Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Θετικές οι περισσότερες αντιδράσεις για τη στήριξη Τατούλη

Ο ΠΡΩΗΝ υπουργός και βουλευτής των κυβερνήσεων της Ν.Δ. Π. Τατούλης είναι, τελικά, ο «εκλεκτός» του ΠΑΣΟΚ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, επιβεβαιώνοντας έτσι όλες τις πληροφορίες που ήθελαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου να καταλήγει στη συγκεκριμένη επιλογή.

Κρίνοντας κανείς από τις δηλώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά και αμέσως μετά την προχθεσινή ανακοίνωση δια στόματος του προέδρου της Επιτροπής Αξιολόγησης Θαν. Τσούρα, οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος στην Πελοπόννησο την είδαν θετικά.
Αν εξαιρέσει κανείς τις δηλώσεις του υπουργού Π. Μπεγλίτη αλλά και του βουλευτή Μεσσηνίας Οδ. Βουδούρη, οι υπόλοιποι μάλλον άκουσαν με ανακούφιση το όνομα του κ. Τατούλη.

Αποκρυπτογραφώντας το «γιατί» στο .......

πρόσωπο του πρώην γαλάζιου υπουργού, ο βουλευτής Μεσσηνίας Δ. Κουσελάς ανέφερε χθες στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΑ Καλαμάτας ότι η επιλογή για συγκρότηση μετώπου κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, πέρα από κομματικά χαρακώματα, αλλά με πολιτικά χαρακτηριστικά, οδήγησε το ΠΑΣΟΚ στην υπέρβαση και τη στήριξη του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» του Π. Τατούλη.
Με τη σειρά του ο κ. Βουδούρης είπε: «Δεν πιστεύω ότι μπορεί να μας προσφέρει τίποτα το να υποστηρίξουμε έναν πολιτικό αντίπαλο. Είχα εκφράσει την άποψη ότι ο κ. Τατούλης είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος, ο οποίος ανήκει σε ένα χώρο με τον οποίο δεν υπάρχει προφανώς πολιτική σύγκλιση και, συνεπώς, θεωρώ ότι αυτό είναι μια λάθος κίνηση.

Σήμερα, όμως, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά, υπό την έννοια ότι μπαίνουμε σε μία προεκλογική εκστρατεία και έτσι όποιες κι αν είναι οι αποφάσεις, αυτές πρέπει να είναι σεβαστές. Όσο προφανές είναι ότι δεν αλλάζω άποψη άλλο τόσο προφανές είναι ότι δε θα κάνω καμιά κίνηση που θα δυσκολέψει αυτές τις αποφάσεις».
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Θ», θετική στην υποψηφιότητα του Π. Τατούλη ήταν και η βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Ν. Γιαννακοπούλου.
Σχολιάζοντας τη δήλωση του υποψήφιου περιφερειάρχη Δ. Δράκου, ότι «ουδέποτε η υποψηφιότητα Τατούλη ήταν ανεξάρτητη», ο ίδιος ο Π. Τατούλης είπε χθες μιλώντας στην ΕΡΑ Καλαμάτας: «Έχει πολύ χιούμορ μια τέτοια άποψη. Δεν κατάλαβα πώς ο κ. Δράκος διατύπωσε μια τέτοια άποψη, όταν γνωρίζουν όλοι οι συμπολίτες μας ότι στην αρχική του ανακοίνωση μιλούσε και εκείνος για ανεξάρτητη υποψηφιότητα. Ξέρετε, οι πολιτικές απόψεις πολλές φορές έρχονται και παρέρχονται στον πολιτικό χρόνο, για να δικαιολογούν ανεύθυνες στάσεις. Δεν είναι, όμως, το ζητούμενο να κρίνουμε τι λέει σήμερα ο κ. Δράκος, που μέχρι χθες εγκαλούσε το ΠΑΣΟΚ ή τα υπόλοιπα κόμματα μη τυχόν στηρίξουν τον Τατούλη. Δε θα ήθελα περαιτέρω να σχολιάσω αυτή του την άποψη».

Άνοιγμα σε ψηφοφόρους της Ν.Δ.

Από την άλλη πλευρά, πρόσκληση στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας που απογοητεύτηκαν από την κυβέρνηση Καραμανλή να τον επιλέξουν, απηύθυνε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης. «Εγώ δεν απευθύνομαι σε αυτήν τη Ν.Δ. του κ. Σαμαρά, που θεωρεί τον εαυτό της απολογητή της κυβέρνησης Καραμανλή και όσων δεινών έφερε στον τόπο.
Εγώ απευθύνομαι στην άλλη Ν.Δ., στη Ν.Δ. που απογοητεύτηκε, που ντροπιάστηκε, από όλα αυτά τα τεκταινόμενα. Αυτή η Ν.Δ. είναι κοντά μου», δήλωσε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM».

Δήλωση Ν. Γόντικα

Ο επίσης υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Ν. Γόντικας, δήλωσε σχετικά: «Το ΠΑΣΟΚ επέλεξε να στηρίξει για περιφερειάρχη Πελοποννήσου τον κ. Τατούλη. Η επιλογή αυτή είναι απόλυτα συνεπής με την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική. Το ΠΑΣΟΚ χέρι χέρι με τον Καρατζαφέρη, με το ΛΑΟΣ, επέλεξε τη στήριξη ενός στελέχους- υπουργού της κυβέρνησης της Ν.Δ., γνωστού και δοκιμασμένου στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής.
Πίσω από τα φληναφήματα περί ανεξάρτητου υποψηφίου κρύβεται η προσπάθεια παραπλάνησης και υφαρπαγής ψήφου στήριξης των αντιλαϊκών μέτρων.
Δυστυχώς γι’ αυτούς, είναι γνωστή η πορεία του κ. Τατούλη. Χρόνια όμως τώρα, ο κ. Τατούλης, άσχετα ποιο κοστούμι της πολιτικής φορά, είναι δεσμευμένος και υπηρετεί τα μεγάλα καπιταλιστικά συμφέροντα.
Είναι συνυπεύθυνος, ως πολιτικό προσωπικό του συστήματος, για την καπιταλιστική κρίση και βαρβαρότητα, που βιώνει ο λαός μας».

Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.