Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Εντός της ημέρας οι αποφάσεις για την αναπροσαρμογή του πλαφόν

Σήμερα αναμένονται οι τελικές αποφάσεις για την αναπροσαρμογή του πλαφόν στα υγρά καύσιμα με επικρατέστερο σενάριο την επιβολή νέας τιμής, η οποία θα ισχύει και πάλι μόνο για τα πρατήρια.

Οι πρατηριούχοι ζήτησαν να αυξηθεί η τιμή του πλαφόν και να διαμορφωθεί περίπου στο 1,52 ευρώ το λίτρο για την αμόλυβδη και το αίτημα βρήκε θετική ανταπόκριση από το υπουργείο.

Στις έντεκα το πρωί οι εκπρόσωποι των πρατηριούχων αναμένετο να συναντηθούν με τον υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Ντίνο Ρόβλια και ακολούθως θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Στο αίτημα πάντως των πρατηριούχων ........

να επιβληθεί πλαφόν σε όλα τα στάδια της διακίνησης και εμπορίας υγρών καυσίμων το υπουργείο δεν ανταποκρίθηκε.

Στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες με τις δύο Ομοσπονδίες του κλάδου (Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος και Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων), η ηγεσία του υπουργείου δέχθηκε να αναπροσαρμόσει προς τα πάνω το πλαφόν, προκειμένου να αντικατοπτρίζει και τις αυξήσεις στις διεθνείς τιμές που έγιναν από την Παρασκευή (στα στοιχεία της συγκεκριμένης ημέρας βασίστηκε ο καθορισμός του πλαφόν) μέχρι σήμερα. Ωστόσο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων δήλωσε σε χθεσινοβραδυνή ανακοίνωση ότι θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, ανεξάρτητα από την αύξηση της ανώτατης τιμής, αν η κυβέρνηση δεν επιβάλει πλαφόν και στα προηγούμενα στάδια διακίνησης των καυσίμων, δηλαδή στα διυλιστήρια και τις εταιρίες εμπορίας, ή δεν ανακαλέσει το πλαφόν.

Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.