Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Με απεργίες απειλούν οι πράκτορες του ΟΠΑΠ

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις απειλούν να προχωρήσουν οι πράκτορες του ΟΠΑΠ, αν δεν κυρωθεί σύντομα με νόμο η υπογραφείσα σύμβαση με τον Οργανισμό, η οποία δεσμεύει τα δύο μέρη σε αποκλειστική συνεργασία ενόψει της απελευθέρωσης της αγοράς τυχερών παιχνιδιών.

Σε επιστολή της προς τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο, η ΠΟΕΠΠΠ, που εκπροσωπεί και τα 5.000 πρακτορεία του ΟΠΑΠ σε όλη τη χώρα, ζητάει η σύμβαση να γίνει σύντομα νόμος του κράτους.

«Αν ο υπουργός δεν απαντήσει άμεσα θα ..........

προσφύγουμε σε ένδικα μέσα», δήλωσε στο Reuters ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Κυριάκος Τοπτσίδης. «Διαφορετικά θα πάμε στα δικαστήρια, θα πάμε σε καταλήψεις, θα πάμε σε απεργίες», συμπλήρωσε.

Οι πράκτορες ανησυχούν ότι η αναμενόμενη απελευθέρωση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών, που προωθεί η κυβέρνηση μέσω της αδειοδότησης βιντεολόττο και διαδικτυακού στοιχήματος, θα θέσει σε κίνδυνο τη συνεργασία τους με τον ΟΠΑΠ.

Νωρίτερα αυτό το μήνα ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση επί του σχεδίου νόμου για την ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών. Η κυβέρνηση καλείται τώρα να καταθέσει το τελικό νομοσχέδιο προκειμένου να επιτύχει τον στόχο για την άντληση συνολικών εσόδων 1,3 δισ. ευρώ περίπου το 2011 και το 2012 από νέες άδειες και δικαιώματα τυχερών παιγνίων.

Ο ΟΠΑΠ κατέχει το μονοπώλιο στη διαχείριση παιχνιδιών και αριθμολαχείων έως το 2020. Οι πωλήσεις της εταιρείας έφτασαν τα 5,4 δισ. ευρώ το 2009. Όμως ο παράνομος στοιχηματισμός, με ετήσιο τζίρο άλλων 5 δισ. ευρώ περίπου, αφαιρεί σημαντικά έσοδα από την εταιρεία και το Δημόσιο.

Οι παράνομοι πάροχοι δραστηριοποιούνται μέσω περίπου 250 τόπων διαδικτυακού στοιχήματος, χιλιάδων ηλεκτρονικών μηχανών περιορισμένου κέρδους και πολλών ανταλλακτηρίων στοιχηματισμού, παράνομου πόκερ και παιχνιδιών καζίνο.

Από το Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.