ή τον Ξύγκα δεν το ξέρω.
    Κανέναν από εμάς δεν ρώτησαν ποιόν θέλουμε. Δεν θα κοιτάξω κι εγώ φίλε μου ποιόν μου φόρτωσαν στην πλάτη και μου λένε ψήφισε τον.
    Εμένα η επιλογή αυτή δεν μου κάνει.

    Επειδή όμως είμαι και αντίθετος με το να απέχω της διαδικασίας θα ψηφίσω θα πάω να ψηφίσω τον Δημήτρη Σωτηρόπουλο. Είναι ένας άνθρωπος που ενδιαφέρεται, έχει γνώση στην διοίκηση ενός Δήμου, και γενικά είναι άνθρωπος εξαιρετικός στην κοινωνία αγαπητός και χαίρει εκτίμησης όλων μας ανεξαρτήτως πολιτικού χώρου.
    Τι καλύτερη επιλογή;

    Γ.Κ.

    ΥΓ Ευχαριστώ πολύ το παρόν μπλόγκ για το βήμα που μας δίνει να εκφραστούμε.
    Να έχετε πάντα υγεία παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΜΗ ΞΕΧΑΝΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ .ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΟΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ .ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΞΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟ .ΜΟΝΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ , ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΝΕΝΑΝ. Ο ΚΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΑΝ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ ,ΟΤΙ ΠΑΡΟΛΟ ΤΗΝ ΑΝΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΑΖΟΝΙΑ ΤΟΥ - ΤΟ ΕΧΩ ΒΙΩΣΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ - ΘΑ ΕΚΛΕΓΕΙ , ΑΦΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΕΣ .ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΜΩς ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΞΥΓΚΑ ΚΑΙ ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗ , ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΤΟΥ , ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ .ΟΠΟΤΕ ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΚΤΛ ΚΤΛ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.